Sezeryanla doğum yapan varmi bana yardımcı olursanız sevinirim nasil oluyor ne yapıyorlar kac gün ağrı oluyor kacinci günde yürüyorsun bebeği ne zaman görüyorsun
Azerbaycan ve turkiyede farklı olduyor bu durum.
Mesela anne ameliyatdan ciktiginda. Odaya alındıgında bebegini gormek isterse hemşireye soyluyor hemşire getirip gosterip yine goturuyor.2 dl falan.
Ama ameliyatin yarını bebegi annenin yanina getiriyorlar kimi anne bakamayınca ( ameliyati yuzunden.) Hemşireye veriyor bebek odasında bakiyorlar. Anne istedigi zaman getirde biliyor ve eğer kendi yurumeye kalkmişsa kendini iyi hiss ederse kendi gidib getiriyor bebegini istedigindede goturuyor.
Mesela:ben ameliyat oldugum gün sadece dogurdugumda gordum bebegimi 1 dk-dan da az. Odaya alındıgımda gosterelimmi dediler hayır daha dedim.
Cunki ben gelince hep yanimda kalsin istiyordum
Ama ameliyat oldugum gunun sabahı yurumeye kaldirdilar beni ilk yuruyup oturdugumda bir bakdim ben demeden bebegimi getirdiler. Kiyafetinden tanidim hemen benim bebegim o dedim.ve bana verdiler
Bebegime kendim bakdım yaralı halde. 4 gun.
Eve geldigimdede kendim ilgileniyorum. Yaramdan dolayı Zorlansam bile uyum sagladık cunki şükür.
Ve sezeryan yarasına gelinceee Ben 14 gundur sezeryanim ve hala agrilarim oluyor.ama ilk gune gore daha bi azaldı tabii. En şiddetli ağrı 5 gun oluyor.
Belden uyuşma oldum diye belimin agrisi ameliyatin agrisini unutdurdu resmen. Cok pişmanım ,tabi bu durum insandan insana degişiyor.kiminde agriyor kiminde agrimiyor beli. Ama bende agridi. Ve pişman oldum. Cunki kendime yeni bir hastalik keşf etdim. Bel agrisi başıma bela olucakmış. Neyse Yani sezeryan agrisi 14 gundur bende hala var . Tam olarak 1 aya iyileşip iyi hiss edile biliyor. Doğmuş karın 2 aya normale düşe biliyor (en kısa zaman 2 ay.), Ameliyatın dikişi artik oyle dikiyorlar ki bilinmiyor. Ama tam olarak 1 seneye kayb oluyor. Benim hamileylen oluşan catlaklarim hala karnimda buda 1 sene icinde görünmez ola bilir biraz dedi doktorum.
Ben bildiklerim bunlar @Yusifin-annesi Kolay dogum diliyorum arkadaşım
Teşekkürler canım benim biraz rahatladim bebeğim benimle kalsin istiyorum hep istediğin zaman gore bilmiyomusun bebeği hangi hastanede doğum yaptın @Sevane
İstedigin zaman göre biliyorsun bebegi. Devlet hastanesinde olmuştum.
Kac gün kaldın hastanede
16ı ameliyat oldum 19 u cıktık Yani 4cu gunumuzde cıkardilar.
@Cansu da deneyimlerini yazar bu konuda isterse
Hastaneden hasataneye değişir ama önce sana verilen tarihte servise giriş yapiyorsun senin sağlık geçmisin hakkinda soru sorulur, damar yolu talılır, lavman yapılır, sonda takılır. Ameliyathaneden seni çarğırdıklarında hemsire eşliğinde gidiyorsun. 15 dakika içinde bebek doğuyor. Seni ve bebeği tedbir amaçlı yoğun bakıma alıyorlar. Biraz orda takip ediliyorsun ve servise odanıza geri geliyorsun. 15 dk sonra benim bebeğim gelmişti 4 saate kadar yürüyorsun. Yemek yemeye başlıyorsun. Biraz ağrin olacak. Bebeĝini emziriyorsun. Bebek doğduktan 24 saat sonra taburcu oluyorsun
@Yusifin-annesi dedigim gibi bak,turklerde farklı.
