Tsh düşüklüğü

Meraba arkadaşlar benim tiroid değerlerim 6. Haftada yüksek çıkmıştı. T4 yüksek çıkıyordu Endokrindeki doktor ilaç başlamayalım yakın takibe alalım her hafta kan vereceksin dedi. Normale dönmüş gibiydi ama iki haftadır tsh referans dışı düşük çıkıyo geçen hafta 0.005ti bu hafta 0.017 memleketteyim buradaki doktor hamilelik tsh o bişey yapmaz diyo ama korkuyorum. Doktora da ulaşamadım belki benzer durum yaşayan vardır diye size sorayım dedim

Gebelikte tiroid çok önemli bence üstüne düş bende de var tiroid hamile değilim ama TSH çok yüksek benim ilacını iç evine döndüğünde hemen kendi doktoruna git tiroid bebekte zeka geriliğine sebep oluyor

@Serapanne

Merhaba tsh düşük olursa t4 bir yukseliş yaşanabilir ancak sadece tsh nin düşüklüğü çok etkilemez bebeği korkmayin kansizlik olabilir sizde sadece sizde

Sonuçlariniz varsa eger atabilirmisiniz bana

Aizde de mi troid var anlıyor musunuz kaç mg kullanılacagını vs

Nasil yani anlayamadim

Yani bende de var da anlıyor musunuz tsh3 4 vs atsam

Evet anliyorum atabilirsiniz

1 Beğeni

Dahiliyeye gitmedim ama kadın doğum doktoruma sordum sağlık ocagında verip 25 mg kullanmaya devam edebilirsin dedi

Kullanmana gerek yok canim

Artış veya düşüş yok gebelikte olmasigereken değerler bunlar kullanmana gerek yok gereksiz olur kullanmak

Aaaa şuan iyi mi değerlerim

Canm bendede tiroid vardı her ay tahlil veriyorum benim 7di şuan 2oldu senin değerlerin iyi ama kontrol altına almak gerek her ay baktır gebelikte tehlikeli zeka geriliği yaparmış ve bide sağlık ocagiyla hastane değerleri aynı çıkmıyor bazen benim öyle olmuştu

Devlet iyi mi peki özele mi gitsem siz hangine gittiniz

Hamile olmadan böyleydi 2 senedir 25 mg kullanıyorum ben

Şuanda kaç haftalık hamilesiniz

Aslinda şoyle anlatim tiroit hastasi olmaniz için t3 t4 veya tsh nin cok yüksek rakamda olmasi gerekir gebelikten dolayida östörojen ve koryonik gonadodrapin tiroit hormonlarini etkiler bundan dolayi gebeliğin ilk 3 ayinda hcg niz yükseldikçe tsh da düşüş izlenir bu çok normaldir gebelik ilerledikçe duzelir bu ama o dönem içerisinde aşiri bir düşüş var ise evet düşük mg da ilaç tedavisi edilir ama bu tedavi gebeliğin ilk 3 ayinda yapilir şuanda ilaç kullanmanıza gerek duymadım çünkü çok büyük bir düşüş gözükmüyor 5 evet düsüktür ve ilaçla tedavi edilir benimde 1.20 şuanda tsh eger cok yüksek olursa t3 ve t4 te düzensizlik yükseliş veya sifirayakin düşüklüğü olursa bebeği etkiler bu durum şu durumda etkileneceği bir durum yok

1 Beğeni

Ama sıkı takibinde kalmalisiniz tabiki

Çok teşekkür ederim @Serapanne kaç gündür uykularım kaçtı ordudayım burda da doktorlar çok geçiştirdiler