Sütü sağarsam azalır mı?

arkadaşlar benim bebiş daha 6 günlük meme veriyorum ağzına alamıyor ağzı küçük çenesi çabuk yoruluyor sert uç kısımları o yüzden ememiyor,ben de mecburen sağıp veriyorum öyle içiyor ama bana sağarsan sütün azalır diyolar sizce doğru mu? bebek emerse artarmış ama sağarsam azalırmış

Bebeğin emerse daha güzel olur anne ile bebek arasındaki bağ artar.

Anne sütünü sağdıktan sonra biberon ile veriyorsan meme reddi yaşarsın.

Bi fırından çıkmış taze ekmek yemek var bir de soğuk yemek var. Memeden kendi emse taze taze daha verimli olur.

Her aĝladıĝında süt veriyorsun her sefinde biberon yıka dezenfekte et ek iş olur.

Şimdi emerken kafası solucan gibi oynuyordur. Elini bebeğin ensesinden kavra ve memeni tuttur. Kavrayabildiği kadar kavrasın.

Makinenin memeyi kavramasi ile bebeğin kavrama şekli çok farklı. Kesinlikle emzirmelisin

Benimki de başta alamıyordu. Rüya’yı emziremememe rağmen bunda direndim, Cansu’nun dediği gibi kafası solucan gibi oynuyordu, tuttum zorla tıktım ağzına. Yorulup bir dakikada bırakıyordu, nefes almasına izin verip geri dayıyordum mememe. Başta kahverengi kısmı kavrayamıyordu, ucundan emdiği için meme uçlarım yara oldu. Kendi meme ucumu tuttuğu zaman çenesini parmağımla ayırıp komple veriyordum. Kendisinin de kolayına geldi herhalde hepsini alıp emmek, sonra hep hepsini alarak emdi :joy::rofl: Şu an alışması için senin desteğine ihtiyacı var. Memende yorulup hemen uyuyakalabilir. Yeri geldi uyandırmak için yarım saatten fazla efor harcadım ama yine de pes etmeyip uyandırıp emzirdim. Şimdi kendisini kaldırmama bile gerek kalmıyor, saati geldim mi ağlıyor. Alışması senin elinde. Elbette ağızları küçük ama sen destek verip açacaksın.

Makineyle sağıldığında süt kanalları tamamen açılmaz ve bu da süt çoğalmasını engeller. Bebeklerin emiş gücüyle makineninki farklı çünkü. Bana destek veren ve pes etmememi sağlayan, doğum öncesi de emzirme konusunda hep gaz veren @Cansu oldu sağolsun. Çocuk konusunda deneyimliyim ama emzirme konusunda ben de deneyimsizim ve çabalamadan olmadığını gördüm.

Bebekler de akıllı, biberondan neden kolayca içiyor çünkü akıyor kendi çaba sarf etmeden. Memene aç kalmamak için dört elle sarılmayı öğrenecek zor da olsa. Son kontrolde doktorumuz şöyle söylemişti 'Bebekler de aç kalmayı öğrenir ve aç kaldığını anladıkça göğüslerine daha çok sarılır ’ demişti. Ben de arada mama vermek zorunda kalıyorum, haftada 3-4 kere falan. Ama onun dışında hep mememde. Ben de senin yaşadıklarını yaşadım arkadaşım, az çabala, o da tutacak elbet. Senin desteğine ihtiyacı var. Biberonla devam edersen hem sütün azalabilir (kesin bir bilgi yok tabi ki bu konuda) hem de meme reddi yaşarsın (bu kesin). Kendine inan ve denemekten vazgeçme

Teşekkür ederim arkadaşım :heart: emişmelerimiz hic bitmesin iki yıl hepimiz bebeklerimizi emziririz inşallah.

Bebek memi reddederse diye bugüne kadar sabaha kadar uyumadım. Çok yorgun oldugum zamanalarda sutümu sagiyorum eşimin verdiği oluyor ama o bile meme reddi yaparsa diye korkuyorum. Dün doktora sordum yapabilir dedi.

Hem meme hem biberon kullanan bebekler birinden birini reddediyormuş. Ya memeyi reddediyor ya biberonu inşallah hepimiz biberon reddi yaşarız :palms_up_together:t2:

Ben de mamayı verdiğimde çok zor tutuyor biberonu. İnşallah biberon reddi yaşarız dediğin gibi. Biz de insanız, vicdan yapmamıza gerek yok aslında bazen kolaya kaçıyoruz diye. Dün akşam bir baş ağrım tuttu, iki hap içince geçti. Gündüz kestirsek bile gece uykusuzluğuna vücut bir zamandan sonra dayanmıyor. O yüzden mecbur bazen ya mama veriyorum ya da sağıp sütümü veriyorum ben de. Bu konuda yalnız hissetme kendini sen de @Cansu :heart:

Teşekkür ederim arkadaşım :innocent:

çook teşekkür ederim arkadaşlar​:cherry_blossom::cherry_blossom: inşaAllah biz de öğreniriz memeden emmeyi​:woman_facepalming: