Sezeryan doğum-

Spinal anestezi ile sezeryan doğum yapan var mı aramızda? Biraz bilgi verebilir misiniz, süreç nasıl? Ağrı durumu vs.

1 Beğeni

Spinal ne oluyor bilmiyorum ama benim 2.kizim sezeryan ile oldu belden asagisini uyusturdular herseye tanik oldum doktorlarla konustum vs zaten dikis sonrasi hissetmeye basladiginda sanci ve kesi acisi baslio malesef kolay degil 7 kat kesiolarmis sonucta ama cok cok korkulacak bisey yoktu

Bende korkuyorum biraz canım. Belden uyuşturuyorlar spinalde.

@Dnz_123 Epidural anestezide ilaç omurilik etrafında bulunan zarın dışına enjekte edilir. Spinal anestezide ise zarın içindeki sıvıya ilaç verilir. Epidural; sezaryen ve normal doğumda uygulanan bir yöntemdir. Spinal ise sadece sezaryen doğumda kullanılır.

1 Beğeni

Gözünüz korkmasın. Bu durum kişinin bünyesine göre değişen bişey. Belden iğne yapılırken kendinizi kasmamak önemli olan. Sonrasında belden aşağısı uyuşuyor zaten. Ameliyat olup bitiyor . Belirli süre sonra sondaniz alınıyor ve ayağa kalkma iz isteniyor. İlk ayağa kalkış zor ama bebeğinizi düşünün. Hep karşıya bakın aşağıya bakmayın tansiyon düşmesin. İlkten sonra ne kadar yururseniz o kadar iyi sizin için. Vücut narkozu atması için ve iyilesmeniz için. Doktor önerisi ile kahve tüketin . Gazimiz çıkması için kayısı suyu falan

Canım, teşekkürler bilgi için. 35. Hafta doktor kontrolümüzde bebeğim baş aşağıya dönmemişti. Doktor o zaman spinal ile sezeryen olur çok rahat dedi. Ben de neden genel anestezi demediğini anlamadım

Teşekkürler bilgi için canım. Daha çok sonrasında bacakların açılması vs bunları merak ediyorum. Sizinde mi spinal ile oldu

1 Beğeni

@Dnz_123 Nadiren de olsa Baş ağrısı, bel ağrısı, sırt ağrısı titreme, kan basıncı düşüklüğü İdrar retansiyonu görülebilen yan etkilerdir bunun yanı sıra Genel anesteziden korkanlar, uyutulması riskli olanlar ve solunum sorunu yaşayanlar için alternatif bir anestezi yöntemidir Ameliyatta stresin düşük olmasını ve böylece iyileşmenin hızlı olmasına katkı sağlar Ameliyat sonrası ağrı kesici kullanılabilir Mide bulantısı etkisi minimum düzeyde olur :blush:

Çünkü genel aneztezide bebeginizi ilk doğduğu an göremezsiniz ve emin olun o mükemmel anı görmek için o iğneye katlanabilir siniz. Ameliyat başlayınca beş dakika sonra bebeğinizi goruyorsunuz ve kokluyorsunuz mükemmel bişey .

Artık genel anestezi yerine herhanqi bir sıkıntı olmaza spinal yapıyorlar emin olun çok daha iyi. Tek önereceqim 2 tecrübeden sonra aqrım yok şuan diye iqne ilaç istememezlk yapmayın​:sweat_smile: ve odaya çıktıqınızda ve sonraki qünlerde kesinlikle türk kahvesi ve nescafe için. Baş boyun omuz aqrılarınız spinalden kaynaklı olacak ve uzun sürmemesi için içmeliyiz. Yürümekten asla vazqeçmeyin yürüdükçe toparlanabileceksiniz uzun süre hareketsiz kalınca daha çok acıyor kesi. Rabbim Saqlıklıca kucaqınıza almayı nasip etsin inşallah​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

İnşallah canım çok teşekkür ederim bilgi için :hibiscus:

1 Beğeni

Teşekkürler canım

1 Beğeni

Teşekkürler canım​:hibiscus:

1 Beğeni

Ben cesaret edemedim den genel anestezi oluuor Rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin inşallah @Dnz_123 canim

1 Beğeni

Bende genel anestezi istiyorum. Doktor inatla spinal diyor bende korkuyorum stres yönetemem ister istemez annem kesildiğini hissediyorsun diyor

1 Beğeni

Hakkında hayırlısı olsun inşallah bitanem benim gün verdimi sezaryen için

1 Beğeni

Yok kuzum oyle hissetme aci vs de yok sadece degio gbi hissedebilirsin ben basimdaki hemsireyle sohbet ediodum bi baktim bebek aglio cikarmislar bile​:sweat_smile: dikmeye baslamislar​:sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:anestezi etkisi gidince sanci ve agri oluyor oda belirli sure iste

Spinal anestezi, sezaryen doğum sırasında sıkça kullanılan bir yöntemdir. İşlem sırasında, anestezi uzmanı bel bölgesine bir iğne yerleştirir ve omurilik sıvısının olduğu alana anestezik bir ilaç enjekte eder. Bu, vücudun alt kısmını uyuşturur ve ağrı hissini engeller.

Sezaryen doğum sırasında spinal anestezi kullanıldığında, anne bilinçli olur ve doğum sürecini fark eder, ancak ağrı hissetmez. Bu sayede ameliyat sırasında anneye gerekli tıbbi müdahaleler yapılırken ağrı hissi oluşmaz. Anestezi etkisi genellikle hızlı başlar ve doğum sonrası ağrı kontrolü için de etkili olabilir.

Sezaryen doğum sırasında spinal anestezi genellikle tercih edilen bir seçenekdir, çünkü ameliyat sırasında ve sonrasında ağrı kontrolü sağlar ve anneyi bilinçli tutar. Ancak, her tıbbi prosedürde olduğu gibi, spinal anestezi kullanmadan önce riskler ve faydalar konusunda doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

Canım komplikasyonları var işte o zor.

Yok gün vermedi canım ,

Şimdi yarın tekrar kontrol var. Ama biz dün hastaneydik ya malum su geldi diye düşündük. Eşimde hatta oda dedi su geliyor.

Muhtemelen 38 den sonraki bir güne vericek. Bebiş makat geliş.

1 Beğeni