Merhaba ben serkilaj oldum salı günü bu günde çok kuvetli bir kanamam oldu doktora gittim bunun için yapılacak bir şey yok ilaçlara devam et denildi ve bebeğin suyu azalmiş bunu yaşayanlar oldu mu acaba su azalması duzelirmi kendiliğinden doktora sordum çözüm var ama hem serkilaj hem bu işlemi yaparsa enfeksiyon çok olurmuş 22 haftalık hamileyim çok korkuyorum
Serklajdan sonra kanama oluyor evet dikiş atıldığı için oluyor yani.22 ci haftada serklaj uyğulamak biraz riskli iğneyle dikiliyor diye keseyi patlatma ihtimali çok yüksek.Banada serklajın diğeri pessary uyğulandı doktorum kese patlar riskli olduğunu söyledi.Sizde ola bilirmi böyle birşey? Yani su azalmış Allah korusun patlatmış olmasın doktor?
Beni 7 santim açılma ile operasyona aldılar çok riskliydi ama çok şükür iyi geçti patlamadı suyum da gelmiyor gelse his ederim bu gün sabah acil bir şekilde gittim her muayine ettiler anlamazlar miydı böyle bişey olsa
Ve sizde de acaba alt karın kısmında ağrı oldu mu bana bu uygulamayı 20 haftadan bu yana önerdiler ama riski yüksek diye korkuyordum mecbur kalıp kabul ettim bu hafta
Zorlanıyorum şu an nasıl anlatım bilmiyorum.Kese zarları zarar gördüğü zaman az az su azalıyor.Serklaj uyğulandığı zaman vajinal ultrason yapılıyormu? Bende pessar uyğuladılar diye rahat kontrol ede biliyordu doktor ama serklajda bilmiyorum vajinal yapılsa daha net anlaşılır bence
Riskli gebelikse aslında bu 13 cü haftalarda uyğulanmalı
İlk hamileliğinizmi?
Sizde Azerbaycanlı sınız sanırım ben gittim 11 haftadan ama gerek olmadığını söylediler ama sonra kanama ve açılmam oldu 19 haftada dikiş için dediler çok riskli bu yüzden o haftada kabul etmedim şuan biraz korktum inşallah böyle bişey olmaz el ile muayene edildim bu gün his ederdi her halde
Azeriyseniz rahat anlatayım?
Azerbaycanliyam
6 cı hamilelikdi mende iki defe 5 ayliğ ölü doğum olub 1 defede 3 ayliğ gelişmediyini dediler iki qızım var yaşayan normalda mende qan laxtalanmasi da var iyne buruluram bunu göre
Benim ilk hamileliğim düşükle sonuçlandı 20 ci haftada tabi ben bilmiyordum öyle bir sorunum olacağını aniden olmuştu çünki.2 ci hamileliğimde artık bende böyle sorun olduğunu biliyordum 19 cu haftamda aniden kısalmam oldu yine aynı şekilde doktorum pessary uyğuladı ama full yatak istirahetinde oldum sadece wc kalka bildim aylarca yani
Kleksan məndə vururdum 0,4 amma 2 ay vurdum
Mende çox qalxmıram mecbur olmadığca ama iki uşaq var biri birinci sınıfa gedir o biri de balacadi Türkiye’de yasayiram deye ailemden heç kimde yoxdu burdakiler baxir ama evde tek oluram çoğunluqla
Doquz ay vurulmaliyam inşallah keçer gelen hefte yoxlanişa gedecem sizin dediyinizi deyim olara gorey ne deyirler
İnşəAllah yaxşı xəbər verər doktor
Geçmiş olsun, inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız
Bol bol havuç tüketin suyunu sıkın sıkın için ve çok çook su için
İnşallah çox sağolun
Amin inşallah teşekkür ederim