Basim cok agriyor olctum 10 a 9 cikti normalde hep 10 a 6 veya 7 cikardi 17 haftalik gebeyim normalmi yukselmesi
Normal tansiyonunuz 10 9 çıkmış yüksek değil ki bir iki rakamların çıkması inmesi normal yaninl başka bişeyden ağrıyor olabilir
Meryem hanım takipte kalın 20 dk ara ile tekrar ölçün, kendi normaliniz 10/6 ise buyuk 13 kucuk 9 uzerine çıkarsa bir acil servisten destek alın. Kendi kendinize geçmesini yada doğal yöntemleri denemeyin. Çok gecmis olsun.
Cok tskr ederim
Ama normalim 6 yani bir sayi dusse veya yukselse beni mahvediyor gecenlerdede oldu doktor olabilir demisti
10/6 düşük bir tansiyon yüksek demek için büyuk tansiyonun 13 'ten yüksek olmasi gerekir benim bildigim bu şekilde doktorlar ölçtüğunde 13’ü bile normal karşılıyorlar.
Benimde normalim 10/6 ama geçen 13/7 oldu mahvoldum baş ağrısı limonlu su içtim elimi kafamı soğuk suya tuttum indi şükür
Ama benim hep bu sekilde yani normalim bu ilk gebeligimde bile en yuksej hep 12 olmustur ama bir sayi yukselip inse mahvediyor ileride bana sorun olacak bu tansiyon farkindayim fakat suanda boyle inisli cikisli olmasi bebege zarar teskil edermi
Benimde ayni canim yukselince basim agriyor arkadan dusunce midem bulaniyor
Geçen gün benımde çok düşmüştü 8-6 . Doktoruma sorduğum da 13-14e çıkması kötü dedi
Aynen kucugude 9 gecmesin dediler ama bugun 8.5 di yani az kalmis kafam havaya gidiyordu beynim sulandi limon damlattim cay kasigina corbaya ona ragmen zoraki suan 7 oldu
Peki bebege zarari olurmu bayilmadigimiz surece bu degerlerin ilk gebeligimdede oluyirdu heralde ama bukadar ustune dusmuyirdum sanki yada hatirlamiyirum 12 sene oncesi @Edainnyn
14+9 olursa tehlikeli bebeğe zarar verir ama yine düşüremiyorsan acile git derim canım
Suan dustu buyuk 9 a 6.5 olmus cok dengesiz benim tansiyonum
Bence bu tansiyon kafaya taktikça daha fazla oynuyor gunde iki kez ayni saat araliklarinda olçün bana doktor oyle soylemisti bir hafta boyunca yemek yedikten 1 saat sonra ya da yemeden bir saat once ölçün dinlenmis bir sekilde ölçun cok hareketliyken değil.Baş ağriniz su içmemenizle de alakali olabilir.Gun icinde 1.5 -2 litre su içiyor musunuz?
Kontrol edersin canım yükselirse bı acile git evet bol su iç
Yok az iciyorum midem bulaniyor cok icince
Bence baş ağrınız su ile alakali gebelikte su çok önemli gün içine yayarak gece yatana kadar en azindan 1.5 litre su ićmeye calisin .Ben gece uyandigimda bile iciyorum alisinca iciyor insan.
Tamam cok sagolun
Bu soruya evet yada hayir demem asla dogru olmaz. Mutlaka doktorunuzla iletisime gecin bu konu ile ilgili en dogru yolu o sunar size fakat anlık gelisen yuksek tansiyonda tabi ki acile gitmekte fayda var. Hamilelikte metabozlimamizda cok farkli çalıştığından sadece bebeğe değil size de zararı olabilir, önce biz iyi olalim ki miniklerimiz de sağlıkla büyüsün 🩷