Sezeryan doğum hikayem

Merhaba kızlar. Ben size sezeryan doğum hikayemi anlatacağım. Gebelik takibimi silivri devlet hastanesi ve Tekirdağ namık Kemal üniversite hastanesinde yapıyordum. Ayda bir kez üni. Hastanesine ayda iki kez de devlet hastanesine kontrole gidiyordum. [40.haftama] kadar normal doğum bekledik. Normal doğumu engelleyecek birşey olmadığını söyledi doktorum. Bu arada boyum 1.63, hamilelikte kilom 108 e kadar çıkmasına rağmen. Bebeğimin gelişimi de hep önden gidiyordu. [40.haftamda]devletteki doktorum 1 hafta daha bekleyip gelmezse o zaman üni hastanesine acilden giriş yapmamı söyledi. Çünkü [41.hafta]bayram tatiline denk geliyor hastanelerde dr yoktu. 41 e girmeden 40+5 te her ihtimale karşı üni hast. kontrole gittim acilden. Orda nst bağlandı çatı muayene yapıldı. Doktor bebeğimin 40+5 le değil 37 haftayla uyumlu olduğunu söyledi. Son adet tarihimin yanlış bileceğim konusunda ısrar etti. Ben tabi hamile psikolojisiyle nasıl olcak ne demek bu diye kafayı yedim salı gününe kadar. Muayene sonuçlarında Açılma yok sancı yok bu yüzden salı gel tekrar bakalım suni sancıyla deneriz olmazsa sezeryana alırız dediler. Ordan çıktık geldik salı akşamı gittik tekrar hastaneye acilden giriş yaptık. Yine aynı şekilde çatı muayenesi ultrasonla muayene ve nst girdim. Yine hiç bir belirti yok. Bebeğimin haftasıyla uyumunu sordum evet uyumlu dedi içim ferahladı. Kilosu 4200 gram gözüküyor çok büyük ölçü bile alamıyoruz dediler. Suni sancı deneyeceklerdi direkt sezeryan dediler. Hatta neden cumartesi alınmadığımı geç kaldığımı bile söyledi doktor. Yanımda refakatçi annem vardı. Bizi odaya aldılar. Sezeryan için hazırlandım. Üstümde hiç bişey kalmayacak şekilde soyundum küpe yüzük aksesuar vs metal toka bile. Sedye ile beni ameliyathaneye götürdüler epidural yaptılar yani bel aşağım uyuşuk ben uyanığım. Herşeyi hissettim acı hariç. Organlarımı çekiştirdiklerini, diktiklerini. Midem çok bulandı ve başım döndü normal olduğunu söyleyip o an müdahele ettiler. Eğer seçim bana ait olsa kesinlikle sezeryan tercih etmezdim bile bile bıçak altına yatan gerçekten çok cesaretlidir. Bebeğim sağlıkla çıkarıldı ben tabi o an ağlamaya başladım içimden resmen bi mucize çıktı. :pleading_face: Bebeğim odaya götürülmüş. Sonra ben geçtim odaya sedyeyle. Hemşire ve annemin yardımıyla zannedersem eşim de vardı sedyeden yatağa geçirildim. Bende hareket 0 çünkü. Altımı bezleyip üstümü giydirdiler. Bebeğimi kucağıma alınca dedim herşeye değersin sen. :heart: Geceden öğle saatlerine kadae sürekli serum yedim galiba narkozu atabilmek için. Doğum yaptığım günün sabahı beni yürütmeye hemşire geldi koridorda yürüdük başımın dönüp dönmediğini,midemin bulanıp bulamadığını sorup konrrol etti. Şükür yürüyebildim sorun yaşamadım ama oturup kalkarken desteksiz yapamıyordum. Bebeğimi Emzirmek istedim ilk zamanlar sol memeyi hiç tutmadı