tecrübeli annelerden birşey öğrenmek istiyorum ultrasonla mı bebeği sezeryan ediyolar yoksa regl olduğumuz zamanlamı hesaplanıp yapılıyor?
Doktor bebeğin genel durumunu değerlendiyor.
Normal doğuma engel durumlar varsa(bebek dönmemiştir, çatı darsa, bebek doğacak kadar gelişimini tamamlamışsa) anne sezaryen için ısrarcıysa (burda biraz da özel hastanelerde anne ısrarcıysa kabul edebiliyorlar) doktor durumu değerlendirip sezaryene karar veriyor.
Acil sezaryene alınma durumları oluyor (annenin yeterli açılması olmadıysa, bebek kakasını yutmuşsa vs)
Benim şuan 2 hafta önden gidiyor. Doktora sordum. 38. Haftaya geldiğimde bebek 40 haftalık görünürse doğuma mı alalım diyeceksiniz dedim.
Sana fikrini sorucam dedi
Bebeğin durumuna gore sezeryana aliyorlar.Benim bazi problemlerim olduğun icin doktor bebeği 36 haftada ala biliriz dedi.Gelisimi cok sukur önde gidiyor sorun olmuycak dedi.İlk bebegimi 38 haftada dogurmusdum sezeryanla.Her sey normal ise gonullu olarak sezeryan yapdirmak istiyorsan 38 haftada yaparlar.Bi problem varsa mesela bebekde kordon dolaşimi,bebekde oksijen problemi, varsa 36-37 gibi ala bilirler.Son haftalarda sık sık doktor kontrolunde olmak şart.Doktor durumu kendisi değerlendiriyor
Ablamın iki bebişinde de doktor normal dogum zamanını soylemişti,ve normal doğumdan 15 gün çıkmıştı,ama normalde 15 yazsalarda,normal doğumdan 10 gün cikiyorlar ve mesela normal doğum 30 agustossa.onlar sezeryani 20 agustos yapiyor ben hep boyle gördüm ,yanlız ablamda degil herkeste tanidiklarimda filan.ve doktorum ilk ultrasondan,doğum tarihimi hesapladı ,ve sezeryanide söyledi. @N13
Sancın gelmeden doguma ala biliriz mi dedi doktorun?
Hayır. 38. Haftaya geldiğimde bebek 40 haftalık gösterirse ne olacak dedim.
Bebek gelsin ister misin diye bana soracakmış. Ben normal doğum istiyorum. Bebek ne zaman gelmek isterse o zaman gelsin
Anladım canim