Merhaba arkadaşlar .enfeksiyon değerim daha önce 150 olduğu için antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştım.ilaç kullanınca düştğ ama bittikten sonra tekrar 97 ye yükseldi.doktor bu sefer 5 gün yatış verdi.benimle aynı durumu yaşan varmı enfeksiyondan dolayı hastanede yatış yapan ?
Crp testi yapildimi size peki yani enfeksiyonun nedeni bulunmasi için teatler yapilir yapildimi size bunlar
Dahiliyeyede gittim sonrada göğüs hastalıklarına gittim.ilk seferde crp 150 çıktı antibiyotik kullandım sonra düştğ .ilaç bittikten sonra tekrar 97 çıktı bu sefer yatış dedi
Tekrarlayan enfeksiyonun altinda baska şeyler oluyor detayli tarama yapilmasi lazim eklem enfeksiyonu vs herhangi bi kronik enfeksiyon rahatsizliğin varmi
Hayır kronik bir enfeksiyonum yoktu. Ben normalde kolay kolay hastalanan biride değilim ama hamile kaldığımdan beri sürekli hastayım malesef bende anlamadım. Bahsettiğiniz eklem enfeksiyonuna neresi bakıyor .
Çok geçmiş olsun
Tamamina senin doktorun kontrolunde genel cerahi ve dahileye bakabilir doktor doktor gezmene gerek yok
Kadın doğum dahiliyeye yönlendirdi aşırı kustuğum için oradada enfeksiyonum çok yüksek çıktığı için göğüs hastalıklarına yönlendirdi . Oda yatış dedi
Çok teşekkür ederim canım
@Zeunep21 ben şimdi bi açiklama yazicam canim biraz uzun olucak ama oku ve sorularima cevap yaz ben bakicam tamammi
Crp karacigerin vucutta urettigi iltihaplanmaya karşi bir proteindir bazen normalden fazla yuksek olabilme ihtimali vardir ama bunun gebelikte yuksek olmasi tehlikeli bir durum olarak karşilanir ve altta yatan nedenin bulunmasi gerekir cunku bazi hastalikla ilişkili olabiliyor bunun bir nedeni vucutta inflamasyondur inflamasyonun nedenleride fazla kilolu olmak, bakteriyel hastaliklar, bagişiklik enfeksiyonlar, bagirsak enfeksiyonlaridir ama bazende bazi kadinlarda crp yuksekliği olabiliyor bunun tedavi altina alinip düsürülmesi gerekiyo cunku bu erken doğumu ilişkilendirebiliyor sende herhangi bi mide bulantisi üsüme kalp carpintisi kusma veya halsizlik oluştumu hiç
İlk crp 150 çıktığında ateşleniyordum terlemem vardı üşüyordum. Kesik kesik nefes alıyordum.Devamlı kusuyordum çok öksürmekten şiddetli öksürüğüm vardı ama mide bulantısı yoktu. Boğaz ağrısı vardı . Sonra ilaç kullandım crp 7,8 düştü. bun şikayetler geçti . Şimdi tekrar 97 ye yükseldi Mide bulantısı yok.ama aşırı şiddetli öksürmekten dolayı devamlı kusuyorum. Üşüme vardı ama geçti. Baş dönmem ve halsizliğim çok fazla vardı onlar şimdi yok gibi baya azaldı.kalp çarpıntımda yok.benim şikayetlerim balgamlı öküsürük ama çok şiddetli öksürük ve bu öksürükten dolayı sürekli kusma ve nefes darlığı geceleri nefes darlığından dolayı ve şiddetli balgamlı öksürükten dolayı geceleri asla yatamıyorum.devamlı öksürmektende boğazım yanıyor yutkunamıyorum …bu arada çok aşırı burun akıntım var ama asla durmuyor hemde ilk crp yükseldiğinden beri.
Anladim canim vucudun antikor uretmiyor bence bu yuzden yenik düsüyor enfeksiyona hemen ufak bi idrar yollari enfeksiyonunda bile crp yukseliyor yan etkilerinden anladim çünkü bu belki gebelik doneminde boyle olacak belki surekli böylr bilemeyiz test yapilmadan anti hbs testlerinin yapilmasi lazim cok geçmiş olsun canim zor bir durum kontrol altinda oldun surece bebegin zarar gormez korkma sakin
Anti hbs 8,16 yazıyor sonucumda . Nasıl bu sonuç . Bugğn yatışımı yapacaklar. Çok korkuyorum hatta yatmasam mı diyede kararsız kalıyorum bebeğim için çok endişeleniyorum
Elinizde sonucun raporu varsa aatabilirmisiniz bana
Daha once hepatit b aşisi olmuşmuydunuz siz
Var ama şu an yanımda değil malesef hastanedeyim şu an elime ulaşınca atarım
Hiç bilmiyorum ki olmuş olmam lazım çocukken mi yapılıyor hiç hatırlamıyorum
E nabizinizda çikar şimdilik yatisiniz yapilsin kabul edin bebeğe tek zarariniz erken dogum riski oluşturur enfeksiyon