Sezaryen dogum hakkinda ne düşünüyorsunuz? Tecrubelerinizi benimle paylasirmisiniz. 33+2 haftalik hamileyim
Eğer belden uyuşturmayla olucaksanız bel ağrısı ömür boyu sizinle kalacak ben de sezaryen oldum 10 güne yaram iyileşti ağrılarım azaldı ama ayakta fazla durunca belim çok ağrıyor. Normal doğumda 1 2 güne toparlanıyorsun. Ama sezaryen 1 hafta 10 gün fln sürüyor. Belden uyuşturulunca bebeği de göreyorsun uyumuyorsun,30 40 dk sürdü ameliyyat bitek bel ağrıları kaldı bende
Bel ağrısı ömür boyu her insanda kalmıyor canım. Benim ablam da 3 çocuğunu sezaryen ve belden uyuşmalı yaptı ama bel ağrısı yok mesela. Benim ilk normal doğumumda bel ağrısı yoktu ama bunda var mesela. İkisinde de belden uyuşma vs almamama rağmen hem de. Kişiden kişiye değişiyor yani o durum
kime sorsam kalıyor demişti,bilmiyordum demek ki,kişiden kişiye değişiyor . Belki bende de geçer bi süre sonra?
Geçer inşallah arkadaşım, merak etme. Bak ne diyorum, benim bu doğumum tamamen normal doğum olmasına rağmen bende de aşırı bel ağrısı var. Galiba doğumda zorladım kendimi, ondan ağrıdı
Bu bel ağrınız icin bir doktora göründünüz mü ?
Görünmedim. İlerde çok çok artarsa giderim belki
Bence vakitlece bir görünün belki de bilmediginiz bsey olmustur bilemeyiz bel sonuçta bu ihmale gelmiyor
Yok şu an hayatımı olumsuz etkileyecek düzeyde değil. Daha hemen hemen 2 ay oldu doğum yapalı. Yenidoğan bir bebiş ve aynı zamanda 4 buçuk yaşında bir kız çocuk olduğu için de ayakta fazla duruyorum, ondandır belki de
Yani umarim benimde kalmaz korkuyorum da acikcasi
Kendinizi gözlemleyin bir. Hayatınızı etkileyecek düzeydeyse doktora gidin bence
Allah bagislasin allah anali babali saglikli sihhatli her ikisini de buyutmeyi nasip etsin kolay degil ikisinin de arkasinda kosturmaktan + ev islerini de dusunursek mutlaka ondandır. Cok gecmis olsun beliniz icinde insallah tez vakitte iyilesirsiniz
Sezaryenin toplum tarafından doğum olarak görülmemesine çok sinirleniyorum. Artık hastaneler bile normal doğum ile sezaryen için aynı fiyat alıyor yani burdaki sessiz mesaj ikisi de bir doğum şekli ve bizim gözümüzde farkı yok demek. Bir tek bunu toplum anlayamadı. Sezaryeni yine kolaylık olarak görüyorlar ama değil. Ben 12 saat suni sancı aldıktan sonra sezaryen oldum ve sezaryen ağrısı daha beterdi. Yine halk normal doğumdaki kötü tecrübesini anlatarak bir çok kadını korkutuyor. Sonra da neden normal doğum istemedin diyerek kızıyorlar. Ben de bu durumdan nasibimi aldım. Biz ne kadar doğum seklimizi seçmek için çabalasak da bebek karar veriyor. 4 saatte doğuran da duyuyoruz benim gibi bir türlü saatlerce doğuramayan da var.
Bende öyle olmadı ama benim tüm ağrılarım bitti
aslında doktoruma sormuştum dedi olucak böyle sonuçta omurgama iğne vurmuşlar,hem de yaram daha taze 40 mız bu ayın 29 u çıkıcak. Arkadaşımızın da dediği gibi belki geçer ağrım ama bazılarında ömür boyu kalıyormuş bazılarında hiç bel ağrısı yokmuş her insanda farklı
bana da ayakta çok durmamı söyledi doktor yani uzanıp yatmayı önermedi ayakta fazla dur ki,yaralarn çabuk iyileşsin dedi
keşke benim de bitse 40dan sonra belki bel ağrm biter o çok yoruyor beni
Ne bel ağrım, ne baş ağrım olmadı spinal oldum tutmayınca genel anesteziye çevirdiler. İkisini de yaşamış biri olarak valla tekrar olsam sezaryen olurdum heralde normal doğumu bilmiyorum ama. Bebeğim küvezde olduğu için hemen yürüyüp görmek istedim o yüzden de yaralarım çabuk iyileşti evet yatıp kalkmak zor oluyor ama 1 haftanın sonunda tamamenn ayaklanmıştım. Karına bastırma süreci de abartıldığı kadar ağrılı değildi benim ebe 4 kere gelip yaptı o işlemi gayet rahattım. 12. Günüm kanamam da bitti.