Sezaryen doğum hikayem

Geldim aslında ben normal doğum yapabiliyordum ama sezeryanı alınma nedenim bebeğimin biraz küçük olması gelişimi geriden gelmiş anne karnında durmuş kilosu boyu iyi 51 cm 2 kilo 700 gram ama diğer yeni doğan bebeklere göre biraz daha minik bu yüzden doktorum normal doğumun bebek için riskli olduğunu söyledi beni sezeryana aldı
Şimdi sezeryan nasıl geçti onu da anlatayım sezeryana girmeden önce ameliyathanede sırtındaki kemik varya kalça tarafına yakın olan aşağıdaki kemik ordan iğne vuruyor uyuşturuyor sonra belden aşağısına bacaklarına batikon sürüyorlar zaten sezeryana girmeden önce de torba takıyorlar sontayla tabi orayı da batikon sürüp uyuşturuyorlar özel bölgeyi ama yinede hiseddiyorsun tabi az çok biraz dişini sıkman lazım neyse belden uyuşturdular tabi ben biraz korktum tek tek doktorlara soruyorum canım yanacak mı bişi hissedecek miyim falan yok dediler
Sonra doktorlar çok iyiydi hepsi kafamı dağıtmak icin başka şeyler anlatıyorlardı dediler ki biz deney yapıyoruz şuanda başlamadık ameliyata falan kaç yaşındasın nerelisin falan filan derlerken yukarda ışık varya aynadan gördüm çoktan başlamışlar kesmeye ama birşey hissetmedim hepsi farklı farklı konular açıyor işte kimisi eve gidince ne yemek yapsam kimisi spora gidicem falan sadece bebeği çıkarırlarken karnıma masaj uygular gibi onu hissettim o kadar şimdi belden yukarısını uyuşturmadıkları için çok üşüdüm baya Bi birde ameliyathanede nedense midem bulandı ama belden aşağısını hissetmediğim için kusamadım doktora söyledim hava gibi birşey verdi geçti midemin bulantısı uykum geldi uyuyacaktım neredeyse ama üşümekten uyuyamadım zaten çıktığında normalsin gayet uyuşuk olduğun için 2 3 saat falan uyuşuk oluyorsun
Sonra uyuşukluk geçince ağrı hissediyorsun biraz da bünyeye göreve değişebilir ama benim yaşım genç ondan hemen toparladım yanımda bir kadın vardı o da sezeryan olmuş ama o 30 yaşındaydı sürekli of of allahım diyordu çok acı çekiyordu bendede ağrı oldu ama hemen ayağa kaldırıp yürütüyorlar yürüdükçe iyi o oldum yatmaktansa oturmak daha iyiydi ne kadar çok yavaş yavaş yürürsen o kadar çok çabuk toparlarsın
Hastanede hasta bezi veriliyor ama yinede ped almanı tavsiye ederim bezi çıkardıktan sonra ped kanama için iyi veya bebek bezi de olur ben ilk bebek bezi kullandım sonra ped kullandım
Yaranın enfeksiyon kapmamasina dikkat et eczanede su geçirmez bant var ilk banyo ederken onu kullan sonra kullanmasan da olur zaten doktorun verdi ilaçları mutlaka kullan
Bide kötü olan yani baş ağrısı çok baş ağrın olur bol bol nescafe iç zaten ameliyata girdiğin doktorlar da söyler nescafe iç diye çay da olur ama nescafe daha iyi biraz sürer 2 hafta falan baş ağrısı ona biraz mecbur katlancan dedim gibi bol bol nescafe iç yavaşta olsa yürüyüş yap hemen toparlarsın
Başka sorun varsa sorabilirsin

10 Beğeni

Çok güzel ve her detayına kadar anlatmışsın, ne kadar güzel o süreci atlatmış olman :blush: Sezaryen doğum yapacaklara ya da yapmak isteyenlere güzel fikirler olacağına eminim :cherry_blossom:

3 Beğeni

Rica ederim kısaca paylaşmak istedim yani sezeryan olcaklar da fikir olur diye :innocent::cherry_blossom:

3 Beğeni

Hoş geldin Sıla. @Mutlubiranne_1 Müsaden olursa sayende hatırlayıp yarım bıraktığım kendi sezeryan hikayemi yazmayı bitirdim. Buraya eklemek isterim tekrar konu açmak saçma olur çünkü :smiling_face:

2 Beğeni

Yardimci oldun ve ilk bastan nelerle karsilacagimizi anlatdin teşekkür ederim :hugs: @Mutlubiranne_1

1 Beğeni

@Esma Merakla bekliyoruuuzzzz :star_struck::star_struck::star_struck:

2 Beğeni

Yeni konu aç arkadaşım. Her hikayenin ayrı duygusu ayrı güzelliği olur :smiling_face_with_three_hearts::star_struck:

2 Beğeni

Olur tabi anlatabilirsin seve seve dinlerim​:innocent::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Rica ederim her zaman ne demek merak ettigin ne varsa sor veya aklina takilan bisiy olur burdayim :innocent::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

tuhaf oldum ya :weary:

2 Beğeni

Olma olma hemencik iyileşiyor yaran. Ellerinle tutabildiğin bir mucizeye sahip oluyorsun. Hangi güzel şeye kolayca sahip olabiliyor ki insan. Güzel şey derken haksızlık ediyorum az kalıyor çünkü. Tarif edebilecek bir kelime geçiyor mu lügatta emin değilim :smiling_face_with_tear:

4 Beğeni

@eminedemir hoş geldin @mucize_anneye

1 Beğeni

Hoş buldum​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni