Sezaryen tarihinden önce doğum belirtisi olur mu

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum,mesela ben sezeryan olucam 20 ağustos bebek 29ağustos normal olucaktı.Doktorumla konuşup sezeryan gününü belirledikten sonra bebeğin sezeryan gününden erken gelme ihtimalı var mı? varsa da doktor bunu göre biliyor mu? çok endişeliyim bu konuda ya çabuk gelirse gece tutarsa sancı fln diye tecrübesizim

2 Beğeni

Cok güzel soru olmuş. @Nergiz13 çünki bende hep bu endişedeyim canım ,ama doktorlar sezeryani belirledigi zaman ,hastayı tenbih ediyor ki ,ayakda çok durma uzan ancak.kalkip oturmana dikkat et .yavaş yavaş hareket etmək gerek.yurumemek gerek çok.
Yani sezeryane kadar dikkatli olmali.bende hep endiseliydim ama ,doktor her şeyi sana soyleyecek.
Bi kismini ben sana soyledim.kendomde dikkat etmeye çalışacağım inşallah

1 Beğeni

teşekkür ederim bilmiyordum bak iyi yaptın :kissing_heart:

2 Beğeni

Evet öyle bir ihtimal var
Bu 3 belirtiden biri olabilir
Nişan gelebilir
Kasılma olabilir (kasılma kaç dakikada ne kadar sürüyor? Yani düzenli kasılmalar olması gerekiyor)
Suyun gelebilir (seffaf olması gerekiyor sarı kahverengi yeşilse hemen acile gitmelisin)

Arkadaşımın öyle olmuştu
20 marta sezaryen randevusu vardı
15 martta suyu gelmiş
Hemen hastaneye gitti bebek doğdu

2 Beğeni

teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts: yani kendi doktorumuzu rahat rahat araya bilirmiyiz? gece 4 5 demeden arayıp acilen gitmemiz gerekirse özele gide biliriz yani , ameliyat çabuk olursa

2 Beğeni

@Nergiz13 Ben açıklayacaktım fakat @Cansu çok güzel anlatmış sağolsun :blush: Katılıyorum söylediklerine. Şunu ekleyeyim sadece : Endişe edeceğin bir şey yok. Boş yere kendine yük etme düşünüp de. Doğum öyle bir anda pıt diye olan bir şey değil. Kasılmalar, suyun gelmesi ya da nişan gelmesi falan korkutmasın seni. Bunlar da bir anda büyük bir ağrıyla olan şeyler değil. Bunlar sadece minik minik başlayan ve 'Vücudunu doğuma hazırlıyoruz bak, hazır ol sen de ’ diye sinyal veren uyaranlar :blush: Korkutma gözünü ya da endişe etme yani. Öyle filmlerdeki gibi falan bir anda yüksek bir acı gibi gelen şeyler değil bunlar. İçini ferah tut ve kendin ve bebeğin için en güzelini iste her zaman :blush:

2 Beğeni

Evet saat kaç olursa olsun doktoruna haber vermelisin
Panik olma yeter gerisi hal olur

2 Beğeni

Aslında her saat calisiyor ameliyathane ben boyle biliyorum valla

1 Beğeni

Nobetci ebe olur yuzde yuz

3 Beğeni

@Nergiz13 NURAN ında dedigi gibi pıt diye bebek olmuyor :slightly_smiling_face:ablamın eltisi bebegini normal doğum yaparken bebek gelmiyormuş yani cikmiyormus ,sonra o dakika sezeryane almşar.yani normal dogumdan alip sezeryana koyuyorlarsa,normal sancıyla bebegi sezeryane ala bilirler diye dusunuyorum.
Ve bencede bebek pit diye gelmiyor diye endişe etmemek gerek, normal doğuma 10 gün kala hemde :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Tabiki,bir kez gordum ki ,doktor her saat ameliyat ediyordu ,biz ablamın bebegi oldugunda hastanedeydik o zaman gördüm

1 Beğeni

Gecen sene bende yasadim gece sancim cogalinca gece kurtaj yapacakti ebe

1 Beğeni

Ama sakin ol sezeryan bile olsan vucudunu kasma
Sadece nefesine odaklan.bir kac saat sonrasini düşün.inshallah bir an önce alirsin bebegini kucagina.

2 Beğeni

evet doğru dedin bak filmlerde görüyoruz ya hep bir anda oluyor öyle sandım​:laughing::laughing:

2 Beğeni

inşaAllah canım​:kissing_heart:

1 Beğeni