10 haftaligim texsoplazma enfeksiyonu var doğuma kadar antibiyotik kullanıcaksin dediler daha önce geçiren bebeği sağlıklı doğan oldumu
Merhaba, cok geçmiş olsun. Sonuclarinizi paylasir misiniz?
Biri negatif biri pozitif doğuma kadar antibiyotik kullanımı beni korkutuyor enfeksiyon da ayrı beni korkutuyor
Bana da 1 ay önce toxoplazma teshisi kondu,3 gun once yalanci pozitif olduğum ortaya çıktı. Korkunu çok iyi anlıyorum 1 ay ne yasadim ben bilirim. İlaç korkutmasın bebege herhangi bir zarari yok. Ben her hafta tahlil yaptırdım. 3 hastanade test yaptirdim 2 hastanede cok yuksek değerle pozitif çıkarken, 1 hastanede negatif çıktım. Bir turlu Igg değerim pozitife donmeyince suphelendim Ankara düzen laboratuvarına kan gonderdim. Düzen negatif gelince yalanci pozitif olduğum anlaşıldı. Yoksa 18. Haftada amniyosentez yapılacaktı. İlacı kullan ama olabildiğince moralini yuksek tut. Ilk trimester da gercekten pozitif olsan bile tedavi gormeyen kadinlarda bebeğe bulasma ihtimali % 25 ve sadece bu dilimin % 60 inda anomali gerçekleşiyor.
Sizin adınıza çok sevindim Ankaraya nasıl kan yolladiniz doktor mu istedi siz kendiniz mi söylediniz ben konyadayim doğru düzgün bilgi vermiyor lar sınırda diyorlar sıvı alalım dediler de ben istemedim
Ben kendim talep ettim doktordan ama internet üzerinden düzen laboratuvarına ulaşabilirsiniz. Değeriniz cok düşük yalanci olma ihtimali var en azindan baska hastaenelerde testi tekrar ettirin ve Igg sonucunuzu takip edin. Eger gerçekten pozitifseniz Igg degeri bir kac hafta sonra pozitife donmek zorunda. Sıvı alımını bebekte anomali varsa tespit etmek icin alıyorlar. Benim yalanci olduğum anlasilmasaydi benden de alicaklardi. Umarim sizde yalanci pozitif cikarsiniz.
Anladım çok teşekkür ederim
Merhaba @Zynp hoşgeldiniz
Aramıza hoşgeldin Gebeliğin hayırlı olsun
Geçmiş olsun, sağlıklı bir doğum diliyorum
Bizzat annem bana hamileyken bu durumu yasamis dr bebegi alalim dedim hatta. Gözde korneada enfeksiyon olusup kör etme ihtimali varmis hatta. Ben sağlıklıyım cok şükür Allah tüm bu masum yavrulara güç kuvvet versin. Sağlıcakla kavuşaliım İnsallah…
Merhaba canım bir hafta önce testi yaptım şehir Hastanesi’nde sonuç pozitif çıktı dünde gittiğim Ayni hastaneye gittim testi yaptım pozitif çıktı bugün de farklı bir üniversite hastanesine gittim sonuç negatif çıkmış şimdi bende varmi yokmu anlamadım
Merhaba.Yalanci pozitif olma ihtimaliniz var bence. Igg degerinizi takip edin, pozitife dönmezse eger yalancidir.