Süt veren annelerle ilgili bilgi öğrendim ve sizinle paylaşmak istedim.
Süt veren Anne 6 ay boyunca adet olmuyormuş.
Kimisinde 3 ay sonra adet oluyormuş.
Kimisinde 6 ay
Kimisindeyse 1 il süre biliyormuş.
Ve süt veren anne cinsel ilişki kurduğu zaman ,sadece 6 ay korunmaya biliyormuş.
Çünki süt veren anne adet olmadıysa 6 ay korunmaya biliyor hamile kalma olasılığı yok.
Ama 6 ay sonra yine adet olmazsa.
eğer hamile kalmak istemiyorsa artık anne korunmalı.
Çünki hamile kalmama olasılığı sadece 6 ay ola biliyor.6 ay sonra korunmaya başlanılmalı.
Ben katılmıyorum bunların hiçbirine. Annenin adet olması ya da hamile kalma durumuyla süt vermesinin hiçbir ilgisi yok. Tıpta da yok öyle bir şey. Süt verip de 6 ay adet olmayan ya da 6 ay boyunca hamile kalmayan kimseyi görmedim ben. Hatta bir arkadaşım kırkı çıkar çıkmaz ikinciye hamile kalmıştı. En yakınlarım bile lohusalık bittikten sonra normal şekilde adet oldular. Eğer tekrar hamile kalmak istemeyen kişi lohusalığı bittiğinden itibaren korunmalı. Sen nerden öğrendin bu bilgiyi ?
Bence de gercek bir bilgi degil büyüklerimden bende duymustum sütü koruyor diye ama alakasi yok bence ben kizimi emzirdigim halde 40im cikar cikmaz adet oldum hatta bir aarkadasim bebegi 3 aylikti adet olmamisti doktor randevusunda hamile oldugunu öğrendi
Ben henüz adet olmadım ama içimde hep ya bi daha hamileysem korkusu var her önlemi almama rağmen. Bencede bu bilgide bi eksiklik var. Çünkü benimde çevremde doğumdam sonra hamile kalan çok kişi var.
benim yengem ikizlere hamileydi aynı zamanda da süt veriyordu bebeğine de yani bebek doğdu 5aylıkken hamile kaldı bebeklerin 1 yaşına kadar da süt verdi
" Pek çok anne adayı bebek emzirdiği için hamile kalmayacağını düşünür. Oysaki emzirmeniz hamilelik oluşmasını engelleyebilecek hiçbir etkisi yoktur. Yani yeni annelerin emzirme döneminde hamile kalması mümkündür.hamilelik olmadığı yönündeki inanışlar da yanlıştır ve doğum yapmanın gebelikten koruması gibi bir durum söz konusu değildir.
Bende zaten kimisinde 3 kimisinde 6 kimisinde 1 sene yazmışım.
Annem 7 ay süt vermiş bize 7 ay adet olmamış.
Ablam bebeklerinin ikisinden birine 6 ay süt verdi adet olmadı.
Birinde 8 ay vermedi adet olmadı.
Her neyse artik yalnızca annem değil bazılarından duydum.
Bu tabirle konuşmamanı öneriyorum, saygı bekliyorum. Bilgiyi nerden öğrendiğini sordum şaşırdığım için. Videoyu attın,dinledim sonuna kadar. Bu tarz durumların tamamen hormonal ya da genetik olduğunu düşünüyorum. Doktor da olabilir diyerek konuşmuş hep, telaş edilecek bir durum olmadığını ve bu durumun doğumdan sonra normal olacağını söylemiş.