Sebzeli yemek tarifleri önerisi

Merhaba hanımlar bulantı, tiksinme derken galiba en çok sebze yemekleri tüketiyoruz. Çeşitli sebze yemekleri tarifiniz var mı? Önerileriniz sofralarımıza bereket getirsin :innocent:

2 Beğeni

@Zerrinirrez ben kabaktan spagetti yapmıştım hem de hafif denemek ister misin?

5 Beğeni

Havuçlu çorba da çok güzel,miydeye dokunmuyor. Ara sıra yaparım evde.

2 Beğeni

Nasıl yapıyorsunuz

2 Beğeni

1 adet Orta boy soğan 1 adet orta boy patates. Yarım su bardagı ince tel şehriye 1 adet havuç. 1 demet dereotu. Kere yağı Tavuk göğüsü veya tavuk budu Salça

Soganı kucuk kucuk dograyip Yemek tenceresine döküp yağı (80gr ilave ediyorsun) Soğan çok kavurmamak daha iyi olur. Havuçu rendeleyip kavrulan soğana ilave ediyoruz.1 çay kaşığı domates şalçası da ekliyoruz . Karıştırdıktan sonra 1 tane orta boy patatesi 8-10 parçaya doğrayip tencereye ilave edip yine karıştırıyoruz. küçük Doğradığımız tavuk göğüsünü patateslerin üzerine ilave edip yine karıştırıyoruz. üzerine isteye göre tuz ilave ediyoruz ve pişmesi için suyunu ilave edip kaynamasın bekliyoruz. Kaynadıktan sonra yarım su bardagı olan tel şehriyeyi yemeye ilave ediyoruz ve ağzını tam kapamadan ocakta pişmesini bekliyoruz. Patatesler pişdiğini anladığımızda üzerine dere otunu doğrayip ilave ediyoruz 1 dk kaynıyor o şekilde ocağı kapatıyoruz ve havuçlu çorbamız hazır ,afiyet olsun​:blush:

2 Beğeni

Mükemmel gözüküyor Cansu eline sağlık :heart_eyes: üşenmediğim bir zaman yapacağım :blush:

2 Beğeni

Ben hem sebze yemeklerini çok seviyorum hemde farklı şeyleri denemeyi çok seviyorum. Örneğin karnabahar her hafta muhakkak yapılır ama bir hafta sulu yemeği, bir hafta pane kızartma bir hafta fırında graten şeklinde gibii

3 Beğeni

Ben sebzelerden çorba yaparım.

Soğan,havuç,patates,domates,pirinç,dere otu bunların hepsini tavuk suyunda pişirir en son blendrden geçiriyorum.Çok güzel olur tadı :pinched_fingers:t2::yum:

1 Beğeni