Sezaryen yorumları hakkında

Merhaba arkadaşlar

Sezaryen olan hanımlar ya çok çabuk iyileştim diyor ya da yıllar sonra bile karnımda yarasını hissediyorum diyor. 5 yıl sonra bile nasıl acı oluyor ki? Keşke normal doğum yapsaydım sezaryen daha zor diyen de var

Neden böyle?

Bored Cabin Fever GIF

Yaran kapaniyo kapanmasinada tekrar hamile kalinca karnin buyudukce dikilen yer geriyo
Ve diktikleri tel yada baska madde zamanla kuruyo
Muayeneye gittigimde bebek bazen tam dikis altina kestikleti bolgenin altina geliyor ultrasyon cihazinda daha iyi goruntu almak
Icin bastirarak bakiyo aciyor.icerden batma hissi veriyo.

1 Beğeni

Normalde sezaryan yapma hakkı 3 diye biliyorum benim annem 4-5 kere yapmış sık aralıklarla olduğu için en küçük bir şeyde üşütür ağır kaldıramaz sızlamaları oluyor . Ileri yaşa geçtikçe daha da artıyor onda
Sezaryen ve normal hakkında bir video gördüm
Normal doğum everest dağına tirmaniyorsun tepeye ulasiyorsun . Sezaryende everest dağınin tepesine seni direk birakiyorlar amaaaa! Normal doğumda aşağıya rahatlıkla iniyorsun . Sezaryende karnına taş bağlayıp aşağıya yuvarlanarak iniyorsun d

Bu kadar ürkütücü olduğunu düşünmüyorum. Bu açıdan bakarsam sezaryene karşı fobilerim olur
Ben de sezaryen hakki 3 diye öğrendim

Ürkütücü değil bende mesela kilomdan ötürü sezaryen olurum napayım diyorum ikisinde doğum ama kimden duyduysam ileride acısı çıkıyor diyor en basiti annemden
Çünkü birinde dikişin vs oluyor ama bir süre sonra gecior diğerinde öyle değil

Sezaryen doğumun olumsuz etkileri kişiden kişiye değişen bir durumdur. Benim annem de ablam da sezaryenle doğurdular. Annem son 2 doğumunu sezaryen yapmıştı. İkisi de çok kolaylıkla geçirdiler bu süreçleri. Üstelik annem 3 sene arayla yaptı bir de bu iki doğumu da. Artık eskilerdeki gibi dikiş olayı kalmadı çoğu hastanede. Yapıştırma, estetik dikiş vs yapıyorlar ve bu da ilerleyen zamanlarda ağrı falan yapmıyor. Ayrıca normal doğumda da dikilme olayı olabiliyor. Mesela ben doğum yapmadan önce herkes bana normal doğumdan sonra vajinal sarkma ya da vajinada genişlik vs olabileceğini hatta eskisi gibi cinsel hayatım olmayacağını söyleyen bile olmuştu. Hiçbirini yaşamadım ben ve üstelik 5 tane de vajinal dikişim vardı benim. Ne sarkma ne genişlik ne de cinsel hayatımda olumsuz bir durum yaşadım. Annem de ablam da sezaryen doğum yapmalarına rağmen ilerleyen yıllarda hiçbiri zorluk yaşamadı bu yüzden. Ayrıca sezaryen doğum yapan arkadaşlarım da var yine, onlardan da duymadım hiç. Bence kişiyle alakalı bir durum

4 Beğeni

Evet sezeryan hakki 3 kez arkadaşim.
Ben 12 yaşimda duymuştum :rofl:

1 Beğeni

Bencede oyle kisiden kisiye deyisiyo .Ben sezaryen istiyorum ama.İnşAllah olur

1 Beğeni