Merhabalar.
Annişler, haftanız ve rahim ağzı uzunluğunuz kaç? Hiç doktorunuz muayene ediyormu?
Merhabalar.
Annişler, haftanız ve rahim ağzı uzunluğunuz kaç? Hiç doktorunuz muayene ediyormu?
35 haftalık oldum doktorum hala her gittiğimde en önce rahim ağzını ölçüyor. Genelde hep normal dedi
@Cansu Kaç?
Cm olarak hiç söylemedi. Ultrason kağıdında yazıyor mudur?
@Cansu Bebeğin fotosunda hayır.Ama diğer şeylerin yazıldığı kağıtda oluyor mesala çocuğun kilosu,göz,kaş,ağız,burun strukturu nasıl falan yazılıyor ya orada yazılıyor.
Ben şu an 23+1 haftalığım rahim uzunluğu 32’i kısa onun için yataktayım.Doktorum 28 haftadan sonra rahat ola bilirim söyledi.Önümüzdeki ayın 1 i kontrolum var yine dua ediyorum aynı kalmış olsun uzunluk kısakmasın.
Anlayamadım bişey
Ben bugün çok sancılanınca gittim zaten daha önce dr kısalık olabilir demişti onada baktırdık 35 cm normal dedi.
Hamileliğimin basindan 5 ayima kadar 40 mm di hep,ondan sonra bebek buyudukce her ay 2 mm kısaldı,bu defa gitdiğimde 36 mm di,şu anda 30 haftalık gebeyim.
@Glsh887 Kaç haftalık hamilesiniz?
@baby_ugur 30 haftaya göre çok iyi.Ben 23+1 uzunluk 32 ve bu yüzden bana pessary yerleştirdiler.Çünki ilk hamileliğimde kısalıkdan dolayı düşük olmuştu.
Doktorda öyle soýledi,halka gibi bişey demi o dediğiniz şey?rahatsız ediyormu sizi?yani vajinada fazlalık gibi hiss ediyormusunuz?çok uzuldum,peki kaç haftalık dusuk yapmisdiniz bu sorun yuzunden?
25 üstü normal demişti doktorum ama şaşırdım şimdi 32 ye kısa demesine
@FidanUğur 15.haftamdayım
@baby_ugur İlk günler evet rahatsızlığı oldu,alıştıkca sanki hiçbişey yokmuş gibi hiss ediyorum.Evet halka gibi.23+2 rahm ağzı uzunluğu 32 i,28 haftama kadar yatakta olucam sonra azatsın söyledi
@Mihrimah520 Evet 32 i bile kısa bu hafta için.Bende her defa muayenede rahim ağzı uzunluğu yoklanıyordu.19 haftamda gitdiğimde 42 i olmuşdu çooook iyiydi herşey.20 ci haftamda kendimde çok ağrı hiss etdim hemen aklıma rahim ağzı kısalmışmıdır yine geldi kontrola gitdim,ölçtüler 26 ı oldu ve çok kısaldığı söylendi.1 hafta evde yatmamı bi kaç iğne vardı rahim daralması için onları uyğulanmam söylendi.Yaptım.1 hafta sonra tekrar muayeneye gitdim rahim ağzı uzunluğu oldu 22 i aksine daha da kısalmaya doğru gidiyordu hemen serkilajın bir diğer üsulu uyğulandı halka yerleştirildi,çok şükür bebeği koruya bildiler,düşükten.Amma 28 haftama kadar yatakda olucam.
15 haftaya göre kısa.Doktorlar öyle söylüyorlar ama bebek kilo aldıkca hafta ilerledikce kısalan bişey o.Yani başıma geldiğinden dolayı biliyorum.İlk bebek bende düştü rahim kısaldığı için hemde 6 aylıkken.Şu an ki,hamileliğimde de aynı sorunu yaşadım,Allahın izni ile karşısı alındı bebek dayandı.Düşünün muayeneye gitdim rahim uzunluğu oldu 26 ı ve söylendi ki,artık kese aşağı doğru iniyor.
İlk gebeligimde rahim ağzı uzunluğu nedir ölçüleri nelerdir hiç söylememişti doktor erken doğum yaptım . 2. Ci gebeliğim lekelenmem var , en erken kaç haflaikken söyleniyor ve de ultrason kağıdı hariç bana şimdiye kadar başka çıktı verilmedi, ne ölçümü deniliyor bu ölçümün ya da kontrolün genel bir adı var.mi
İnsAllah canim iyi olucak her sey,ben bir defa gitdigimde 38mm den 39 mm olmusdu yani bu zamanla duzele bilecek bisey bence dinlenmek gerek