Selamün Aleyküm kızlarbu gün doktor kontrölümde servikal kanal 4.7 açıklık var dedi doktor peşine erken tarihte normal doğum mu yaptin diye sordu hayir dedim 21+5 günlük hamileyim sizce korkmam gerekiyor mu birde çok mu stres yaptin falan dedi. bende eşimle olan durumumu anlattım.
Peki sonuc olarak mudahale edildi mi. Seklaj yapilmasi gerekiyor.
hayir doktoruna git dedi oda salı gününe kaldi çok belim ve kasiklarim ağrıyor
Dikkat etmen gerekiyor riskli bir durum bebek aşağı baskı yapmaya başlayınca çok sorun olmuyor demişti doktor ama her muanede kontrol ediyorlar muhakkak baktı baskı var serklaj takılıyor
bilemiyorum ama iyi hissetmiyorum kızımda sürekli bir karnımı takıntı yapmiş durumda pat küt vurup duruyor
Ciddi durum bu hafife almayın lütfen.Ben ilk hamileliğimde servikal kanalda açılklık ve kısalmayla 20 ci haftada kayıp yaşadım.2 ci hamileliğimde de aynı sorunu yaşadım ama tedbirli davranarak serklajın diğer üsulü pesser uyğulandı fakat hamileliğimin 19 cu haftasından 37 ci haftasına kadar yatağımdan sadece wc ve doktor muayenesıne giderken kalktım yani izin yoktu.Kese patlarsa eğer ne serklaj ne de pesser yardımcı olamayacaktı malesef.Çok şükür herşeye dikkat ederek kavuştuk.
Benimde ayni sekilde kaybim oldu. Bu gebeligimde 13 haftamda onlem amacli serkliaj yapildi. Benden sana tavsiye Sakin ihmal etme hatta hic bekleme direk doktora git. Sana acil serklaj yapilmasi gerekiyor
ya kuzum benim senin gibi yatmak gibi bir lüksüm yok 18 aylik bir kızım var işlerimi kim yapacak koca desen insan değil ayrilacaz ne yapacam peki 22 haftalik olcam işte
evim çok uzak birde yüksek bir bayir çıkıyorum hep beni bunlar zorladi yapacak hiç bir şeyim yok Allahın takdirine bıraktim elimden bir şey gelmiyor