Merhaba anneler sütüm yetersiz mi acaba diye düşünüyorum çünkü sık sık emziriyorum emzirmeme rağmen doymuyor sürekli aranıyordu bazen memeyi ağzından atıyor yine ağlıyor yine emziriyodum gene ağlıyordu dün gece eşimle çok ugraştık herşeyi denedik kundakladık gazını çıkarttık salladık beşiginde kucağımda uyutmaya çalıştım susmadi bugun mamaya başlattım mamayı yediğinden beri bebişim güzel uyumaya başladı annem geldi bugun yanıma dedi senin sütün az geliyor dedi damla halinde geliyor sütüm benimde ilk gebeliğim bende zannediyorum ki sütüm iyi geliyor damla halinde geliyor akıyor ama ayıptır söylemesi annem fışkırması gerek sütün dedi gelmesi gerekiyor dedi gögsün dolu değil dedi yani bebeğim mama yediğinden beri güzel uyuyor sütüm yetersiz mi acaba gerçekten
Sütun azda ola bilir ,birdeki bazı bebekler anne sutuyle doymuyor.ve bir şey daha varki sütun durumu?yoksa katımı?duru oluncada doymuyor su gibi oluyor diye canim
Hayır arkadaşım. Sütün normal. Yeni doğum yapmış kadının sütü böyle olur. Fışkırarak gelirse bebeğin genzine kaçar bebek daha çok rahatsız hisseder
@Mutlubiranne_1 Sütün fışkırdığını ilk kez duydum. Tabi ki öyle bir şey yok canım. Süt fışkırarak gelirse bebeğin ağzını, burnunu, boğazını tıkar zaten. Damla damla gelir süt ama bebek emdikçe büyük damlalar hâlinde gelir. Fışkırarak gelme diye bir şey yok yani. Ama sen çişli ve kakalı bez sayısının fazla fazla olduğunu söylemiştin bir başka konu başlığında. Yani doymasa o kadar çişi ve kakayı nasıl yapsın ? Bence mamaya alıştırmışsın sen biraz. O yüzden de bebek emerken yorulduğu için memeyi reddetmeye başlamış ve biberon daha kolay olduğu için biberonu tercih ediyor. Bebekler sandığımızdan da zeki aslında. Bir de anne sütüyle karnını doyurmak için çaba harcaması lazım ama mamayla daha çabuk doyuyor hâliyle ve uzun süre de acıkmıyor. Senin bebek biraz uyanık bence Neyse sağlık olsun, şimdi bebek ve sen mutluysan böyle devam edersiniz canım
@Cesurumm Sütün katı ya da duru gelme gibi bir durumu yok canım. Normal sıvı şekilde gelir ve zaten yeteri kadar gelirse bebekler her türlü doyar. Süt az gelirse doymaz bebekler. Anne sütüyle her bebek doyar yani aslında ama sütün azlığı ve çokluğu ile ilgili bir durum bu. Süt katı ya da çok sıvı gelmez yani. İlk ağız ve ilk haftalar bir tık daha sarımsı gelir süt, sonra bebek emdikçe de rengi beyaza dönmeye başlar. Renk farkları olabilir yani sadece. Onun dışında katı ya da çok duru olma gibi durumları olmaz
Yeni doğum yapıp da sütü fışkırarak gelenler de var. Ama o da bebeği rahatsız ediyor. Bu fışkırma durumunda ebeler önce sütünü elle sağ önce o fışkırmayı azalt ve öyle emzir diyorlar
Az olsa dert çok olsa dert
@Cansu Tövbeee, vallahi ilk kez duymuştum Bir bilgi daha eklendi hazneme Ama bence nadir bir durumdur herhalde bu değil mi ?
Evet nadir bir durum
Ben de bu durumda kendimi çok bilgili hissediyorum. Bence de benim lohusa döneminde anneye ihtiyacım olmayacak gibi hissediyorum.
Anneler de çok konuşuyor. Tamam kızım geçer kızım diyeceklerine
En felaketi düşünüp söylüyor genelde anneler
Katı değil evet yeterli olmayabiliyor ya da bazı bebekler doymuyor veya bebiş önceden sürekli ağladığı icin doymadığı icin hiçbişi yapamıyodum yemeği bile zor yapıyodum bi sabah bide akşam yemek yiyodum belkide yeterince yemediğim için azaldı hiç bilmiyorum sağlık ocağındaki doktoruma sormayı düşünüyorum bide o baksın sütüm iyi mi az mı çünkü ilk çocuğum ve bu konuda daha yeniyim sütümün az mı çok mu geldiğini anlayamıyorum damla halinde geliyor sıkınca bilmiyorum az mı yeterli mi hiç bir fikrim yok
Ama doymuyordu işte çok aşırı ağlıyordu mama verince doyuyor güzel gene 2 saat uyuyor yani emzirdikten sonra veriyorum mamayı
Bencede doktora söyle
2 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Bebeğin mamaya alışınca anne sütü istemez mi