Kızlar 27 haftalik gebeyim sirt agrisindan ölüyorum dahiliyeye gittim hamilelikten dedi ama ne gece ne gündüz ne yatmak ne kalkmak bir çare bulamadılar bu nasıl bir ağrıdır parol icip bebege de ilaç vermek istemiyorum sizin öneriniz nedir
1 Beğeni
Bende 15 haftalık hamileyim benimde sırtım ve karnımın içinde felaket bı ağrı var bende bı gidip görüşcem bakalım ne diyecekler Allah’ım şifalar versin hepimize
2 Beğeni
Gebelik sırasında sırt ağrısını hafifletmek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:
- Doğru postürü korumak: Doğru oturma ve yatma pozisyonları kullanarak sırtınıza fazladan baskı yapmaktan kaçının. Sırtınızı desteklemek için uygun yastıklar kullanın.
- Egzersiz yapmak: Gebelik uygun egzersizler yapmak sırt ağrısını hafifletebilir. Hamilelik yoga veya yüzme gibi düşük etkili egzersizler deneyebilirsiniz. Ancak, herhangi bir egzersiz programına başlamadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.
- Isı veya soğuk uygulamak: Sırt ağrısını hafifletmek için sıcak veya soğuk kompresler kullanabilirsiniz. Bu, kasları rahatlatabilir ve ağrıyı azaltabilir.
- Doğru ayakkabı seçimi: Rahat ve destekleyici ayakkabılar giymek, vücut ağırlığınızın eşit olarak dağılmasına yardımcı olabilir ve sırt ağrısını azaltabilir.
- Fizik tedavi: Bir fizyoterapistten hamilelikte güvenli ve etkili sırt ağrısı tedavisi hakkında öneriler alabilirsiniz.
- Rahatlatıcı aktiviteler: Yoga, derin nefes egzersizleri veya meditasyon gibi rahatlatıcı aktiviteler sırt ağrısını azaltabilir ve stresi azaltabilir.
Ancak, şiddetli veya sürekli sırt ağrısı durumunda bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.
2 Beğeni
Hoşgeldiniz aramıza
1 Beğeni
Teşekkür ederim güzel bilgiler için
1 Beğeni
Rica ederim
1 Beğeni