Rahim uzunluğu?

Merhabalar.

Annişler, haftanız ve rahim ağzı uzunluğunuz kaç? Hiç doktorunuz muayene ediyormu?

1 Beğeni

35 haftalık oldum doktorum hala her gittiğimde en önce rahim ağzını ölçüyor. Genelde hep normal dedi

@Cansu Kaç?

Cm olarak hiç söylemedi. Ultrason kağıdında yazıyor mudur?

@Cansu Bebeğin fotosunda hayır.Ama diğer şeylerin yazıldığı kağıtda oluyor mesala çocuğun kilosu,göz,kaş,ağız,burun strukturu nasıl falan yazılıyor ya orada yazılıyor.
Ben şu an 23+1 haftalığım rahim uzunluğu 32’i kısa onun için yataktayım.Doktorum 28 haftadan sonra rahat ola bilirim söyledi.Önümüzdeki ayın 1 i kontrolum var yine dua ediyorum aynı kalmış olsun uzunluk kısakmasın.:pleading_face:

21 haftalıkken ölçüler böyleydi
Hangisi rahim uzunluğu?

Anlayamadım bişey

@Cansu

1 Beğeni

Ben bugün çok sancılanınca gittim zaten daha önce dr kısalık olabilir demişti onada baktırdık 35 cm normal dedi.

2 Beğeni

Hamileliğimin basindan 5 ayima kadar 40 mm di hep,ondan sonra bebek buyudukce her ay 2 mm kısaldı,bu defa gitdiğimde 36 mm di,şu anda 30 haftalık gebeyim.

2 Beğeni

@Glsh887 Kaç haftalık hamilesiniz?

1 Beğeni

@baby_ugur 30 haftaya göre çok iyi.Ben 23+1 uzunluk 32 ve bu yüzden bana pessary yerleştirdiler.Çünki ilk hamileliğimde kısalıkdan dolayı düşük olmuştu.

2 Beğeni

Doktorda öyle soýledi,halka gibi bişey demi o dediğiniz şey?rahatsız ediyormu sizi?yani vajinada fazlalık gibi hiss ediyormusunuz?çok uzuldum,peki kaç haftalık dusuk yapmisdiniz bu sorun yuzunden?

1 Beğeni

25 üstü normal demişti doktorum ama şaşırdım şimdi 32 ye kısa demesine

1 Beğeni

@FidanUğur 15.haftamdayım

1 Beğeni

@baby_ugur İlk günler evet rahatsızlığı oldu,alıştıkca sanki hiçbişey yokmuş gibi hiss ediyorum.Evet halka gibi.23+2 rahm ağzı uzunluğu 32 i,28 haftama kadar yatakta olucam sonra azatsın söyledi​:smiling_face:

2 Beğeni

@Mihrimah520 Evet 32 i bile kısa bu hafta için.Bende her defa muayenede rahim ağzı uzunluğu yoklanıyordu.19 haftamda gitdiğimde 42 i olmuşdu çooook iyiydi herşey.20 ci haftamda kendimde çok ağrı hiss etdim hemen aklıma rahim ağzı kısalmışmıdır yine geldi kontrola gitdim,ölçtüler 26 ı oldu ve çok kısaldığı söylendi.1 hafta evde yatmamı bi kaç iğne vardı rahim daralması için onları uyğulanmam söylendi.Yaptım.1 hafta sonra tekrar muayeneye gitdim rahim ağzı uzunluğu oldu 22 i aksine daha da kısalmaya doğru gidiyordu hemen serkilajın bir diğer üsulu uyğulandı halka yerleştirildi,çok şükür bebeği koruya bildiler,düşükten.Amma 28 haftama kadar yatakda olucam.

1 Beğeni

15 haftaya göre kısa.Doktorlar öyle söylüyorlar ama bebek kilo aldıkca hafta ilerledikce kısalan bişey o.Yani başıma geldiğinden dolayı biliyorum.İlk bebek bende düştü rahim kısaldığı için hemde 6 aylıkken.Şu an ki,hamileliğimde de aynı sorunu yaşadım,Allahın izni ile karşısı alındı bebek dayandı.Düşünün muayeneye gitdim rahim uzunluğu oldu 26 ı ve söylendi ki,artık kese aşağı doğru iniyor.

İlk gebeligimde rahim ağzı uzunluğu nedir ölçüleri nelerdir hiç söylememişti doktor erken doğum yaptım . 2. Ci gebeliğim lekelenmem var , en erken kaç haflaikken söyleniyor ve de ultrason kağıdı hariç bana şimdiye kadar başka çıktı verilmedi, ne ölçümü deniliyor bu ölçümün ya da kontrolün genel bir adı var.mi

1 Beğeni

İnsAllah canim iyi olucak her sey,ben bir defa gitdigimde 38mm den 39 mm olmusdu yani bu zamanla duzele bilecek bisey bence dinlenmek gerek