Şeker yükleme testi yapmalı mıyım

Hamilelikte şeker yükleme testi yapmalı mıyım? Faydası ve zararları nelerdir.

Kesınlıkle yapma

1 Beğeni
1 Beğeni

Yap yada yapma diyemem açıkçası bireysel bi karar bu ama ben bikaç doktora sordum bu mevzuyu yapılması gerekiyor demekle birlikte ya gebelik şekerin varsa ya bebek etkilenirse diyolar… yani sende gebelik şekeri var buyüzden bunu yaptırmalısın diyene denk gelmedim…olsılık üstünden yükleme yapıyolar… ve anladığım vücudunda var olan ama ilerde çıkacak bi rahatsızlık ise bunu gebelikte çıkartıyolar…ki ailede şeker olanda genelde çıkıyo… vücut hala insülin üretirken üretmiyomuş gibi ek yükleme de bana mantıken saçma geliyo

2 Beğeni

Hamilelikte şeker yükleme testi, annenin diyabetli olup olmadığını kontrol etmek için yapılan glikoz yüklemesidir. Bu testin sonucunda annenin diyabetli olması durumunda bebek ve anne için çeşitli tedavi yöntemleri uygulanarak muhtemel olumsuz sonuçların önüne geçilmeye çalışılır.

Glukoz tolerans testi yaptıran veya yaptırmayı düşünen birçok kişi, şeker hastalığı sonrası risklerden korkmaktadır. Yaygın bir yanlış düşünce ise, şeker yüklemesi sonrası şeker hastalığı oluşabileceğidir. Sanılanın aksine, şeker yüklemesi sağlıklı kişilerde herhangi bir sağlık problemi oluşmasına neden olmamaktadır.

Şeker yükleme testi zorunlu değildir ancak bebek ve annede oluşabilecek komplikasyonları önlemek amacıyla yaptırılması büyük fayda sağlar. Bu sayede gebelik diyabeti olan kişiler için tedaviye başlanır ve süreç içerisinde oluşabilecek olumsuz sonuçların önüne geçilir.

2 Beğeni

İşte benim ikna olamadığım bu işin bi testi yok bana deselerki testte sende kesin bu var ve bebeği böyle böyle etkileyebilir ona amenna ama testi yok varsayım üstünden ya varsa ee ya yoksa ama aileden gelen bi hastalığı zaten gebelikten bisürü sıkıntı çekerken bide başıma sararsan :)) 2li test ile Nipt arasındaki fark gibi… Nipt bebekte var olan hastalığı net gösteren bişi 2li test % de bilmem kaç ihtimalle bu hastalık olabilir diyip anca can sıkıyolar ki ben salı günü gircem 2liye sonuca itibar etmiyorum derdim birkez daha görebilmek bebeğimi şeker yüklemesi gibi kalıcı yanetkisi olsa onuda yaptırmaz bebeğimin sağlığını öğrenmek için direkt nipt e girerdim :)) Birde konu ile alakalı demişsiniz ya şeker yüklemesi sonrası şeker hastalığı oluşur fikri yanlıştır… gebelik nadir yaşanan bi durum olmadığından ailesinde şeker olup bu testi yaptıran ve akabinde insüline başlayan kaç akrabam arkadaşım var üstelik çoğunluğunda gebelik sonrasında geçmedi kaldı bu rahatsızlık… birde açıkçası Canan karatay a herkes başta Tü kaka diyo ama dönüp dolaşıp kadının dediğine geliyolar ve pardon bile demiyolar kadına ülkemizde itibar edilmezken yurtdışındaki üniversitelerde kitapları ders olarak okutuluyo. Türk olup Türkiyede kaldıysa tşlıyolar yurtdışında olunca reklam yapıyolar :)) garip velhasıl kişisel karar

Benim eltim iki gebeliğinde de hem tansiyon hem gebelik şekeri ile doğum yaptı şeker yüklemesi sayesinde öğrendi bunu ve şeker kaldı kendisinde ilaç kullanıyor ben 3 gebeliğimde de yaptım hiç bir problem yaşamadım ayrıca anneannem şeker hastası insülin kullanıyor ayrıca etrafımda yaptırmayın doğumdan sonra bebeğinde şeker hastalığı çıkan tanıdıklarım var Allah herkese şifa versin Herkesin kendi bileceği iş isteyen yaptırır isteyen yaptirmaz

