Sertleşme ve kasılma

Selam kızlar.:raising_hand_woman:t4:

2 gündür karnımın aşağılarında sertleşme ve ara sıra sancı,kasılma oluyor.Bebek sanki orada toparlanıyor gibi.Acaba bu neden olur? Erken doğum belirtisi ola bilirmi? Yoksa braxton hicks kasılmasımı? (Hafta yarın 32 oluyor).

1 Beğeni

Normal bir şey. Bende kasilma ve sertleşme 28 haftalarda başlamıştı.

Dogurucam diye korkularim bile vardı hâttâ.

Doktorum bebek buyudugu icin tekme atamiyor. Yeri sert kaliyor dedj.

Ve bebek doguma yakin aşağıya dusuyor kimi annede 30 veya erken ola biliyor dedi. Bende 28 haftadam baslamisdi doktorum 30 haftamda ogrenmişdi diye yatis vermisdi bana.

Doğuma kadar yatdım. Suyum da geliyordu bebek asagidaydi diye dahada riskliydi bende.

Yani karnida sertlesme ve kasilma normal bu haftalarda. Hatta son haftalara girdigimde (33+34) Cinsel organimda bebegin ayaklarini hiss ediyordum.

Dogacak gibi oluyordum @FidanUğur

Kasılmalar ne kadar sürüyor?

Kontrolum ayın 1 i ama ertlemek istiyorum bakalım.

4,5 dakika falan hemen pozisyonu değiştiriyorum geçiyor

4,5 dakika suren kasilma dogum degildir canım Benimde kasılmalarım 4,5 dakika suruyordu.

Kasilman 50 ,40 saniye suruyorsa dogum sancısıdır.

Kasılmamalrının ne kadar sürdügünü takip et @FidanUğur

Takib ediyorum ama başka bir belirti yok sadece ara sıra sertleşme ve kasılma var.Bebeğin haraketi falan normal.Hatta bebek tekmelerken oluyor sancı.Ama ihtimallere karşı gideceğim doktora bakalım.

1 Beğeni

Doktoruna sor ama pozisyon değiştirince geçiyorsa braxton hicks olabilir. Artık vücudun doğum provalarına başlamış. E yani normal :slight_smile:

1 Beğeni

Kasılmalar düzenli aralıklarla olmadığı icin korkma. Her 10 dakikada bir 30 saniye sürüyorsa endişe edilebilir. Bence bebek bugün dogsa bile yaşar sen sakin kalmak için cabala burnundan derin nefes al dudaklarını büzerek nefesi ver.

1 Beğeni

@Cansu Yok yok gelmeyecek ya akıllı çocuk teyzesi​:innocent::face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Ben de güzel oğlumuza güveniyorum annesini üzmeyecek :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Düzenli değilse yalancı kasılmalardır canım Takip et düzenli mi değil mi diye

1 Beğeni

Kötü bir şey yoktur canım tecrübeli annelerinde dediği gibi kasılmaları takip et artık rahmin doğuma hazırlanıyor

2 Beğeni

Arkadaşım nasılsın

2 Beğeni

@Cansu İyiyim canım çok şükür.Sabah oldu ondan sonra hiç olmadı kasılma falan.Sorduğun için çok teşekkür ederim.:pray:t4:🩷

2 Beğeni

Aynı şeyleri üç gündür ben de yaşıyorum bir ağrım yok uzanınca da bir şey yok. Ama ayağa kalkar kalmaz hemen sertleşiyor karnım. 34. Haftadayım şu an perşembe kontrolüm var soracağım doktora da inşallah yalancı kasılmadır

3 Beğeni

Bende yarın gideceğim doktora,soracağım bakalım.:pray:t4:

2 Beğeni

Yalancı kasılma gibi görünüyor. Benim karnim da sanki patlayacak gibi sert olurdu. :grin:

2 Beğeni

Bugün biraz daha iyiyim. Sanırım daha önce yaşamadığım için biraz korktum ama ben de yalancı kasılma gibi düşünüyorum :smiling_face:

2 Beğeni

Düzenli olmadığı sürece korkma canım :blush: @İlknur

1 Beğeni