Yogun bakim dedigi odada bizde " reyalmasiya" Anne kendini iyi hiss edince"palataya " goturuyor lar
Ve bizde 24 saat sora taburcu olunmuyor. 2 veya 4 gun sonra oluyor. Buda hastaneyle bagli bir durum
Öncelikle ameliyat olan arkadaşlar geçmiş olsun sağlıkla bebeklerinizi büyütün inşallah. Bende ilk kızımda sezeryan oldum Türkiye’de Erzurum’da yaşıyorum özel hastanede oldum sezeryan 20 dk ya amelyattan çıktık bebeği hemen getirdiler benimle beraber odaya 4 saat içinde uyuşukluk geçiyor kaldiriyorlar yemek yiyorsun yürüyorsun benim amelyattan yarasından ziyade bel ağrım çoktu 4 günde çok şükür ağrım geçmişti bebeğime ben baktım ama bel ağrısı beni mahvetti kızım 6 yaşında benim hala bel ağrım var doktora sorunca sezeryanda bağlamayın diyor ama öncesinde öyle bir ağrım olmadı şimdi ikinci hamileliğimde daha çok zorlandım belim çok kötü evi supururken bir odayı süpürüp uzanmam lazım yoksa devam edemiyorum. Benim tecrübem böyle oldu inşallah ikiciyide kolaylıkla atlatırız sağ salim
Türkiye de bile hastaneden hastaneye değişiyor demekki.üni hastanesinde doğum yaptım. Ben de ameliyattan gelince hemen bebeğimi gördüm hep yanımdaydı. Aynı günün sabahı 7 saat falan sonra yürütmeye geldiler. 48 saat sonra taburcu ettiler. Ve ben büyük abdestimi yapana kadar sıvı beslendim yemek yemem yasaktı. 2. Gün rahat yürüyodum ağrılarım vardı ama benim bünyemle alakalıydı.
ben de 21 i ameliyyat oldum saat 14:39 da bebeği gördüm 5 dkya kesti beni belden anestezi oldum ben de , sonra 20 30 dk dikişlerimi biturdiler,hemen sonra da odaya aldılar , ateşimi ölçtüler , tansuyonumu ölçüyolardı her 5dkdan bir elektron tansiyon ölçen vardı 1 gün beni gözlemlediler ameliyyattan hemen sonra telefonumu bebeğimi getirdiler yanıma 4 saat sonra da ayağa kaldırdılar acıdı yaramın yeri ama dayanıla bilirdi.Ayaklarımın uyuşukluğu açldkca yaramn yeri acıyordu ama yürümelisin 1gün sonra bütün gün ayakta kaldm yürüdüm tüm gün bebeğimi kucağma aldm yaram acıya aclya bazen dayanamıyordum acıya bebeği götrmelerni spylüyordum yemek veriyolardl smes (bebek maması) 23 ü çıktk hastaneden eve geldik o günden beri de kendi sütümü veriyorum
Seni neden sezeryene alirlar ki??
Ben kizimda ameliyattan sonra yoğun bakima alindim normal odaya gecene kadar kizim benleydi uyusuklugum gecince normal odaya gectik kizimla beraber hic yanimdan ayrilmadi kendim baktim refakatci de almiyorlardi belden uyuşturuldugum icin biraz belimde ve dikis yerimde agrim vardi 2 haafta icinde toparladim ben kisiden kisiye degisiyor bence
Merhaba Ben Oğlumda Sezaryan Oldum Amma Ben belden olmadım uyutdular beni O zaman hic bir şey hiss etmiyorsun Biraz Ayılma süreci zorlayır insanı çok şükür belimde ağır falan kalmadı bəbəyi görəmiyorsun doğru 1 gün bəbəyi görmədim ben beni odaya Aldılar o zaman Bebeyi 2 dakikalik getirdiler göstərdilər sonra Dr bize yurumeyimizi söyledi yatinca insan daha çox agirlasiyormus biraz insan zorlanir yeridikce Ağrı kesiciler vuruluyor ağrın olduğunda emelyatimin 4 cü günü Cikdim hastaneden Qaz sancısı çok oluyor insanda İnşəallah bu bebeyimde belden istiyordum herkes belden ağrı kalıyor diyor bende artık yine uyumali olucam qaliba oglumdaki gibi çünki ben bel ağrısına dözemiyorum bebeyimi çok görmək istiyorum 1 gün reanimasiyada kalmak sikici bəbəyi görəmiyorsun Telfon bile vermiyorlar birgün odaya gecince veriyorlar Telfon ben Dövlətde Emelyat olmuşdum simdi dr nereyi məsləhət görürsə orda olucak inşəallah oglumda Emelyat edən doktor Emelyat edecek ben onu istiyorum bakalım nasil mesləhet goruyor Kimisi Emelyatdan sonra Tez toparlaniyor kimisi gec İnsandan insana deyisiyor canim Ben simdi belden çok istiyorum uyumak hic iyi gelmedi bana amma belden korkuyorum.agri kalır diye
Usagin kafasi aşağı dönmemiş o yüzden
Belden iğneyi vurunca bebeğe narkoz gecmiyormus o yüzden bende belden vurdurucam iğneni
Devletteyse doğumun diymi peki dikişin estedik mi yapışma mi
Canim Yatincada bebeye zaten narkoz geçmiyor Həmən Bebeyi cikariyorlar Bende belden istiyordum belde ağrı kalır diye korkuyorum çok kişi belden olmuş belində ağrı olduğunu soyluyor bir güzel yani var bebeyin doğar doğmaz görə biliyorsun Yatinca 1 gün goremiyorsun malesef