Sigara kulanı mı

Kızlar sigara kulananlar var mı hamileliğinde

@Semta tabi ki tercih meselesi kullananlara da saygı duyuyorum sadece bilgi amaçlı yazmak istedim :rose: Gebeliğinizde sigara içerseniz, bebeğinizi çok sayıda toksine maruz bırakmış olursunuz.Nikotin; damarlarda büzüşme yaparak, bebeğe ulaşacak besin ve oksijeni kısıtlar. Yine karbonmonoksit de; kandaki oksijene bağlanarak, bebeğe oksijen ulaşmasını engeller

1 Beğeni

Canım gebelikten önce içiyordum. Hamilelikten öncede planlı olarak bırakamadım. Ama süreçte içmedim sigara. İlk haftalarda tek tüm içtim. Gebelik ilerledikçe zaten içme isteğin olmayacak. Biraz kafada içmemeye gayret et . Bir çok zararı var maalesef bebeğe, plesanta örneğin erken yaşlanabiliyor.

Bende bırakamıyorum malesf hayli azaltrm ama birakma konusuna gelince iradesizm. Sanırım çok denedim aglaidm yine içtim​:pensive:

1 Beğeni

Azaltmış olman bile çok iyi bence​:pray:t2:

Bebeginiz sağlıklı olsun istiyorsanız icmezsiniz zaten bunu o bebeğe yapmaya kimsenin hakkı yok birakamiyirum bahane icmiycem önce çocuğum demek çok önemli bence icmeyin

2 Beğeni

Bende içiyordum sigaradan okadar diksindimki kokusuna bile tahamul edemiyordum meyer hamileymisim bıraktım arada bir istiyor cnm ama içmiyorum benim sayemde eşimde birakti inşallah bidaha icmem sizede tavsiyem bırakın sigara bırakma merkezleri var ilaç vermezler ama ne yapacağınızı söylerler inşallah birakirsiniz

1 Beğeni

Kullanan gebeler görüyorum ama kesinlikle çok zararlı ben asla tavsiye etmem. Plasenta da yaşlanma ve buna bağlı bebekte gelişim geriliği , düşük doğum ağırlığına , bebekte ilerleyen dönemlerde astım veya akciğer hastalığına sebep olabiliyor. Hatta ablasyo plasenta dediğimiz bebek ve anne hayatını tehlikeye sokan duruma bile kanıtlanmış etkisi var bence 1 tane bile içilmemeli.

gebeligimin ilk 5 ayi ictim birakamadim sonra midem bulandi birden simdi 7 ayligim biraktim icmiyorum 2 aydir 1 tane bile icmedim umarim icenlerde tiksinir​:neutral_face:

Darısı benim başıma

Biliyorum kuzum eşimede kızıyom alma bana diyirum denicem bırakma merkezine de gdcm dua edin benim için birakiyim ne olur

2 Beğeni

Bende bı ara çok tiksindim ama yinede içiyorum biliyorum zararlı ama elimde olan bişey değil ben onun peşini bıraksamda o beni bırakmıyor :pensive:

Günde 1 paket içerdim eşimde kızardı zaten :sweat_smile: hamile olduğumu öğrendiğim an sıfır paketi çöpe attığımı biliyorum. 6 haftalıkken öğrendim. O günden sonra da ağzıma vurmadım. Bulantılarım başlayana kadar arada istedi canım ama sabr ettim içmedim. Zaten bi iki hafta sonra da değil canımın istemesi içenin yanında duramıyorum ve tiksiniyorum sigaradan. Bazen kendimi sorguluyorum ben bunu nasıl içmişim diye. İlk kafada bitirmek lazımmış. Ben hiç bırakamam diyodum ama çok şükür minik mucizem de sebep oldu bıraktık. Doğumdan sonra da içmeyi düşünmüyorum. İyiki bu sebeple bırakmışım. İsteyen herkesin darısı başına :smiling_face:

1 Beğeni

Hamileliğimi 4 haftalıkken öğrendim 6. Haftaya kadar tek tük içtim 6. Haftada bulantım başladı onunla beraber bir tiksinme geldi şimdi kokusuna bile tahammül edemiyorum. Eşim de sadece işte içiyor artık eve gelince duş alıyor bir daha da içmiyor kokuyu aldığım an kusmaya başlıyorum. Çok şükür ki kurtuldum içmekten bulantıların bir faydası oldu.

1 Beğeni

Darısı başıma inşallah bende bırakırım şu sigarayı :blush:

2 Beğeni

Benimde canım ya :pensive:

1 Beğeni

İnşallah canm​:pray:

Ben doğum yaptım hala bırakamadım bu soruyu ilk soranlardan olabilirim çünkü çok çabaladım hamileliğimde beri ağladım gece krizlere girdim eşime dedim eve sigara girmesin parayla gittim kendim aldım gecenin bi yarısı fark etmedi tiksinmek için çok dua etm o da olmadı bilmiyorum hala bırakamadım ama çok şükür benim ve bebeğimde şimdilik bi sıkıntı yok ama bağımlılık çok kötü bi şey hop diye bırakamıyo insan Allah yardımcınız olsun

1 Beğeni

Amin canım ya. Ben bu aralar çok içiyorum yine

1 Beğeni

Ben kendimi çok kaptırıyodum arada fark ettiğimde azaltmaya çalılıyodum ama malesef bağımlılık çok kötü