Rahim ağzı yetmezliği yaşayan?

Merhabalar hanımlar.

Rahim ağzı yetməzliği sorunu yaşayan varmı?
Varsa bir birimize anlatalım.Yardımcı olalım,neye dikkat ediyoruz,etmeliyiz diye.

1 Beğeni

Rahim ağzı kısalığı ile aynı anlamda mı?

Evet @Cansu

1 Beğeni

Arkadaşımda rahim ağzı kısalığı vardı. Hamileliği boyunca yatak istirahatinde kaldı. Şuan bebeği de sağlıklı

@Cansu Bende yataktayım 1 aydır.Dün kontrole gitdim yatakta olmama rağmen daha da kısalmış.Umutlu konuşmadı doktor amma ben umudumu kesmiyorum.1 ay daha istiyorum sadece Allahtan erken doğulursa yaşasın diye.

1 Beğeni

bu rahim ağzı kısalığı hamileliğin ilk başlarından mı belli oluyor?

@Nergiz13 Hamileliğin ilk başlarında bende ölçüsü çok iyiydi.19 cu haftasında gitdiğimde aniden kısalmıştı.

Ben inanıyorum bebek bir ay daha bekleyecek.
Kasılma gelirse de hastanede bebeğin etken doğmaması için iğne yapıyorlar. Bebek hızlı gelişsin diye ilaç yapıyorlar
Bebeğinizle bol bol konuşun. Sakin kalmak için çabalayın
Size hep dua ediyorum​:palms_up_together:t2:
@NURAN arkadaşımızın da erken doğum ihtimali vardı.

1 Beğeni

@Cansu Evet 19 cu haftada gitdiğimde de çok kısaydı ama yatakda ilaç,iğne vs yaparak şu an 24 haftaya kadar gelmişim.Belkide yine öyle olur ya daha 1 ay da geçiririm böylece.Dualarınız için teşekkür ederim.:palms_up_together:t2::heartbeat::tulip:

2 Beğeni

30 haftalik bebek dunyaya gelirse yaşama şansı 25 haftasina gore daha cok.
Allah yardimcimiz olsun.benimde sancilarim var erken doğum olur diye ödü m kopuyor.

1 Beğeni

Tabi cnm 30 hafta yaşama şansı yüksek.Allah korusun.:palms_up_together:t2:

1 Beğeni

Benim şuan 17 hafta 25 mm dediler ilk hamileliğim igne verdiler

Korkuyorum düşük riskin var dedi dinlen dedi geçen hafta 29 du bir haftada 5 milim gerilemiş

Haftanıza göre çok kısaymış.Kendinize dikkat edin.Serklaj (dikiş) atmadımı rahim ağzına?