Arkadaşlar eşimin soyadını baştan beri almak istemiyorum nikah memuru da kendi kızlık soyadımı kullanacağımı söyledi fakat nikah günü kullanamazsın dedi ve herşey için geçti . Neyse adım İpek Sevim’ken İpek Mahmoud Sami Abdelbasit Mustafa oldu gerçekten bu konuda çok zorluk yaşıyorum. Ya Suriyeli zannediliyorum ya böyle saçma sapan bakışlara maruz kalıyorum telesekreterlerle vs resmi kurumlarda sıkıntı yaşıyorum . Hastanede de gittiğimde baktım değişmemiş bende değiştirmedim bilerek daha fazla bu şeylere maruz kalmak istemedim. Şimdi aklıma takılan bebek doğunca atıyorum sevim bebek diye yazılcak ya. Eski soy adı. Ya yarın birgün sıkıntı olur mu niye değişmedin vs . Bir doktora sordum sıkıntı olmaz herşey TC üzerinden ileriıyor diyor ama kayıt olurken zaten TC verıyom İpek sevım olarak çıkıyor ??? Bilmiyorum ne yapacağım
Bebeğe baba soyadı verilmiyor mu ki ? Neden Sevim bebek yazacak ? Bir de kendi soyadını kullanmaya devam etmek için başvuru vs yaptın mı ? Bildiğim kadarıyla başvuru yapmak gerekiyor. Şimdi senin sorduğun soru bebeğinin doğduktan sonra senin soyadını kullanmasının sorun olup olmayacağı değil mi ? Kız kardeşim avukat benim, ona sorarım soruyu doğru anladıysam
İkinizden birinizin soyadını alabiliyorsunuz keşke kocan senin soyadını almak için başvuru yapsaydı o da soyadı kalabalığından kurtulurdu
Bana nikah günü alınırken istersen kendi soyadını kullanabilirsin ya da nikahtan sonra kendi soyadını kullanmak için dilekçe yazabilirsin demişti.
Ya normalde hastanede benim adımın ipek mahmoud damı abdelbasıt Mustafa olması lazım. Otomatik degısıyo sanıyordum baktımkı degısmemıs ıpek sevım diye gecıyor bende gıdıp danısmadan degısmedım sımdı ıpek sevım olarak kayıtların devam ediyor ya dogum esnasında dosyaya bakılacak ıpek sevım sevım bebek dıycekler. Ama doktorda dıyorlı TC de soy adın neyse o gecer .
Değişiklik talebinde bulunmadım bu kadar sıkıntı çekeceğimi kestirememiştim . Her yerde soy adım kocamınki hastanede kızlık . Hastanede de kendiliğinden değişmiyormus gidip değiştirmemiz lazım bende değiştirmedim okuması soylemeso kolay en azından surıyelı sanmıyolar fln.