hep sağ emzirmeye çalıştım emiyo zannediyodum ama süt kanallarım tamamen açık değilmiş aç kalıyormuş bebeğim. Ağlıyodu ilk zamanlar anlamıyodum altını ıslatınca ağladığını çözdüm onu öyle hallettim. Memeden süt gelme işinide kendimce çözmeye çalıştım. Yanımda manuel göğüs pompası vardı süt kanalları açılsın aynı zamanda bebeğimin ilk süt olan kolostrumu alabilsin diye sağmaya başladım. Max 15 ml kadar sağabiliyordum. Ama o zaman o bile bana o kadar mutluluk veriyodu ki. Beni öyle gören bi hemşire bi sürü şey söyledi ağlamaktan kendimi alamadım zaten çok duygusalım. Ememediği için Ağlıyodu annem de emzik veriyodu ona da bi sürü laf edip rencide etti. Eve gitmek için neleri vermezdim o anlar. Ama zorunlu 48 saat yatışım vardı. Neyse öyle böyle geçiyodu zaman. Katı yiyemiyor sadece sıvı besleniyordum günlerce aç durdum. Gaz çıkarıp çıkarmadığım soruldu sürekli [2.gün]gaz çıkarabilmiştim. [5.gün]de büyük abdeste çıkktım. Gerçekten o gaz sancısı girince insan mahfoluyor. İlk gün annemle kaldım ikinci gün kız kardeşimle 3.gün farklı oda ve servise aldılar o gün de oda iki hasta içindi ama boştu eşim ve kız kardeşimle kaldık eşime bişey demediler. Bebeğimi sürekli kilo kontrol kan alma ve sarılık testi için götürüp getirdiler. Doktor formül mama başlanması gerektiğini söyledi. Eşim aldı geldi. İlk 60 ml le başladık bebeğim hepsini içmedi. İkinci sefer 50 ml dedi onunda hepsini içmedi. Bana da her gün antibiyotik ve ağrı kesici vuruyolardı. 2. Gün bebeğim sürekli uyuyor emmiyordu bayılmış gibi kolları bacakları güçsüzdü. Ben çok korktum hemşire geldi ebe geldi beni sakinleştirip bebeğimi nasıl emzirmeliyim nasıl uyandırmalıyım gösterdiler. Kendine gelince hep emzirmeye çalıştım ama yine çok sütüm yoktu tam emmediği için bende tutturamadığım için bir de sezeryan yrrim ağrıdığı için dopru pozisyonu bulup emzirmem hiç kolay olmuyordu. 2 yerimde damar yolu açık rahat hareket bile edemiyordum. Neyse Bebeğim gece 00:39 da doğduğu için bizim çıkışı tam 48 saat dolunca yapamadılar geceye denk geldi diye sabah yapıcaz dediler. Sabah kadın doğumcu geldi reçetemi yazıp gitti taburcu oldum ama çocuk doktoru bi türlü gelmedi saat 1 di zannedersem eşim çıktı yukarı konuştu o zaman indi aşağı o da taburcu edince çıktık evimize. Bebeğimi şuan sarılık testine götürüyoruz her gün değerler sınırda dua edin normale dönsün yatış vermesinler​:pleading_face:. Ben bunu benim emziremeyişime bağlıyorum. Mama vermiyorum artık çünkü her ikisini de emiyor. Şu sıralar yine çok uyuyot ama evimdeyim rahatım bi şekilde çözüyorum sorunu. Hepimiz o kadar zor zamanlar geçiriyoruz ki 9 ay boyunca rabbim yardımcımız olsun hem şuan hem doğumda hemde büyütürken. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın sağlıkla sınamasın. Evlat gerçekten çok farklı bi duygu. Sormak istedikleriniz olursa sorun cevaplarım. Herşeyi yazamadım çünkü.

