Sarılık değeri bakarmısınız

1 Beğeni

Görünüşe göre doğrudan ve total bilirubin değerleriniz referans aralığının üzerinde:

• Bilirubin, Direkt (Serum/Plazma): Referans aralığı 0-0.2 mg/dL, ancak sizin değeriniz 0.8 mg/dL.
  • Bilirubin, Total (Serum/Plazma): Referans aralığı 0.3-1.2 mg/dL, ancak sizin değeriniz 9.2 mg/dL.

Bu durum, vücudunuzda bilirubin düzeylerinin yüksek olduğunu ve bu da genellikle karaciğer işlev bozukluğuna veya safra yollarında bir tıkanıklığa işaret edebilir. Yüksek bilirubin seviyeleri genellikle sarılık olarak bilinen bir durumun belirtisidir ve gözlerde ve ciltte sararma ile kendini gösterir.

Diğer testlerinizin (ALT ve AST) normal aralıkta olması, karaciğer enzimlerinde önemli bir yükselme olmadığını gösterir, bu da karaciğerin büyük ölçüde sağlıklı olduğunu ancak bilirubinin vücuttan atılmasında bir sorun olduğunu düşündürebilir.

Bu durumla ilgili olarak derhal bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir. Doktorunuz muhtemelen daha detaylı tetkikler yaparak bu duruma neden olan altta yatan sebebi belirleyecek ve uygun tedavi planını oluşturacaktır.

2 Beğeni

Benim bebegimde 10 günlük sarilik değeri 13 çikmiştı sizinkisi 9 cikmiş yeni başlamış sarılığı doktorumuz 16 17 leri geçmediği sürece sıkıntı olmadini bol bol emzirip takibini yapin dedi bebiş güzel beslendikçe sariliği düşüyo benimki düşmeye başlamiş doktor mama takviseyide yap arada bebeğin doymasi için dedi çok şükür iyiyiz şuanda :blush:

1 Beğeni

Çok geçmiş olsun

1 Beğeni

Benim oglumun 17 iydiii yatti yogun bakimdaa 9 a dusunce biraktilar 9 la yatirmiyolar yogun bakima falan cok abartilcak bi deger degill ama yukselmesin su an oyle kotu degil kotu olsaydi beni 9 a dusunce yogun bakimdan salmazlardi

1 Beğeni

Aynısını yaşadık bizimde 14tü iki gün sonra 17 olmuş öyle olunca yattı 9’a düştü şükür bizi de o zaman çıkardı doktor. @Nuran28 Emzirmeye devam ve güneş ışığı alması lazım . Şu videoyu bırakayım daha bugün denk geldim bende.

:pushpin:https://youtu.be/uinngozZU_M?si=Q7shXZxTgKZn1-wV

2 Beğeni

Sağol canım

Tamam canım çok teşekkür ederim

1 Beğeni