Sezaryen doğum

Sezaryen doğum yapan oldu mu normal doğumdan kaç gun önce veya sonra oluyo bide iyileşme süresi ne kadr oluyo zorlukları neler oluyor bilen var mı :smiling_face:

2 Beğeni

Ben sezaryen oldum 39 haftamda doktor ağustos 23 demişti oğlum 21 i gelmek istedi​:blush: suyumla birlikte nişan gəldi hemen sezaryen oldum epidural belden uyuşmayla.Aslında keşke normal doğum yapa bilseydim,çok çabuk toparlanıyor insan.Sezaryende 2 hafta bilemedin 3 4 hafta ancak tabii herkeste farklı oluyor bu süreç.Annem yanımda kaldı o baktı bebeğime çünki,bebek ağladığında yerimden kalkmaya uzanmaya çok zorlanıyordum.Acılar çekilmez değil de insan çok bunalıyor ne zaman kalkarım eski halime dönerim diye.10 güne ancak toparlandım ben 5ay geçmesine rağmen de yarama soğuk olduğu zaman acıyor sızlıyor.Sezaryen olmayı siz mi seçtiniz? Yoksa doktorunuz mu öyle uygun gördü ? Her nasıl doğum yaparsanız yapın hayırlısı olsun sağlıklı gelsin bebiş:palms_up_together:

1 Beğeni

Bugün kontrolüm vardı gittim 28+5haftalik hamileyim doğumum 12nisan gorunuyo ama doktor bugün muayene ettiğinde bebeğin kafasinin büyük olduğunu söyledi :smiling_face: ve normal doğumla ordan cikamacaginida söyledi bu durumda sezaryen dedi bnm bilmediklerim var bu konuda bilenlerden bilgi almak isterim teşekkür ederim senin verdiğin bilgiler için :smiling_face::rose::rose::rose::rose:

2 Beğeni

Bebekle ilgilisye o zaman elden ne gelir , sezaryen olmaktan başka​:woman_shrugging:t3: normalde 37 38 haftada alıyolar sezaryene

Normal doğumdan 10-15gün önce yapıyorlar.

Eğer bebişin gelme ihtimali azsa 39 haftada bile yapıyorlar sezeryan.

Bende 15 gün öncesinde yaptılar,38 haftaya girdiğim gün​:blush:

Hmm anldim peki kaç gün yatış veriyorlar normalde goturmemiz gerekenden fazla bsey götürmek gerekiyor mu

Çok sabırsıziz sağlıkla gelsin artık :rose::rose::rose::smiling_face::smiling_face::palms_up_together::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::heart:

1 Beğeni

İnşaAllah canım sağlıklı şekilde kolay doğum olur :blush:

1 Beğeni

Bende sezeryan oldum normalde 39.haftada dr bebeği alacaktı ancak gebelik şekerinden dolayı bebeğim fazla kilo alıyordu ve son zamanlarda çok hareketsiz kalıyordu. 38 de kontrole gittiğimde bebeğim ilk başta hareketsiz çıktı 2.nst de hareket edince dr 38+1 de aldı bebeğimi. (iyikide almış çğnkü ciğerinin biri tıkalıymış ve diğer ciğeride az daha sönecekmiş) epidural oldum hiç bel ağrım filan yoktu iyileşme süresine gelince benim bebeğim 5 gün yoğun bakımda kaldı bu sebwplw bwbeğimi görmeye gidebilmek için kendimi iyileşmeye çok zorladım tabi yatıp kalkarken sancım oldu ama bebeğime hissettirmemek için direndim. Bebeğimi kucağıma aldıktan sonra ağrılarımı tamamen unutmuştum.

1 Beğeni

Yaaa​:pensive:kiyamm ama şimdi iyisinizdir inşallah Allah yardımcimiz olsun inşallah :heart::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::palms_up_together::palms_up_together::smiling_face:

1 Beğeni

O hastaneden hastaneye değişiyor sanırım,ben devletde oldum sezeryan 4 gün kaldım, bebek için kıyafet kendim için kıyafet falan kendim götürmüştüm.

1 Beğeni

Sağlıkla gelsin inşallah bebiş, size de güzel bir doğum geçirmenizi diliyorum inşallah :pray::heart::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Şuan iyiyiz Allaha şükür bir sıkıntımız kalmadı biraz zorlu bir süreçle başladık ama şükür şuan güzel ilerliyoruz.

1 Beğeni

Sezaryen dogumda 2 gün yatıyorsun hastaneye . Bizimki sonbahardı soguga denk geldi çok fazla üst değiştirmek zorunda kaldık falan ayrıyetten esya getırttık hep

1 Beğeni

En son doğumda sezaryen de 2gun kaldık kış bebegiydi bebeğe fazla kendimede fazla kıyafet koydum

1 Beğeni

Merhaba.Ben 38 ci hafdamda oldum.İylesme sureci yasina ve aktifliyine bağli.Ameliyyat oldugum gunun aksami kalkip yurumeye basladim.2 ay oldu.Amelliyat olalli.Ne kadar aktiv olursan o kadar cabuk iylesirsin. İki hafda gibi bi surede agrim gecdi.Simdiyse agir kaldirmassam hic birsey hiss etmiyorum.ama bel agrim var

Valla kişiden kişiye değişiyor o.Ben ilk günü kalkamadım yalan yok .Benle bir doğuma giren baska biri vardı kalktı yürüdü mesela . bünyeyle alakalı biraz.:roll_eyes:

2 Beğeni

Ilk srzeryanda benim 39 haftaliken doktor alttan baktiginda acilmam yoktu catimin dar oldugnu soyledi ilk bebek diye kanamamin cok olabilcegini soyledi haliyle korktum ben de . Sezeryan istedim . Gun verdi bana ve sezeryana aldilar sezeryan olana kadar hic birsey hisetmedim spinal anestezi ile igne vurdular hisetmedim bile. Bebegi 5 dakikada cikardilar fakat dokularimin sertt oldgunu ve beni dikemediklerini soylediler benimde o sirada korkudan tansiyonum cikti bebeğimi gonderdiler ben 1 saat daha kaldim ameliyatta baska doktordan destek aldilar . Sonrasinda cikinca agrilarim olmadi ilacla vs. Hisetmedim ama eve gelnce ömrmden ömür gitti tam 10 gün cektim esim beni sirtinda tasidi lavabolara cok fzla agrim oldu :unamused: simdi ikinciye hamileym yine korkmuyor degilim. 9 yil gecti aradan normal.dogum yapabilirim aslinda doktorumla gorusup bir sorucam normal dogum icin . Acikcasi sezeryandan korkuyorum. Tabi herkssinki farkli oluyor benim boyle geçmişti. Kiz kardesimde sezeryan oldu o bir gunde ayaklandi evin isini bile yapti. Bunye meselesi bence