Serviks boyunda kısalma olup zamanında doğum yapan var mı aranızda? 32+1de 2.89cm normal mi
Erken doğum riskidir genelde takip lazım
Takip ediliyor zaten de ne yaparsam zamaninda dogururum erken gelmesin diye napicam dinlenmek disinda onu bilmiyorum
Dinlemek dışında yapacagınız bir şey yok doktorun dediği gibi nstyle takip lazım doktorunuz da zaten bilgilendirmiştir
Canım ben 30+2 yim. 13mm panik yapma bende aynı durumdayım
Nst falan istemedi sadece 2 haftada bir ultrasona gidiyorum kendi istegimle. Dogum doktorum bu konuda hic birsey soylemiyor nst dedigimde gereksiz dedi daha bisey diyemedim
Sizinki cok kisaymis ne dedi doktor
Beslenmene de çok dikkat etmen lazım
aman he sancı yapıcı yasak olan şeylerden yeme ananas hurma ada çayı gibi… çok aşırı tuzlu ve tatlı tüketmemen lazım oldupunca sebze ye unutma ne kadar rahat hissedersen vicudun ve organların ne kadar dinlenirse risk o kadar azalır
Bende zaten hep gaz sıkışması sorunu olan biriydim hamilelikten önce de yani hazımsızlık vardı hic bi sebep yokken. Ne yesem icsem taş gibi oturur mideme. Şimdi daha da arttı tonus olarak geri dönüyor hamilelikte bana bu sorunum. Cok zor
Şu an vaginadan Progesteron kullanıyorum 2 gündür ve 2 hafta kullanacam. Evde istirahat dedi . Salı günü tekrar kontrol var . Herhangi bir anormal durum olmadığı sürece sımdılık evdeyim
Bu kadar kisalana kadar nasil farkedip progestani daha once soylememis doktorun merak ettim ben olsam o doktoru degistirirdim. Bende 30 haftada 2.91 olmasina ragmen cok korkuttular risk altindasin dediler aylardir da kullaniyorum ve kullanicam dogurana kadar progestan fitilini
Ben 3 hafta önce kontrole gitmiştim ve 3.9 mm di . Evde tadilat vardı kendimi fazla yordum ve çokta dikkat etmedim . Çünkü tekim ailem uzakta mecburen her şeyi tek yaptım ve bende doktorumda şok olduk bu kadar kısa sürede böyle olmasına . Zaten hastanede kaldım ve herhangi bir durumda hemen aynı anda müdahale edıyorlar. Ağrım ve sancım yada kanamam olmadığı için suan durum stabil. Kendimizi korkutunca daha çok zarar verıyoruz aslında sakin kalmaya çalışıyorum şimdilik her şey yolunda. Ben ilk 3 ay da Progesteron kullandım . Çünkü 3. Ay şiddetli kanamam vardı 20 gün yani başından beri bazı sıkıntılar olmuştu . Tek dileğim en azından 8. Ayı bitirmek. Umarım sende de bir sorun olmaz . Biz ne kadar uzulsekte yada durum kötü olsada gelecekse gelıyorlar yapacak bir şey yok. Sakin kal ve iyi düşün ![]()
![]()
Cok gecmis olsun evet haklısınız ne kadar korusak da onlar cani istedigi zamanda geliyorlar![]()
Benim merak ettigim internette bakiyorum 1.5e dustugu zaman dogum basliyor deniyor sizde 1.3 olmus ama hala dogurmamissiniz ona saskinim o zaman doktorum beni neden bu kadar korkutuyor ayaga kalkma hep yat diyor o kadar da riskli sayilmam o zaman
Sizede çok gecmıs olsun . Aynen öyle minnoslar durmuyor bazen . Ben zaten hastanede kaldım . Çıkmadan kontrol etti hala 13mm di. Bana bir şikayetin var mı dedi. Alt vagına kemıgım agırıyor sadece dedim böyle baskı var dedim . Başka şikayet olmayınca . Evde asla egılme bir kere bile çok hassas çünkü dedi. Ve asla ağır taşıyıp merdıven kullanma dedi. Bende elimden geldıgınce dıkkat edıyorum. 3 gün oldu Progesteron kullanalı hatta ağrım biraz hafıfledi . Bebegımde hareketlı hıssedıyorum. Ya herkes farklı oluyor . Yani her anda bir şey olabilir belki de sonuna kadar hıc bır şey olmayadabilir. Benden sana tavsiye ne ınternete bak ne araştır ne o öyle mi bu böyle mı bakma . Kimseyi dinleme . Bebegını hıssedıyorsan çok ta sıkayetın yoksa dinlen evde az kaldı zaten . 5 6 hafta daha dişimizi sıktık mı Allah’ın izniyle kucağımıza alırız ![]()
![]()
Benim de pelvik bölgem çok ağrıyor, oturup kalkarken yürürken, yarın doktoruma söyleyeceğim bu kadar ağrıması normal mi acaba
İyi hissetmenr cok sevindim masallah umarim birsey olmaz dikkat et yinede hep uzan yat ben de olabildigince uzaniyorum. Progesteron gercekten cok ise yariyor ben fitilini kullanıyordum simdi artirdi sayisini birde igne yazdi haftada 1 onu yapicam progesteron ignesi ismi proluton depot bakalim nasil etki edecek bu kadar ilacın ignenin bebege zarari olmaz umarim ilerde. En buyuk endişem o şu an.
Kac haftaliksiniz? Bel popo kemigi ağrıları beni hamileligin ilk gununden beri birakmiyor doktor normal demisti ama bi görünün tabi
30+6dayım canım, kontrolüm bugün söylicem bakalım ne diyecek merakla bekliyorum valla
Gittim canım konuştum, normal dedi her şey yolundaymış çok şükür ![]()
Çok şükür ![]()