Şeker yükleme testi 🤰

Merhaba hanımlar daha önce konu açtım ancak hala ikilemde kaldığım için tekrar tecrübeli anne ve anne adaylarına sormak istiyorum. Şeker yükleme testi yaptırdınız mı doktorlarınız bu konuda neler dedi Herhangi bir sorun yaşayan oldu mu? Yarın son gün yaptırıp yaptırmamak için. Yardımcı olursanız çok sevinirim. :pray:

3 Beğeni

Ben sekerimi vs olcturdum yaptırmaya gerek duymuyorum

1 Beğeni

Ben yaptırdım. İlkinde sınırda çıktığı için tekrar baktılar bu sefer toplamda 1er saat arayla 4 defa kan alarak baktılar. Çok şükür normal çıktı. Endişeleriniz varsa doktorunuzla da paylaşın.
Yaptırıp yaptırırmamak sizin tercihinize kalmış:blush:

1 Beğeni

Endişelerim var ama devlet hastanesine gittiğim için doktor şeker yükleme testini yaptırmama şansını sana tanımıyor. Direkt şey diyor yarın aç gel şeker yükleme testi yapılsın. Danışıp içimi rahatlatacak bir doktor yok yani​:expressionless:

Şeker yükleme testinin riskli bir durumu yoktur. Aksine gebelik şekeriniz varsa erken önlem almaya yarıyor. Bence yaptırmalısınız :hibiscus:

2 Beğeni

Çok ikilemde kaldım. Sizler yaptırdınız mı yaptırdıysanız kaç mg glikoz içtiniz?

1 Beğeni

@Busea Ben yaptırdım önce gidip kan verdim sonra 75 mg glukoz içtim ardından 1 saat sonra yine kan verdim ve 1 saat sonra yine kan verdim toplamda 3 kere kan verdim. İlki açlık kan ikincisi 60. Dk ve üçüncü 120. Dk diye alındı benden . Akşam 10 dan sonra su dahil bir şey yeyip içmemek gerekiyormuş. Bende şeker çıkmadı :smiling_face:

2 Beğeni

@İlknur 'daki gibi 75 mg içtim ben de. Bir defa kan aldılar benden ve çıkmadı çok şükür. Sizin tereddüt etmenizin sebebi nedir ?

Bebeğime bir şey olacak diye endişe ediyorum. Bir anda o kadar aç karna şeker vericem canı yanacak diye korkuyorum bu yüzden endişe ediyorum. Çevremde hurafe zaten çok ama en çok bebeğime bir şey olmasından korkuyorum.

1 Beğeni

Ben yaptıracağım çünkü zaten günlük hayatta bir şeylerden sürekli şekere maruz kalıyoruz sıfır şekersiz beslenmek gibi bi durum yok bilime doktorlara bir yere kadar güvenmek lazım

2 Beğeni

Bebeği tehlikeye atacak bir durum olsaydı doktorlar önermezdi zaten, bu da önemli bir test :blush::hibiscus:

1 Beğeni

Benimkine hâlâ bakılmadı konusuda açılmadı bakalım 23 te gitcem ne diyecekler

1 Beğeni

@afrikanın_gelini54 Ben yaptırmadım ne de doktorum yapılması gerek olduğunu söylemedi. Parmaktan kan alarak şekerim ölçüldü ama bu şeker yükleme galiba başka şekilde yapılıyormuş onu yapmadık.

2 Beğeni
  1. Haftada kontrolüm vardı yani geçen cuma gittim şeker yükleme de yaptırdım o içecek iğrenç bişey saatlerce boğazım yandı 75 mglıkla yapıldı bende önceden yaptırmasam diyordum ama gizli şeker varsa bebeğin hayatı için risk almaya gerek yok istemeyerek de olsa yaptırmış oldum doktor olacak diyor zaten
2 Beğeni

28+3 um daha konusunu acmadilar bakalım

1 Beğeni

Ben de tereddütlüydüm ama 2 dilim baklava kadar şeker alacaksın vücuduna dedi. Sadece sıvı olduğu için tadı biraz kötü. İyi ki yaptırmışım şekerim epey yüksek çıktı. Sonra 10 gün boyunca diyet yaptım aç ve tok olarak parmaktan şeker ölçümü yaptım. Ancak diyet yapmama rağmen değerlerim referans sınırların çok çok üzerinde çıktı. Bu 10 günlük diyet sonunda doktora gittiğimde bebeğin suyu aşırı fazlaydı ve kilosu çok önden gidiyordu.

Bu yüzden endokrinoloji doktoruma gittim, tekrar gerekli tetkikler yapıldı ve insülin başladık. Şu an insülin kullanıyorum ve sıkı bir diyet yapıyorum. Bebeğim hafta olarak önde ama en azından suyu dengeye girdi. Üstelik 5 kilo verdim. Bu da normal doğum isteğim için iyi oldu. Çünkü 1 ay önce o ihtimal dahilinde bile değildi. Şu an bir ihtimal normal doğum yapabilirim.

Bu süreçte ben sadece doktoruma güvendim. Devlette sistem nasıl bilmiyorum ama eğer hamileliğinizde sıfır şeker politikanız varsa işlenmiş şeker ya da meyve şekeri tüketmesiyseniz yani asla ne bir dondurma ne bir beyaz ekmek ya da pilav yemiyorsanız o kadar şekeri vücudunuza yüklemek istemeyebilirsiniz. Ama bunlardan en az bir kere bile yediyseniz yaptırın derim. Çünkü şekeri olmayanda değerler normal çıkıyor.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Umarım işinize yarar.

4 Beğeni

Bu arada gizli şeker ya da aleni şeker sorunu bebekte soruna sebep olabiliyor. İleride şeker hastası olması ya da erken doğum ve düşük riskini tetikliyormuş. En önemlisi anne karnında ya da doğum sonrası ani bebek ölümüne sebep olabilirmiş.

1 Beğeni