6 Beğeni

Merhaba @Funda tebrik ederim canim bebek dogmuş :smiling_face:nasilsinzi şimdi.9 aylik hasret sonunda bebegini gormek nasıl bir hiss.

2 Beğeni

Hepsini cekinmeden okudum dikkatle :smiling_face:Allah yardimciniz olsun,kotu dusunme inşallah iyi olur bebegin,dunyaya adabte olmaya çalışıyor sizi heyecanlandiriyor kerata :smiling_face:
Cok tatli bir bebek olmali bu bebek belli :heart_eyes::two_hearts:
@Funda Canim sorum şu ki,.sən belden uyuşmali oldum dedin.
Ama dikdiklerini falan hiss etdimmi dedin?:scream:
Uyusmali oldugunda dikme kesme,organlarin cekiştirilmesi falan hiss ediliyormu?:neutral_face:
Bende belden uyuşma istiyorum.
Əgər bunlar oluyorsa uyuşmali yapmayacagim.
O yuzden sordum canim.

1 Beğeni

Allah analı babalı büyütsün sağlıklı güzel ömrü olsun :smiling_face_with_three_hearts:
Çok güzel anlatmışsınız sanki süreci sizinle beraber yaşamışım gibi hissettim Gözlerim doldu.
Çalışanın rencide etmesine çok sinirlendim. Gel de beraber emzirelim demek ki acemiyim diyiverseydin.
Sanki hergün çocuk doğuruyoruz nerden bilelim :unamused:

Bebeğin kilo aldığını gordükçe yorgunlukların uykusuzlukların hepsi geçicek.

Doğum yapan kadınların hepsi emzirmeye aşamasında bunları yaşıyor. Bir anda şakır şakır süt gelmez ki zamanla sütün artacaktır.
Strese girdikçe içinden bunların hepsi normal demelisin.
Bebeğine kavuştun çok mutluyum.
Senin için meme masaj teknikleri araştırmamı ister misin?
Kendine yüklenme yemek yemeyi su içmeyi aksatma.
Seni çok seviyoruz :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Merhaba Çok şükür bebeyini sağ salım kucagina aldın Bende Oyle idi ilk kez oğlumu dünyaya getirince Sezaryan Oldum Amma belden olmadım opsu narkoz deyirlər Azarbaycanda Yani Yatmışdım hic bi şey hiss etmiyorsun Simdi Belden istiyordum Bak simdi çok korkdum Rabbim Hepimiz sağlıkli şekilde yavrularimiza kovusdursun inşallah hepimiz sağ salım Alalim kucagimiza Südün az gəlməsinə endişe etme sezaryan olunca Bəzən Gec gele biliyor süt

2 Beğeni

Ahh ne kadar güzel anlatmışsın arkadaşım :smiling_face_with_tear: Ben de gözlerim dolarak ve o anları yaşayarak okudum resmen. Çok şükür kurtulmuşsun, artık evinde ve bebişinlesin :smiling_face_with_three_hearts: İşte ben de fakültede doğum yapacağım için korkuyorum bana da böyle davranırlar diye. Gerçekten o psikolojiyle sen sakin bile durmuşsun, ben ortalığı yıkarım herhalde. Neyse olumsuzluklara bağlı kalmayalım biz hiç, şimdi huzurlusun mutlusun :blush: Sarılık da elbette geçer canım, hiç korkma. Benim kızımınki de hep sınırdaydı, sonra sonra düzeldi. Sen moralini bozma. Ahh Fundaaaa, nasıl da bekledik doğurmanı haftalarca :smiling_face_with_tear: Çok şükür doğurdun. Rabb’im sağlıklı, mutlu ve sizinle beraber bir ömür nasip etsin inşallah :pray::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Ne güzel sağlıkla bebeğinize kavuşmuşsunuz darısı bizlere. Ilk bebeğim sezeryanla oldu çok rahattı normal dogum yapan arkadaşlarımın farklı sıkıntıları olunca ben cok şükretmiştim.farkli etkenler olabiliyor hastane doktor ve kişinin bedeni vs.Belden aşağı uyuşturulmustu hicbir aci olmuyor düşünen hamileler içiniz rahat olsun.ilk yürüttukleri gün canım acıdı o da zamanla geçti. Inşallah herkesin normal ya da sezeryan doğumu rahatlıkla kolaylıkla geçsin.

