Arkadaşlar safra kesemde bir buçuk miliminde taş var hamile kalmaya çok korkuyorum sonradan sıkıntı yaşarım diye acaba amaliyat olup öyle mi hamile kalsam yoksa hiç korunmasam mi gebe olup bu durumu yaşayan var mı varsa nasıl geçiyor hamilelik
4 tane taş var benim , ameliyat için gün vermislerdi hamile değildim Eylül 5 de şuan 23 haftalık hamileyim iptal ettirdim sıkıntı yok. Ağrı da yok bakalım
Bence riske atma ben hamile kaldıktan sonra safra kesemde taş olduğunu öğrendim çok şiddetli ağrım oldu hamilelikte çok zor ilaç kullanmak sıkıntı bence önce tedavi ol sonra hamilelik düşün
Safra taşından çok çekmiş biri olarak eğer hamile değilsen mutlaka ameliyatını ol sonra hamile kal bence çünkü herkes şanslı olamıyor eğer sessiz taş ise sıkıntı olmuyor hamilelik hormonları safra kesesinin işleyişini tamamen bozuyor ama ben hamileyken fark edildi ağrısından ölüyordum hiçbir tedavi yapılmıyor basit ağrı kesiciler de fayda etmiyor ama belki arkadaş gibi hiç ağrısızda ilerleyebilir
Aldir oyle hamile kal ayni durumdaydim mahvolursun ameliyat oldum hamile kaldim
Aynen bende oyle yaptim cok kolay ameliyati ol kurtul bende uc tane vardi 12 ml oldu 4 sene o taslarla gezdim agrisi sancisi cok kotu aldurmazsan hamilelikte mahveder kusma vs risklide son ayda mide iyice baski oluyor bk ben aldirdugim halde rahatsizdim son ay safrakeseni aldir.ben aldirdim 6 ay sonra hamile kaldim hemen @Hmst yani bosuna beklwme gecmiyor iyice artiyor agrisi son safhada hic birsey yedirmiyor her hafta acildeydim yazik o paralara sonunda aldirdim
Son ayda baski artacak insallah olmaz vitaminler verecek dok.kapsul seklinde onlari nasil hazmedecek miden onsallah sorun olmaz canim mide ilaci alirsin gaviscon veya rebalis
Bana da doktor gün verdi 22 ekim yatış 23 ekim amaliyat günü aldım ama henüz adette olmadım gebe değilsem hemen olacam amaliyati bir buçuk milimdir ona rağmen beni mahvediyor arada
Valla Allah büyük bakalım canım planlı gebelik değildi sağlıkla gelsin bebeğim de ağrısı da olursa başım üstüne yapacak birşey yok çok şükür şuan iyiyim
@Aysem ınsllh cnm hiçbir sorun yaşamadan sağlıkla bebeğini kucağına alırsın darısı hayırlısıyla bize olsun insllh
Ol vakit kaybetme buyudukce dahada artacak agrin ben yasadim biliyorum uc tane tas vardi aldirdim kurtuldum sukur
@Meryem2 cnm sen safra taşından amaliyat olduğunda kaç günde iyleştin
Komple safram alindi benim iki gun biraz zorluydu ama toplamda bir hafta surdu suan cok iyiyim bir sene oldu olali yani dedim.ki bosuna cekmisim onca agriyi keske bastan olsaydim ameliyati kisacasi sunu diyeyim afrisini anla normal safra tasinin yaptigi sanci varya sirta vuran felaket bi agri ha o agri hissi kadar bile ameliyattaki agri hafifti ameliyat agrisi acisi bile o sancidan azdi yani @Hmst
@Meryem2 vallh çok doğru diyorsunuz ben olmakta kararlıyım ama şansada benim sınavım 2 kasımda ameliyatta 23 ekime verdi insllh çabuk toparlanıp sinavada girmekte sorun yaşamam diye sorayım dedim
Yok yok rahat girersiniz emin olun
İnsllh cnm içime su serptin hayırlısıyla olurum artık @Meryem2
2 sene safra sancısı çekmiş biri olarak söylüyorum ameliyattan korkuyodum ama bir gün öyle bir sancı yaşadım ki ölüm gibiydi karar verdim ameliyat olmaya ameliyat oldum sonra hamile kaldım eğer ameliyat olmadan hamile kalsaydım o halde hem hamilelik hem sancı çok zor olurdu bence aldır safranı sonra gebelik düşün zaten çok zor bir ameliyat değil Dr bu iyi seç sadece tecrübeli olsun 30 dk lik bir ameliyat zaten genelde kapalı ameliyat yapiyolar
Aynen cnm duydum rahat olduğunuz söylüyorlar ben yinede hep korktum hamile kalmaya bile hep korktum bari kalmadan olsam hayırlısıyla çünkü eşim hiç kendini geri çekmiyor korunalim diyom hayır diyor umarım hakkımda hayırlısı olur insllh @Meryemr