Kızım sarı oluyorr sürekli emziriyorum süt yok bide kabız oldum ne yapacak sezeryanliyim bebekte sarilasiyor.mama vermeyi düşünüyorum başka ne yapabilirim
Sarılık için bı süre mamaya başla ama emzirmeyede devam et takviye olarak mama ver canım sütün gelene kadar yapicak bir şey yok şimdilik
Bebeğini sık sık emmesi süt üretimini teşvik eder çünkü bebekler süt emdikçe prolaktin ve oksitosin adı verilen, süt üretimi ile ilgili hormonlar artar hem normal doğumda hem de sezaryen sonrasında sütün artması için bebeğin sık sık emzirilmesi gerekiyor canım
Anne sütü gelmesede bebeğini emzirmeye mutlaka devam et bebeğin emmesi annenin süt kanallarını uyararak geciken sütün gelmesini sağlayabiliyor çünkü
Memene masaj yap!
Sütün daha çok çıkması için, emzirirken aynı anda yukarıdan aşağı doğru memene de masaj yap. Yapılan çalışmalarda bu işlemin süt çıkışını %40-50 oranında artırdığı gözlemlenmiştir.
Sezaryen sonrası sütün gelme süresi doğum sonrası 2-3 gün içinde başlayabilir. İlk günlerde kolostrum adı verilen kaliteli süt gelir ardından süt üretimi artar.
Süt gelmesi için masaj nasıl yapılır? *Memenizi alttan ve üstten kavramış durumdayken, memenizi hafifçe alta ve üste hareket ettiriniz. *Ellerinizi memenizin göğüs kafesinize tutunduğu en uç noktadan (memenin tabanı) başlayarak, parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle memenizin çeşitli bölgelerini meme tabanından meme başına doğru masaj yaparak tarayınız.
Eymende vardi sarilik ilk hafta hastanede Uc saatte bir emziriyorduk ama onun yani sira 20 ml veriyorduk her emzirme bittikten sonra Sarilik felan kalmadi
Bu mama anne sutuyle uyumlu cokMama takviyesi yap bizdede olmustu
Akşamları sıcak auyla duş al memene masaj yap yukarıdan aşağıya doğru. Süt olmasa bile sürekli emzir temas sayesinde süt artışı olabilir şekerli şeyler süt yapar genelde mesela kuru kayısıdan hoşaf yap hem kabızlığına iyi gelir hemde süt arttırır. Birde süt arttırıcı çaylar var onlardan alabilirsin. Eğer mamaya başlayacaksan bana dr biberon kullanırsa meme reddi olabilir demişti ben sütü sağıp şırıngayla veriyordum ilk başta yoğun bakımdan çıkınca bir taraftanda serçe parmağımı ağzına koyuyordum ki meme sansın emme refleksi gitmesin diye
Teşekkürler hepsini yapacam Allahin izniyle iyileşir
@Cansu Yardım arkadaşım
Bende size bir hikayemi anlatiyim benim süt hormonum yüksek ve göğüs cok sık ve cok fazla süt sargiliyor kizimi emzirmeme ragmen mastit oldum 2 ay boyunca hastanelerden cikamadim goguslerim cok kotu oldu boşaltmama ragmen surekli doluydu süt doluydu en son baya enfeksiyon kapti doktor sütün çekilmesi için ilac vermek zorundayim dedi bebek zehirlenmeye başladi o sutle yani rabbim kimisine çok fazla veriyor ona regmen emziremiyot kimisinede boyle vermiyo emziremiyo her ikiside cok üzücü ama dua edin inşallah gelir sutunuz bebeginizi emzirebilirsiniz
Benden de aynı sorun vardı…ama bebek sürekli emmiyordu ve yine doymuyordu…hatta kaynanam gül süt yok diye diye sonra yok oldu…sanki içinde kendisi istiyordu olmamasına …ama sonra akıllandım emzirdikten sonra beslenmeye ve bebek uyurken ben de dinlenmeye karar verdim…ve dinledikten sonra gayet normale döndüm çok şükür…belki dinlenmeye ve daha sık beslenmeye ihtiyacınız var …lütfen kimseyi dinlemeyin …aman biraz iş yapayım…demesinler hep uyuyor(ben öyle düşünüyordum)…bebek uyurken siz de uyumaya calisın bence sorun orda
Allah razı olsun.ins sizin içinde herşey düzene girer herşeyin hayırlısı olur
Bilmiyorum iş yapmıyorum ama çocuğum hala sarı hastaneye yatırmak istemiyorum
Aktif emme süresi ne kadar? Emerken uyuyorsa uyandırmasınız
Hiç saat tutmadım ama 3dk sürmüyor sanırım uyuyor indiriyorum uyanmiyor emmiyor
Îşte bak sorunu bulduk ne yapcan etcen uyandıracaksın. Burnunu sık ayak altını gıdıkla alt silme pamuğunu ıslat poposunu sil. Göbek temizleme alkollü pamuğu ile göbek bakımi yap uyanır
Elimden geleni yapıyorum Allah’ın izniyle iyileşir ins çok sağolun arkadaslar