3 Beğeni

bişey aklıma takıldı bende de var o mide bulantısı heyecandan korkudan baş dönmesi ya bende de ameliyat sırasında öyle hiss edersem,müdahele yapıldığnı söyledin uyuttular mı seni? ben korkuyorum ameliyat sırasında afedersin kusarm diye kendimi tutamam​:joy::woman_facepalming:

1 Beğeni

Evet ya @Nergiz13 inan bende o yaziyo okurken.miydem bulaninca ne yapacagim ben karnima ağrılar giriyor heyecanlaninca.
Doğuma girerrken miyde bulanti karin agrisi tutacak beni biliyorum.
Ben hep biyere gidince miydem falan bulaniyor.
Heyecandan.:joy:
Gercekten dusunmeden edemiyorum acaba nasil olacak.:face_with_diagonal_mouth:
Rabbim yavrumuzu korusun esas amin :pray:

2 Beğeni

Amin inşaAllah​:pray:

2 Beğeni

Bebeğimi görmek onunla uyumak uyanmak ten teması kurup bana ihtiyacı olduğunu bildiğim her an onunla olmak kokusunu içime çekebilmek çok güzel. Hele birde sağlığı yerindeyse değmeyin keyfimize :heart_eyes:

1 Beğeni

Acı veren bi his değil sadece hissediyosun neler yapıldığını. Ben kilolu olduğum için galiba ağrılarım geçmedi henüz. Oysaki doktorum ve hemşire şaşırtıcı olduğunu ve yaramın nasıl bu kadar hızlı iyileştiğini söylediler. Şuan acı hissetmemin sebebinin de yan etki olduğunu söyledi doktor. Yani bende görülen yan etkiler baldırlarım hala uyuşuk bişey hissetmiyorum, ayağa kalkınca başım dönüyor,bazen mide bulantım oluyor ve ayaklarım hiç olmadığı kadar şiş. Normal dedi doktor evdr her gün pansuman yapıyorum dikişli yere kuru tutmaya çalışıyorum. Ben böyle yaşadım diye herkeste böyle değildir bu benim vücut yapımla alakalıdır diye düşünüyorum. Umarım senin doğumun da güzel geçer

2 Beğeni

Amin inşallah şimdi sıra sende tezemiz sağlıkla sende doğurup kucağına alırsın inşallah :palms_up_together::heart_eyes:
Herkes o çalışan kadar kötü değildi Allahtan yoksa günler geçmek bilmezdi.
Gerçekten kilo aldıkça o kadar mutlu oluyorum ki. Şükür sarılıkta normale dönüyor emziriyorum sürekli geçsin diye.
Annem yanımda perşembe kemoterapiye girene kadar sağolsun yemeğimi suyumu hep düşünüyor bende sizi çok seviyorum iyi ki varsınız​:heart:

1 Beğeni

Amin Teşekkür ederim Lohusa dönemin için de endiselerin vardı. Uyum saglamana çok sevindim. Biz de sadece eşimle bu süreci atlatmak istiyoruz. Zorlandığın yerler olduğunda bana da söyler misin bekli önceden bilirsem daha az yorucu olur

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Korkacak bişey yok ben kendimi normal doğum diye adapte edince belkide onun gerginliği ile öyle hissettim. Sen güzel geçeceğine inan inşallah güzel geçer​:heart::heart_eyes:

Sevincime ortak olmanız burda beni merak etmeniz beni hep çok duygulandırıyor. İyiki varsınız. :heart:Hastaneyle alakalı değil ya çalışanla alakalı 20 kişi gördüysek 3 gün boyunca 2 si çok kötüydü diğerlerinin hakkını yiyemem özelde olsam o kadar rahat edemezdim dediğim an bile oldu. İyi enerji ver evrene iyi olacağını düşün hep ben de çok sakin değilim ağladım sinirlenince de napim. :smile: Şükür bugün kontrolde değerler düşmüş dedi emzirmeye devam​:heart_eyes: amin inşallah hepimiz sağlıklı huzurlu ve mutlu bir hayat yaşayalım ailemizle. :palms_up_together::cherry_blossom:

2 Beğeni

Fundacım,tebrik ederim.Hayırlı,sağlıklı büyümesini diliyorum.:tulip::palms_up_together:t2:Sezeryan ve ya doğum bebek nasıl gelmek istiyorsa öyle gelecek malesef biz seçim yapamıyoruz.Evet sezeryanda herşey hiss ediliyor dikildiği,kesildiği,doktorun dokunması vs ama acıtmıyor bildiğim kadarıyla.Bu da vücut yapısından dolayıdır her halde.

2 Beğeni

Amin insallah teşekkür ederim arkadaşım. @Funda

1 Beğeni

Darisi basima​:pray::heart_eyes::innocent:

1 Beğeni