Suda Doğum (Prenses Doğum)

Kızlar suda doğum yapmayı düşündünüz mü hiç ya da suda doğum yapan annelerimiz var mı ?

Suda doğum yapılabilen hastaneler bulunuyor mu yaşadığınız yerde ?

Suda doğum sağlıklı bir doğum şekli mi sizce ?

:cherry_blossom: Ben ilk doğumumda suda doğum istemiştim ama maalesef doğum yapacağım hastane bunu desteklemiyordu. Çok istiyordum suda doğum yapmayı :grin:

1 Beğeni

Ben tedirgin olurum ya, çok pimpirikli biriyim kendimi emin ellere teslim etmek isterim​:joy: kamp mı otel mi tercihi gibi benim için, kesinlikle otelciyim​:rofl:

1 Beğeni

Benim doktorumun suda doğum sertifikası var ama doktorum istifa etmiş yeni bir yerde başlayacakmış yeni gideceği yerde suda doğum kısmı olacak mı bilmiyorum.

2 Beğeni

Ben suda doğurmak isterdim. Bu konuda hiç araştırma yapmadım. Biraz ön yargı var sanırım. Hastanedeki doğum ücretlerinden daha pahalıdır diye düşünüyorum

1 Beğeni

@duygugillerdenbiri Kız suda doğumda da yine doktorlar ve ebeler oluyor zaten :grin: Havuz gibi bir şey kuruyorlar hastanedeki odana, orda doktor ve ebe eşliğinde doğuruyorsun suyun içinde :joy: Ben ilk kızımda çok istedim de hastane desteklemiyordu :roll_eyes:

2 Beğeni

@Glsh887 Siz suda doğum yapmak ister miydiniz peki ? :blush:

@Cansu Ben de daha pahalıdır diye düşünüyorum. Ön yargıdan ziyade bence çok yaygın olmadığı için pek bilmiyoruz. İzmir’deki bir hastanede yapıldığını duymuştuk o dönemde (ilk kızımda), gitmeye üşenip vazgeçmiştik. Yoksa o dönem çok diretmiştim suda doğum diye :joy::joy::joy:

1 Beğeni

Hahhahahahaah ay ben cahil​:rofl: evde doğum yapıyorlar ya suyun içinde, doğal doğum falan, öyle düşünmüştüm, gözümde öyle bir şey canlanmıştı hahahahaha​:joy: hiç bilmediğim bir konu olduğu ne kadar belliymiş:joy:

1 Beğeni

@duygugillerdenbiri Ahahahah :joy: Güldürdün beni yaa. Cahillik demeyelim estağfurullah :blush: Masum düşünce diyelim biz :grin::grin::grin:

1 Beğeni

Hhahahaha ben de çok güldüm ya :joy: aydınlanma yaşadım resmen, çağ atladım​:joy:

1 Beğeni

Daha çok şaşıracağız burda oldukça emin ol :joy:

1 Beğeni

Öyle olacak gibi​:joy::joy::joy:

1 Beğeni

Ağrısız acısız dedikleri için isterdim ama ben nedense daha çok sezeryan taraftarıyım galiba :see_no_evil:

2 Beğeni

@Glsh887 Kolaylık gibi düşündüğünüz için mi sezaryen yoksa doktorunuz mu önerdi ? :blush:

Sezeryan ameliyatlarına çok girdim gişat nasıl oluyor çok iyi biliyorum biraz ondan birazda normal doğumda rahim sarkması idrar tutamama sorunları olabiliyor diye istemiyorum. Çünkü rahim sarkmadı ameliyatınada girdim gerçekten çok kötü. Dr şuan için bana hiç normal ya da sezeryan olur demedi 17 haftalık diye mi bilmiyorum. @NURAN

1 Beğeni

Doğum şeklini doktor genelde son haftalarda söylüyor. Normal doğum yapan herkeste bu sorunlar olmuyor ama, mesela ben de normal doğum yaptım. Vajina sarkması, vajina genişlemesi falan olur dediler hep ama hiçbiri olmadı. Bence genetiksel bir şey o durum ya da doktorunun çok iyi olması gerekiyor. Önyargılı olmamanı öneririm yine de (normal doğumu destekleyen biri olarak) :blush::blush::blush:

Zaten eğer bir aksilik çıkmazsa önce normali denicem ama bilmiyorum bende çarpıntı sorunu da çok fazla oluyor bakalım dr hangisini derse. Çünkü doktoruma güveniyorum bakalım zaman neyi gösterir.

1 Beğeni

Çarpıntı problemini doktorun biliyorsa normal doğumu önereceğini düşünmüyorum çünkü insan ister istemez fazla heyecan yapıyor o anda. E sancı da işin içine girince vücudunu kontrol altında tutmak biraz zor oluyor. Doktorunuzla en doğru kararı verebileceğinize eminim, dert etmeyin o yüzden :blush::blush:

1 Beğeni

İlk kez duydum arkadaşım
Ben normal dogum yapmakdan korkan biriyim bide suyun icindemi yapmak?:rofl::rofl:
Dusuncesi bile kotu benim icin. @NURAN

1 Beğeni

Gecen bi ebe dogum yapti videousunu paylasti hatta youtube de.
Once hayalim evde suda dogum yapmakti diyo
Sancisi basladi ilk banyoya girdi
Sirtindan asagi su tuttu bayagi
Sonra havuz kurdurdu icine girdi
bayagi oyle nefes terapisi
Yapti sonra durusumu ayarlayamadim
Rahat degildim saga don sola don
Cikmak istedigimi soyledim dedi
Bisey geldigini hissettim dedi
Hemen yataga uzandim saga sonra
Dogum basladi carcabuk dedi.
Sorabilirsin sende nuran evine kurabilirler