Arkadaşlar kanamam çok az sabahtan belli bir orkid kirlenmedi gaz yaptim 3 4 defa ama. Kaka yapamıyorum normal mi bilenler yazarmi
Benimde çok az oldu leke gibi normal dedi doktor büyük tuvaletimi de sezeryanin 3 günü evde yapabilmisfim
Canın açımişmidi yaparken kaka
Yok herkes ağrı olur dedi ama olmadı genel anestez ile doğum yaptım
Sana tavsiyem kayısı suyu veya kayısı ye. Kayısı hoşafı da içebilirsin. Rahat yapmana yardımcı olur. Ama fazla yeme veya içme ishale çeviriyor zorlanırsın bu seferde sürekli git gel yapamazsın .
İçiyorum abla.ama daha bisey olmadi sütüm gelmedi mama veriyor uz
Hersey ictim fayda etmedi bende sezeryan oldum 10 gün yapamadım tuvaletimi iki kere lavman yapıldı oyle az az oldu sonra yine olmadı baktik olacak gibi degil bir surup verdi doktorum duphalac onu ictim duzene girdi rahatlikla girip ciktim sonra suruba gerek kalmadi sadece iki kere icmistim agri olmuyor yaparken eğer yapamazsanız doktorunuza yazdirin
Aktarlarda süt arttırma çayı var benimde gelmedi sütüm onu içtikce çoğaldı günde iki fincan içiyordum içeriği gayet güzel
Zamanla sütünde gelir hiç tasalanma. Mamadan önce emzir ama. Valla adına o kadar mutluyum ki
bebeğin kucağında yanında çok şükür sağlıklı. Hepsi düzene girecek merak etme![]()
Çok korkuyorum ya sütüm gelmezse nasıl olucak annem yanımda şimdi bakıyor ben nasıl edicem
Korkma aynı durumu iki gebeliğimde de yaşadım. Çok şükür sonradan geldi. Stres yapma dicem ama elde olan birşey değil onu da biliyorum. Ben süt olsun diye yemediğim rokayı,semiz otunu nasıl yedim de. Ama Rabbim sonrasında kolaylık sağlıyor, yardım ediyor elhamdülillah. Bekle sütün de gelecek hatta ilerleyen zamanda fazla olursa sağ dondurucuya koy sonrasında kullanırsın![]()
![]()
Benimde sezeryandan sonra 3.gün de falan anca yapabilmiştim ama doktorum bana duphalac diye şurup vermişti bir danışın isterseniz doktorunuza bu ilacı. Hayırlı olsun bebişiniz sütünüzde kendinizi rahat bırakıp güzelce uyuduğunuzd gelicektir sütünüzü sağon bir göğsünüzi 15 dk dişerinide 15 dk şeklinde az gelicek stres ypmayın zamanla çoğalıyor şuan bebeğinizin midesi 1 çaykaşığı kadar sütle bile doyabiliyor sürekli emzirmeye özen gösterin bestlak damla var o iyi geliyor birde tahin helvası bulgur soğanlı yumurta irmik helvası inanılmaz süt arttırıyor yeşil merciimekte öyle
Sağ gögusum küçüldü soldu sol sis sikinca 2 3 damla.geliyor bebek yitiyor almıyor ağzına
Sen yinede sağ.Sağdıkça beyne uyarı gidiyor süt salgılıyor. Uyku ve su önemli dikkat et bunlara. Birde elinin altında çiğ kuruyemiş fln olsun. Atıştır ara ara.
Sütüm yavaş yavaş geliyor bebeğim mamaya alıştı ama onun için emmiyor uyanıkken uyku içinde emziriyorum nasıl alıştırcam ya çok canım sıkılıyor bu duruma mama hiç vermek istemiyor um
Biraz zorlucak seni ama denemekten vazgeçme. Biberonda tazzikli ve çok geldiği için onu arıyor. Ama mama öncesi dediğim gibi önce emzir. Daha fazla meme reddi yaşamadan
İllaki can sıkılır ama pozitif düşün geçici süreçler bunlar![]()
bol zeytinyağlı salata tüketebilir siniz
süt gelmeyince ilkngunler mama içmesi normaldir aslında stres yapmamaya çalış sürekli göğsünü teklif et ten temasıyla alisacaktir göğsüne
Sürekli ağlama hissi geliyor sütüm gelsin bebek emsin diye dua ediyor um annem yanimdaydi az önce oda gitti kayinvalidem Sürekli benim zamanım da hiç bisey yokturdu 7 tane büyüttüm diyip duruyor ağladım göstermiyorum onlara pozitif gibi duruyor um ama. Korkmuyorum nasıl bakicam
Sana tek tavsiyem ztn lohusasın eğer kayinvaliden öyle diyip canını sıkıyorsa eşine söyle ya içinden konuşsun yada gitsin. Hiç strese girme birde bu durumda. Onun zamanında büyütmüş olabilir. Bebeği doyur yatır. Sesleri çıkmıyormuş ki bebeklerin. Birde en büyük diğerini büyütüyormuş çoğunluk bu şekilde büyümüş kendi annelerimiz dahil. Pes etme sadece sürekli dene emzir alıştırmaya çalış. Bakarsın bebeğine de çok güzel bakarsın hemde. Hiç öyle düşünme