Kızlar şuan 26+3 haftalık hamileyim. Bugün kontrole gittim. Hamileliğimin en başından beri 17 kilo aldım. Doktorum fazla olduğunu söyledi. Şeker yüklemesi yaptırmamı istedi. Yarın yaptırıcam. Çoğu kişi de yaptırmayı önermiyor. Aranızda yaptıran var mı ?
Ben de başından beri fazla kilo aldım ama doktorum şeker yüklemesini gerekli görmedi çok şükür bir sorun yaşamadım 35+3teyim, ailede şeker hastalığı olan biri var mı diye sormuştu bana bir de açlık tokluk şekerim normal çıkmıştı, bebeğin gelişimi de haftasına göre normal ilerliyordu bunlara dayanarak gerekli görmedi, ama yapılmasının bir zararı olduğunu düşünmüyorum bana da yaptır deseydi yaptırırdım, şeker gebelikte dikkat edilmesi gereken bir konu ![]()
Bende yaptırdım
Hamilelikte hormonlara bağlı olarak vücut insüline direnir. Bu nedenle bazı kadınlarda şeker yükselir ama kişi bunu fark etmez.Şeker yükleme testi erken tespit sağlar.Kesinlikle yaptırın
Çok sağolun kızlar yarın yaptırıcam
Bu teste önermeyenlerin çoğunu cahil cühela kör cahil gözüyle bakıyorum. Bana da çoğu kişi yaptırma demişti iyi ki ama iyi ki onları dinlememişim ve tıbba güvenmişim. Doktorum bu testi yapmamı istemişti ve sonuç olarak sıvı fazlalığımın olduğunu ve bunun da gebelik şekeri kaynaklı olduğu ortaya çıktı diyetle kontrol altına aldık. Eğer testi yaptırmasaydım sıvı fazlalığım gittikçe artacak ve erken doğuma sebep olacaktı. Kesinlikle yaptır kendi psikolojin vicdanın ve en önemlisi bebeğinin sağlığı için.
Ben 20 kq almişdim ama 18 hafdamda şeker testi yapdirmişdim kilo aldiqim icin diyil cocuk ve benim saliqim icin ama temiz cikti hepsi
Yaptır çünkü bende aşırı kilo aldım şeker yükleme yaptık ve şekerim çıktı sonra cihazı aldım evde kullanıyorum 336 ya çıktı şekerim şuan düzene girdi çok şükür yememe içmeme dikkat ediyorum diyet verdi ayrıyet ten korkma ama gebeliğe bağlı oluyor zaten daha önce yoksa
bugün sonuçlarım çıktı şekerim de yüksek çıktı kızlar diyetisyene yönlendirdi bundan sonra çok daha dikkat edicem bende
Kaç çıktı şekerin
Korkma ama Allah’ın izniyle bak bende de var şeker zamanla düzene giriyor Yemen’e icmene çok dikkat et sadece çokta aşırı diyete kaçma inanki ben arada da olsa tatlı tarzı yiyorum sıkıntı yapma kendine sadece hamilikte çıkan birşey benim öyle yükselmişti şuan baya inmiş