Tetanoz aşısı kaç hafta aralıklarla yapılıyor ve yaptırmak zorunda mıyız? 💉

İyi geceler tetanoz aşısı oldunuz mu? Olunmalı mıdır?

İyi geceler, ben olacağım bu hafta. Bence olunmalıdır. Tetanoz aşısı, doğum sırasında bebekte tetanoz riski oluşmaması için önemlidir. Bu nedenle aşı, genellikle anneye bağışıklık kazandırır ve doğum sırasında bebek de dolaylı olarak korunur.

Bende olcam ama cok emin değilim cok kararsız bıraktılar

Henüz olmadım ve olunması gerektiğini düşünenlerdenim. Doğum esnasında sezeryan yada normal bi sekilde kesi atılıyor o bakteriye yakalanma bebeğe bulasma durumuna karsı hem kendinizi hem bebeği korumanız adına yaptırmakta fayda var.

Merhaba ben ilk dozumu oldum bu ay ikinci dozu olacağım bence de olunmalı bebek için zaten herhangi bir riski yok

Ben olmak için gittim şuan elimizde yok Perşembe günleri geliyor o gün ara dediler ogünde randevularim vardı akşama kadar hastanedeydim arayanadin ertesi hafta unuttum aramayı bikac hafta sonra beni arayıp gel dediler aradıkları sabah yine müsait değildim elimde valizle alışverişe gidiyordum yol üstü gittim sağlık ocağına aşını yapicaz dediler ben bugün olamam dedim yani bı türlü nasip olmadı bundada bı hayır vardır dedim kağıt imzalayıp çıktım yani olmadım yada olamadim

Ben 4gün oldu aşı olalı hiç agrı falan olmadı şimdiye kadar tetanoz aşısı bence önemli hem bebegimi hem beni koruyor olası hastalıklara karşı doktorum söyledi anlatı öyle oldum korkulacak hiç bişe yok gönül rahatlığıyla olabilirsiniz hiç acısı olmuyor

Kızlar peki bu aşıyı sadece aile hekimliğinde mi olmalıyız bugün mesaj aldım da ebe hemsireden takipten cikiyomus beni yakın izlemekten aşıya gitmedigim.icin

Suan ikizlerime hamileyim 1 ay kaldi doguma tetanoz oldum ilk oglumda da asilarimi olmustum hic sorun olmadi aksine bagisiklik saglar

Ben wurulmadım arkadaşlar kişiye kalmış bi durum araştırarak buna karar werebilirsiniz şuan 35 haftalıgım yolu yarıladım zaten

Bende 21 haftadayim sağlık ocağından aradılar asi için detaylı ultrasondan giderim dedim pazartesi gidecektim ama detaylida serviks.kisaligi 24 mm çıktı progestan verdi kadın doğumcuya gidemedim daha Çarşamba randevum tetanoz kasılma yapar diye birşey okudum kafam allak bullak şuan süresi varmı bu aşının

Ben oldum biraz geç oldu ama… 26 haftada mıydım neydim ilk doz Ateş yaptı 2. Doz 30 haftada oldum Ateş VS yapmadı 2. Doz sezaryen olma ihtimalim var doktora sordum riskli gebeyim diye aile hekimliği önce doktorunuza sorun dedi sordum yaptırana bilirsin yaptırmaya da bilirsin sana kalmış dedi :sweat_smile:ben de gittim yaptırdım

1 Beğeni

Bende Çarşamba sorayim yaptırayım sonra

Evet doktora mutlaka sorun özellikle riskli gebeyseniz mutlaka sorarak aşınızı olun. Burda herkes kendince ol olma der ama en sağlıklı cevabı doktorumuz söyler. Çünkü herkesin bünyesi gebeliği farklı.

1 Beğeni

Herkese merhaba, doktorum tetanoz aşısı olmamı önermiyor, sizce çok önemli mi? Benim gibi doktoru önermeyen var mı?

Neden önermiyor. İlk defa duyuyorum aşıyı önermeyen bir doktor

Ben de ilk defa duydum Ben bir doz yaptırdım ikinci dozda bugün yaptıracağım Tetanoz aşısı bebek doğduktan hemen sonra onu enfeksiyonlardan korumak için olan bir şey

Aksine Ben istemiodm aşı olmayı doktorm yaptirmam gerektigini söyledi ve 3 4 doktora sordum hepsi önerdi 1 doz yapildm

Bilmiyorum kafamı karıştırdı bu durum benim de

Yani olmadı yaptırırım artık ben de. Dinlemem doktorumu