Soğuk buzlu aşerme

Benim gibi buz a aşeren var mı acaba çocuk hasta olur mu acaba ?? Hemde canım istiyor :expressionless:

2 Beğeni

Buz yeme isteği bir şeyin eksikliğinin belirtisiydi ama hatırlayamadım

3 Beğeni

Aşermedim ama buz yemeği sevdiğim için bir iki kez yemişimdir. Soğuk içme bebek üşütür diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum ama bu yaz çok sıcak geçti mecbur soğuk içtim hep inşallah bir şey olmaz

2 Beğeni

Bebek hasta olmaz ama dikkat edin bu havalarda siz hasta olmayın :pray:

1 Beğeni

Herkese 19+5 TEn selam teyzoşlar bu ikinci hamileliğim kızım olacak bu sefer hayırlısı ile ve son bir kaç haftadır böyle soğuk buzlu şeyler ıstıyorum hatta şöyle soylim ağzında hep soğuk tadı yani hissi var bu değer eksikligimi oluyor

1 Beğeni

Hamilelik sırasında bazı kadınlar belirli gıdalara karşı isteksizlik veya isteğin arttığı garip beslenme alışkanlıkları geliştirebilir. Bu duruma “pika” denir ve buz aşerme de bu alışkanlıklardan biridir.

Buz aşerme, genellikle demir eksikliği anemisi ile ilişkilendirilir. Hamilelik sırasında vücutta artan kan hacmi, demir ihtiyacını artırabilir. Bu nedenle, hamilelikte buz aşerme, demir eksikliğini veya başka bir besin eksikliğini telafi etmeye yönelik bir tepki olabilir.

Ancak, hamilelikte herhangi bir garip beslenme alışkanlığı veya aşerme durumuyla karşılaşıldığında, mutlaka bir sağlık profesyoneli ile konuşmak önemlidir. Bu, gerekli besinleri yeterince alıp almadığınızı ve bebeğinizin sağlığı için uygun bir beslenme programına sahip olup olmadığınızı değerlendirmelerine yardımcı olacaktır.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim çok şükür farklı besin ya da besin olmayan şeyler istemedim hiç ilk defa yoğun bir buz veya soğuk şeyler isteği çok olunca kafam karışmıştı cevabınız benim için aydınlatıcı oldu :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Beğenmenize çok sevindim :star_struck: