Takviye alanlar (b12)

İlk doktor kontorülüne gittiğimde vitamin vs vermedi doktor ama b12im düşüktü daha önce diğer aylarda mı veriliyor acaba takviyeler

1 Beğeni

Benim de b12 düşüktü dodex kullandım hem hamilelik başında hem sonunda. Vitamin takviyesi 3. Ayda başlanıyor

1 Beğeni

B12 düşüklüğü için doktor mu verdi ve ne zaman verdi acabaa

2 Beğeni

B12 baya geç veriliyor sanki 7.ayda mı ne verdi bana belki

1 Beğeni

Benim bildiğim kadarıyla test yapılıyor ona göre ne eksikse ona göre veriyorlar benim anneme 2. Ayında B12 başlattı doktoru

2 Beğeni

6.haftamdayim geçen hafta ilk kontrolümde B12 düşüktü kırmızı et tüketmediğim için dil altı fisfisi verdi doktorumuz hap veya iğneye ilk başlarda karşılar sanırım

2 Beğeni

Aramıza hoşgeldin :tada: @Ayperii

Gebeliğin hayırlı olsun :ribbon:

1 Beğeni

3cü ayımdan itibaren vitaminler içtim balık yağı bide kan arttırıcı demir ilacı.Demir ilacının içinde b12 b6 folik asit vardı

1 Beğeni

Canım merhaba, benim b12 düşük değildi ama gebelikten önce folik asite başlamıştım ben. Bir de ekstra benim başıma şöyle bir süreç geldi. Gebe kalmadan 1 buçuk ay önce serçe parmağımda tendon kesildi, tendon dikildi ameliyat ve fizik tedavi sürecim oldu . Fizik tedavi sürecimde vitamin takviyeleri yazmıştı fizik doktoru aslında gebe değildim tabi 1,5 ay sonra gebe kalmış oldum. Bence folik asit kullanmalısın. Gebeliğin ilk 3 ayında folik asit önemli. B12 için ilaç vericek seviyede görmemiş olabilir ama ben senin yerinde olsam en azından başka bir kadın doğum uzmanına görünürdüm.

1 Beğeni

Ek olarak gebeliğin 12 haftasında bir tane multi vitamin ve kan ilacına başladım. Kansız olmamama rağmen doğum ilerleyen dönemlerde gebelikte kansızlık olabileceğini söyledi doktor.

1 Beğeni

3+5’de b12 için 2 kutu dodex kullandım ilk beşi hergün 2. Kutu haftada 1

Bir de son aylarda 1 kutu kullandım

Merhaba @Ayperii hoşgeldiniz :bouquet: