Sigorta çalışan anne

Merhaba arkadaşlar aranızda çalışan anne adayları varmı doğum parası almak için şartlar nelerdir bide hamile çalışanın hakları nelerdir bilgi alabilirmiyim

5 Beğeni

Aşağıdaki yazıda detaylar var.

2 Beğeni

@Esma arkadaşım merhaba sen nasıl almıştın

1 Beğeni

Süt parasını Cesurun metirkasıyla aldık Metirkasız vermediler azerbaycanda. Sizde ne deniyor bilmiyorum ama fotosunu atayım

32.haftana kadar çalışman gerekiyor öncelikle, eğer gebeliğinde her hangi bir sorun yoksa doğumdan sonraki 8 haftalık iznine aktarılsın istersen ve tabi çalışmaya devam edeceksen bu izni doktorundan çalışabilir raporu alıp uzatabilirsin. Yok çalışmayacaksan o halde bence gerek yok. Farzadelim izne ayrıldın iş yerin sigorta ödemeni yapmayacağından eğer özelde kontrol oluyorsan artık sigortasız olarak muayene ücreti ödeyeksin, bilgin olsun. Doğum yaptığında hastaneden gerekli belgeleri veriyorlar zaten süt parası da alacaksın unutma, cüzi bir miktar ama al yani :sweat_smile: Bu belge işlerinin teslimini eşin halledebiliyor, bizzat gitmene hacet yok. Sonrasında takvimde doğum iznin bittikten sonra bir hafta içinde ve bu tarihten de bir ay sonrasına bölerek toplam 22 bin gibi bir para alacaksın. Tabi doğumunun ne zaman olacağıyla ilgili miktarda değişiklik olabilir. Son olarak eğer çalışmaya devam etmeyi düşünmüyorsan bunu şimdilik kendine sakla, iş yerin bilmesin yani. Doğum izninden sonra bebeğine bakacak kimsen olmadığını söyleyerek tazminatınla birlikte iş yerinden çıkış yapabilirsin. Bu hakkın. Kıdem tazminatını vermedi benim iş verenim. Sende nasıl olur bilmiyorum bu durum​:heart: Umarım sağlıkla kucağına alırsın miniği​:rose: @Efnan

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim @Esma baya aydınlatın beni amacım doğumdan sonra tabi işten ayrılmak

2 Beğeni

Şunu da ekleyeyim, iş yerinden çıkışını alacaksın ya işkura başvurup işsizlik maaşını da alabilirsin bilgin olsun. :heart: Rica ederim :rose:

1 Beğeni

Süper o ne kadar para acaba bilginiz varmı :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Ben şuan 4.144 tl alıyorum 6 ay alacağım temmuzda doğum iznim bitti çıkışımı aldım aynı hafta işkura teslim ettim belgeyi bir ay sonra ilk işsilik maaşım yatmıştı. E devlet üzerinden banka hesabını kaydedersen adına gelen ve normalde postahaneye yatan bütün bu rapor paran, işsizlik maaşın gibi paralar hesabına yatar. Ayrıca uğraşman gerekmez bilgin olsun @Efnan

2 Beğeni

Teşekkür ederim @Esma eline ağzına sağlık :smiling_face_with_three_hearts::bouquet:

1 Beğeni