Ramazan oruç tutacak olan varmı

Merhabalar hamiş anneler ramazan ayında oruç tutmayı düşünüyorum ama ilaçlarım var bugün kontrole gittim sordum ama herhangi bir yanıt alamadım doktordan sizds böyle bir durum varmı acaba ilaçları nasıl kullanacam durumu

1 Beğeni

Bn allahın izniyle InşAllah

Sahurda ve iftarda alicam bn bi deniyim diyorum

Bende öyle yapmayı düşünüyorum ama bilemiyorum inşallah bebişlere iyi gelir

Bende bugün doktoruma sordum kesinlikle tutma dedi bende denemeyi düşünüyordum ama öyle diyince tutmamaya karar verdim

Bence gebelik zamanı oruç tutulmamalı,hani bebek sizden besleniyor ya

Ben zaten yaklaşık 6 yıldır tutamıyorum şeker hastasıyım ve şuan gebelik var malum tutamicam sanırım geçen yıl bir gub tuttum acillik oldum

Eğer kusma yada başka bir sorun olmazsa tutmayı düşünüyorum inşallah

Merhaba canım aramıza hoşgeldin :partying_face:

Gebeliğin hayırlı olsun :two_hearts:

Hiç bir doktor önermiyor canım Rabbim biliyor mazeretimizi

Eğer herhangi bir sorunun yoksa Kendini deneyebilirsin. Bende 22 haftalık hamileyim ilaç olarak vitamin kullanıyorum. Doktoruma sorduğumda kendini dene eğer halsizlik baygınlık hissi susuzluk ve şekerin düşerse tutma dedi. Ama diğer türlü bi sorun yaşamadığında iftardan sahura kadar yeterli su ihtiyacını karşıladığında bi sorun olmaz dedi. Oyuzden bi kaç gün tutup kendimi denemeyi düşünüyorum sizde öyle yapabilirsiniz

1 Beğeni

Ben de tutup denemeyi düşünüyordum fakat bugün doktor iftarla sahur arası zaman çok az ve o kadar az zaman diliminde hem düzenli beslenip hem su ihtiyacını karşılayıp hem de hareket etmen mümkün değil ki dinen de muafsın zaten emzirme bitince dilediğin kadar oruç tutabilirsin ya da durumun müsaitse tutmadığın günlerin kefaretini ödeyebilirsin dedi

1 Beğeni

Ben de 26 haftalık hamileyim bir gün tutup bir gün tutmamayı düşünüyorum bakalım deneyip göreceğiz

Hoşgeldiniz aramıza :rainbow: Gebeliğiniz hayırlı olsun :purple_heart:

Tutmanız sakıncalı olur çünkü uzun süre boyunca aç kalacaksınız