Merhaba kızlar bisey sormak istiyorum 25 haftalık gebeyim bugun kontrole gıttım doktor muayene yaparken ultrason ıle bana dediki suyun biraz fazla dedi bu nedmek olıyo bide seker yüklemesi yaptırdınmı dedi sistem den kayıt actı cumaya kadar yaptırmam gerektiğini soyledi şeker yüklemesi nasıl yapılıyor bunun için ilk önce kan tahlili verip ona göre seker varmı yokmu cıkarsa yükleme yapılması lazım degılmı cunku saglık sız dıye duyumlar alıyorum sagdan soldan şeker yüklemesi için yardımcı olur musunuz lütfen bana
Özelde kontrolun varsa Eczaneden şekerli su aliyorsun (100 TL ) devlette ise zaten para odemiyorsun onlar sana içiriyor şekerli su uc saat süren var kusmaman lazım aç karnına içiliyor kan değerlerine her saat başı bakılıyor
Bende normal de özel hastaneye gidiyorum ama şeker yüklemesini devlet hastanesinde yaptırdım. Aile de çok kişi de genetik şeker hastalığı olduğu için doktorum benden de şüphelenip 75 cclik şeker yüklemesi yaptırdı normalde herkes 50’lik oluyormuş. İlk aç karnına kan alındı glikozu içtim tam 1 saat sonra tekrar kan alındı ardından tam 1 saat sonra tekrar alındı toplam da 3 defa alındı bu süreçte asla bir şey yiyip içemiyorsun orası ayrı sonuç tertemiz çıktı benim de bebeğin suyu fazlaydı
Maalesef etrafta bu konuyla ilgili sağlıklı bir bilgi yok herkes ikiye bölünmüş gibi öneren veya hiç onermeyenler var doktor bana önerdi zararının olmadığını söyledi güvenerek yaptım devlette yaptım 75 ml lik bir sise limonata gibi bir şey tadı ama ağır bir şekerli yani aç karnina gidiyorsunuz o gün üç aşamada kan veriliyor ilk içmeden önce sonra birer saat aralıklarla veriyorsunuz ben bir ara ben ilk kan verdikten sonra içtim fena oldum vücudumu ter bastı bayılacak gibi oldum yüzüme boynuma su sürdüm kendime geldim sonra çok şükür bir sorun olmadı bunun sonucunda şeker sınırda çıktı ben de dahiliyeye yönlendirdi doktor o da diyetisyene diyet listesi verdi ona göre besleniyorum şimdi
Yok devlette olcak yarın sabh gtcem ıste ac karnına
Siz dogum yaptınız mı peki yoksa hala hamile misiniz eger dogum yaptıysanız cocuk ta sıkıntı cıktımı bu seker yüklemesnden dolayı
Sekerımı ölçtürdm bugün komsum seker hastasi oldgu ıcn cihaz vardı onda ölçtü 83 cıktı düşük ddi bana
Bende şeker yüklemesi yaptırdım hamileyken ve hiç bir sorun olmadı yani şeker yuklemesinden kaynaklı bebekte neden bir sorun olsun bu testler bebekte zaten bir sorun olmaması için önlem almak amaçlı yapılan testler bunlar yıllardır yapılıyor korkmayın hiç birşey olmaz
Değerleriniz kaç çıktı acaba tiktokta falan görüyorum 180 200 arası çıkana sadece düzenli şeker ölç demişler benm 170 kusur çıktı diye direkt insülin verdi dahiliye doktoru kadın doğum doktorum kullanma hemen dedi de merak ettim doktordan doktora fark ediyo sizin ki hangi değere Temiz dedi
Yüksek çıkarsa dahiliye insilün vs verirse kullanmadan önce kadın doğum doktorunuza danışın derim bana dahiliye direkt insülin verdi kadın doğum doktorum şekerini ölç düzenli olarak dedi (günde 4 kere) ölçtüm gittim dedi insilünle elde, etmeye çalıştığımız değerler insüline gerek yok ama ölçmeye devam et ki dikkat edesin dedi hala ölçüyorm yani o yüzden bi doktorun dediğini direkt yapmayın
İlk gebeliğimde yaptırdım bi kerette içtim hafif kustum 3 kez kan verene kdr canım cıktı ama ben coğunu kustum miğdem cok kötü olmuştu. Doktorada kustum demedim kusmama rağmenn sınırda çıkmştı şuan yine hamileyim yaptırmayı düşünmüyorum tüm günüm mahvoluyor. Zaten bebeğede zararı oluyormuş yememe içmeme dikkat ederim daha iyi
Peki ilk çocuğunzda şeker gibi bişey çıktı mı acaba
Hamileyim 31+3 yoo sorun çıkmadı çok şükür
Bayramda hiç mi baklava yemediniz 3 dilim baklavayla aynı şeker aslinda ve ozelde olsa devlette olsa o.icecegi eczaneden parayla.aliyorsunuz 3.gebeligim 3undede yaptirdim hicbir sorun cikmadi cok.sukur cocuklarimda da bir.sorun.olmadi korkmayin yani hersey tedbir.amacli yapiliyor
İyi bari cok sukur bakalım buyuk ıhtımalle yaptırcam herhalde ya sagdan soldan bi seyler duyunca tergın oldum kararsız kaldım yaptrcam galıba ılk cocuk olunca ınsan pimpirikli oluyo galiba
Teşekkür ederim sagdan soldan duyulan şeylerden dolayı pimpirikli oldum birazcık suyun da biraz fazla dıyınce ıyicene pimpirikli oldum
Eczaneden mi alınıyor ama bana doktorum olsun kan alma yerınde ki çalısan olsun eczaneden alcaksn o seklde gelceksn demedi boyle bır bılgı verilmedi valla bana
Ben hıc yaptırmadım daha şeker varmı yokmu onu bılmıyrm doktorum sadce suyun bıraz fazla seker yüklemesi yaptrdınmı zamanın gelmısdedi sistemden kayıt actım uc gun ıcnde yapman lazım dedi bana yarın sabh ac karnına gelmem gerektiği soylendi
Zaten suan ılk cocuk oldugu ıcn daha yenı bugun seker yukleme si yapmam gerektigini söyledi doktorum
Anladım teşekkür ederim ilk çocuk derken sorunuza cevap, veren bi annemize sordum onu size sormadım ilk çocukta sınırda çıktı kustum falan demiş yaa ona sordum