Spinal Sezeryan doğum hikayem🥹

Merhabalar kizlar 1 mart cuma günü sezeryan ile bebişime kavuştum. Size benim yaşadıklarımı anlatacağım. Öncelikle 38+0da bebiş dunyaya geldi. Başlıyorum…

Sabah 7de yatışım yapıldı, çok hızlı bir şekilde kan alındı. Lavman yapildi, nst baglandi oda suslemeleri falan yapildi derken saat 8.30a doğru beni ameliyathaneye aldılar. Her şey iyiydi ilk etapta ameliyat ekibi olsun. Neyse anestezi uzmani geldi ben spinal istemiştim belden iğnemi oldum derken ağır ağır ayaklarimda his kaybi olusmaya basladi. Doktorum geldi fakat ben ayaklarimi ufak ufak da olsa hala hareket ettirebiliyordum. Bi anda bi acı hissettim kasiklarimda ki ciglik attim doktor bey ben aciyi hissediyorum diye o da nasil bi aci dedi baya baya kesildiğimi çekiştirildiğimi hissediyorum dedim. Uyutayim mi seni dedi fakat ben hayir ne anladim ozaman ben bu işten dedim ama tansiyonum da düşüyor. Sakjnlestirici verdiler ve sonrasi cok kotuydu resmen mide bulantisindan bayilacaktim kafami yan tutup kusturdu ordakilerden biri derken bebegimi yanima verdiler kokladim optum o an cok baskaymis cidden. Bbegimi goturduler ama ben iceride rahat 40 dk kaldim sonra hemsire baba miyomum oldugunu onu da doktorun ameliyatla aldigini falan soyledi hatta fotosunu cekmisler. Ben ameliyattan ciktim ama asiri siddetli bir agri cekiyorum bacaklarimi hissetmememe ragmen. Bni odaya aldilar agri kesici diye yalvardim yaptilar derken tabi onun etkisi gecmeye baslarken kum torbasi koydular karnima 2 saat kalacak dediler o inanilmaz aciyi cektim. 2saat sonunda bana agri kesici verdiler biraz dindi ama inanilmaz da aciyordu. 6saat sonunda yurutmek istediler ona hic girmiyorum resmen ilk defa yuruyormusum gibiydi. O gece tam 7 kere yurudum gazimi cikardim o sekilde ayaga kalktim. Suanda sadece dikiş yerim oturup kalkarken yatarken cok aciyor. Benim boyleydi herkesin de boyle olmuyormuş… ama bebişim için değdi mi? Evet​:pray:t2:

9 Beğeni

Çok şükür Allah sağlıkla sıhhatle bebeğini büyütmeyi nasip etsin :heart:Allah ım hayırlısıyla zamanında bize de kolay ve güzel doğumlar nasip etsin :two_hearts::palms_up_together: yani o uyuşma ve kusma dışında gayet güzel geçmiş cnm buna da şükür nice doğum hikayeleri var yalnız benim ilk olacak ve sezeryana karar verdim acaba neden tam uyuşmadın ve tansiyonun neden öyle oldu miden bulandı kustun acaba ?

Çok şukür saglikla kucağına almişsin… Herkeste olmuyor evet ama benimde arkadasimin basina geldi çığlık atip acıyı hissedince onu tam bayiltmislardi… Benim ilk dogumumda epidural istedim yaptilarda aşırı bi heycan vardı igneden sonra uzattilar ben doktoruma tam uyusmadan kesmeyin beni dedim hala uyusmadi derken​:grinning: doktorla konuşurken bebeğimi koklattilar zorlu bi hamilelikten sonra ameliyatım iyi geçmişti…Simdi 10 yil aradan sonra 2. Bebeğim gelecek cuma günü insallah kazasiz belasiz oda dünyaya gözlerini açar…Evlat kucaga geldimi tüm acılar unutuluyor…Rabbim hayırlısı ile sizede buyutmeti güzel günlerini görmeyi nasip etsin​:palms_up_together:

Güçlü anne…:people_hugging::breast_feeding:t2:

Allah analı babalı büyütsün inşallah canım benim :two_hearts:

Lohusalığın hayırlı olsun :two_hearts:

Miniğini kucağına aldın o kadar acılar atlatarak biz çok güçlü kadınlarız çok şükür elhamdülillah :palms_up_together:t2:

Darısı bizlerin başına :palms_up_together:t2: Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı bir doğum nasip etsin inşallah :palms_up_together:t2::two_hearts:

3 Beğeni

Herkese lavman yapıyorlar mı bide dikiş 40 dk sürdü dedin tahmin miydi uzun süren dikiş sanırım bebek çabuk ztn çıkarıyorlar korkuyorum biraz

1 Beğeni

Sizin sezeryan doğum mu arkadaşin miyomu varmış onuda almışlar o yüzden o kadar sürmüş lavman her türlü doğumda yapıyorlar maalesef

1 Beğeni

Hikayene bayıldım :heart_hands: hayırlı olsun bebişin sağlıklı güzel ömrü olsun :bouquet::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün.
Acı çekmek çok zor Allah yardımcın olsun :heart_eyes: Bir an önce iyileşirsin umarım .

1 Beğeni

Çok iyi bir mücadele vermişsin çiçeğim, hayırlı olsun :smiling_face_with_tear::heart_eyes:

Sağlıkla, huzurla, musmutlu bir hayat diliyorum size minişinizle :blush::smiling_face_with_three_hearts:

Lohusalığın hayırlı olsun :ribbon::star_struck:

1 Beğeni

Bana lavman yapmadılar. Bebek çıktıktan sonra 15 20 dk kaldım ben ameliyathanede. Zaten babasını direkt bebekle almışlar. Hiç ayrılmamış bebeğin yanından. Ama miyom falan alınmış uzun sürmesi normal.

2 Beğeni

Özge çiçeğim tebrik ederim :heart: ayağına taş değmeden büyütmek nasip olsun. Anneliğin bu boyutunun tadını çıkar. Bol bol kokla öp yavrunu​:heart:

1 Beğeni

Sezaryanda komple anestezi en iyi ben hep öyle oldum​:heart_eyes: rahat geçti şükür bebeğin hayırlı olsun canım mis gibi kokusunu çek :heart::heart:

1 Beğeni

Gözün aydın olsun, zorlu bir süreçte olsa şükür iyisin, iyisiniz​:hugs: Bundan sonrası da kolaylıkla geçsin inşallah, tebrik ederim çok​:people_hugging::hibiscus:

1 Beğeni

Gecmis olsun Rabbim hayırlı uzun omur versin kuzuya​:smiling_face_with_three_hearts: canim Denizli’de mi oldun sezeryanı? Hangi hastanede ?

1 Beğeni

Saglikla büyütmeyi nasip etsin rabbim. Niye uyusmadiniz acaba onu merak ettim bende. Ben sadece bebeği çıkarmak için açmaya çalıştıklarında hissetmiştim . O ilk kalkış zor oluyor ama sonrası yürüdükçe daha kolay. O dikiş yerlerini tutma olayı 10 gün falan sürüyor . Bide oksururken hapşırırken de dikiş patlayacak gbi hissedersin o da normal

1 Beğeni

Canım geçmiş olsun. Çok şükür iyisiniz. Spinal anastazi bazen böyle zorlayabiliyormuş.

1 Beğeni

Lohusalıgın hayrlı olsun canm neyseki sağ salim bebişini aldın darısı bizlerin başına olsun inşallh :pray:âmin

1 Beğeni

Lavman normal doğumda yapılıyor sezaryen da ilk defa duydum bana sunta taktılar

İki tane sezaryen oldum yapmadılar sadece sezaryen dan sonra gazım çıkmadı doktor lavman yapacam dedi kalktım yürüdüm daha çok çıktı lavman a gerek kalmadı

1 Beğeni