İlk doktor kontorülüne gittiğimde vitamin vs vermedi doktor ama b12im düşüktü daha önce diğer aylarda mı veriliyor acaba takviyeler
Benim de b12 düşüktü dodex kullandım hem hamilelik başında hem sonunda. Vitamin takviyesi 3. Ayda başlanıyor
B12 düşüklüğü için doktor mu verdi ve ne zaman verdi acabaa
B12 baya geç veriliyor sanki 7.ayda mı ne verdi bana belki
Benim bildiğim kadarıyla test yapılıyor ona göre ne eksikse ona göre veriyorlar benim anneme 2. Ayında B12 başlattı doktoru
6.haftamdayim geçen hafta ilk kontrolümde B12 düşüktü kırmızı et tüketmediğim için dil altı fisfisi verdi doktorumuz hap veya iğneye ilk başlarda karşılar sanırım
Aramıza hoşgeldin @Ayperii
Gebeliğin hayırlı olsun
3cü ayımdan itibaren vitaminler içtim balık yağı bide kan arttırıcı demir ilacı.Demir ilacının içinde b12 b6 folik asit vardı
Canım merhaba, benim b12 düşük değildi ama gebelikten önce folik asite başlamıştım ben. Bir de ekstra benim başıma şöyle bir süreç geldi. Gebe kalmadan 1 buçuk ay önce serçe parmağımda tendon kesildi, tendon dikildi ameliyat ve fizik tedavi sürecim oldu . Fizik tedavi sürecimde vitamin takviyeleri yazmıştı fizik doktoru aslında gebe değildim tabi 1,5 ay sonra gebe kalmış oldum. Bence folik asit kullanmalısın. Gebeliğin ilk 3 ayında folik asit önemli. B12 için ilaç vericek seviyede görmemiş olabilir ama ben senin yerinde olsam en azından başka bir kadın doğum uzmanına görünürdüm.
Ek olarak gebeliğin 12 haftasında bir tane multi vitamin ve kan ilacına başladım. Kansız olmamama rağmen doğum ilerleyen dönemlerde gebelikte kansızlık olabileceğini söyledi doktor.
3+5’de b12 için 2 kutu dodex kullandım ilk beşi hergün 2. Kutu haftada 1
Bir de son aylarda 1 kutu kullandım
Merhaba @Ayperii hoşgeldiniz