3 Beğeni

Size kalmış ama yüklenen şeker miktarı 2 dilim baklavayla eşdeğer. Düşünülen gibi bebeği şeker bombardımanına tutmuyorlar

2 Beğeni

Öyle söylüyolar ama içimizi rahatlatmak için ballava sunmuyolar :)) elbet banada teklif etcekler rutin uygulama ya :)) öyle söyliyim şeker yüklemesi mi istiyosunuz ben bi baklava yiyip geliyim diyim bakıyım nedicekler :))

1 Beğeni

Sıvı kana daha çabuk karıştığı için şekerli sıvı içiriyorlar. Siz deseniz bile elbette kabul etmeyecekler. Ben eşdeğerlik durumu için 2 dilim baklavayla eşdeğer dedim. Herkesin kendi kararı ve görüşü elbette :cherry_blossom:

1 Beğeni

Sakın yapma sonradan sende ve bebekte sorun oluşturur arkadaşım yaptı neredeyse bayiliyordu

Herkesin kendi karari ama ben de yaptirmayi dusunmuyorum… birden ac birakip degisik ilac verip sonra yükleme yapiliyor yani herhangi sekerli yiyeceklerle bir tutamiyorum :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:. Ikili uclu besli taramayi anliyorum ya da ek takviyeleri ama seker yuklemesini asla anlayamiyorum ve bilmiyorum bana mantikli gelmiyor.burda hastanede bana baski yapmazlar inşallah cunku ben istemiyorum.

3 Beğeni

Zaten hemşireler uyarıyor içtikten sonra fazla hareket etmeyin oturun saatiniz gelene kadar ben o korku ile gittim yaptırdım hiç bir şey olmadi çok şükür

Valla çok iyi sevindim sizin adiniza ben kaç kişiye denk geldiysem çok rahatsız olmuşlar

Büyük fayda sağladığı gibi büyük zararlarıda var tabi herkezde olacak bişey değil ama zararlı üç gebelikte de yapmadım

1 Beğeni

Ben yapılması gerektiğini düşünüyorum ve yapılmaması için de toplumun arkasını dolduramadığı kulaktan dolma bilgiler ile kişileri etkilediğini düşünüyorum. Kişinin kendi kararı ama bebeğe ya da anneye bariz şekilde zarar veren bir şey olsa bu zamana kadar bu uygulama çoktan kaldırılırdı diye düşünüyorum. Yükleme yaptırmayıp gebelik şekeri yüzünden bebeğe ya da kendine zarar gelebilir. Yine de sizin için en iyi kararı kendiniz verirsiniz tabiki.

1 Beğeni

Çevremdekilerin hiçbiri yaptırmadı. Bende yaptırmadım.

1 Beğeni

Herkesin hür iradesi isteyen yaptırır isteyen yaptirmaz ben yaptırdım yaptır diye kimseyi zorlandığım gibi hiç kimsede yaptırmadım sakın yaptırma diye bir şeyde diyemez herkesin şahsi fikri :hugs:

Doktorum kg baktı hızlı kg aldığım için şekerden diye şüphelenip yaptırdım negatif çıkınca şeker diyeti uygulayacakti gerek duymadı

Kulaktan dolma bilgi mi :slight_smile: gebelik nadir yaşanan bişi olsa 1000/1 kişiye yan etki yapsa bide şu internet olmasa doktorların görüşlerini her dk. Dinleyemesek ok. Bariz zarar veren bişi olsa kaldırılırdı demişsiniz ya korona aşıları geldi aklıma… Yapılan dayatmalar…yaşatılan zorunluluklar…imzalar… şimdilerde de %de bilmem kaçı 5yılda geri kalanı 10yılda ölcek diyolar ve bi özür bile dilemediler :)) ben ve ailem hiç o aşıdanda olmadık :)) Türkiyede sağlık sistemi ilaç firmalarının kazancı yönünde oldukça iyileştirmek için çalışırlarmı.?