Rahim ağzı uzunluğu ölçümü

Rahim ağzı uzunluğunu her doktor ölçer.mi, kaçıncı haftada ölçülür, ölçümü nasıl yapılır, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

2 Beğeni

Benim 13. Hafta itibari ile ölçülmeye başlandı hatta o hafta biraz kısa geldi tekrar ölçücem dedi haftaya uzamıştı ve şu an artık normal doktorum her gittiğim kontrol de özellikle ölçüp ultrason kağıdı olarak çıktısını veriyor 20. Haftamdayım

2 Beğeni

Bu konuda benim tecrübe oldukca geniş.:rofl:

Benim rahim ağzı uzunluğu yetmezliğim var ve bunun için her ay kontrole gitdiğimde altdan muayene yaparak rahim ağzı uzunluğu ölçülüyor.Benim ilk hamileliğim bu yetmezlikten sonlandı 19/20 ci haftasında. Tekrar hamile kaldıktan sonra doktorum hep kontrolde saklamamızı söyledi.19 cu haftama kadar 43/44mm ölçü ile irelleye bildim herşey iyi gidiyordu 1 hafta sonra kendimi çok rahatsız hiss etdim meğerse kısalmış aniden yine ölçüm düşmüş 18mm ya.Hemen yatışım verildi serum,iğneler,ilaçlar vs yaparak ölçüyü 22mm kaldırıp pessary yerleştirdiler rahim ağzına o gün bu gün 22mm ile irelliyorum.Allaha sonsuz şükürler olsun bu gün 32+4 haftalığız ama o gün bu gün yataktayım sadece wc ve doktor kontrollerine giderken ayağa kalka biliyorum.:blush:

5 Beğeni

@MucizeTeyze hamilelikte rahim ağzı uzunluğu hangi haftada ölçülür?

2 Beğeni

Genellikle hamileliğin 16-24. haftaları arasında rahim ağzı uzunluğu ölçümü yapılmaktadır. Bu dönemde rahim ağzında erken açılma ya da yetmezlik belirtileri gözlemlenebilir. Ancak bazı durumlarda doktorlar, risk faktörlerine bağlı olarak daha erken veya daha geç bir zamanda ölçüm yapabilir. Rahim ağzı uzunluğu ölçümü, genellikle ultrasonografik olarak yapılır ve bu ölçüm, hamilelik dönemindeki sorunların erken tespit edilmesi ve tedavinin başlatılması açısından önemlidir.

4 Beğeni

Çok gecmis olsun, ani kisalmalar da yaşanabilir demekki, bilmiyordum.Ben de yarın kontrole gidicem, sorucam bakalım, ne zaman ölçer ya da ölçer mi. Benim ilk gebeligimde doktor hiç böyle bir olcumden bahsetmemiasti bana, 34 haftalık doğum yapmıştım, sebebini hala tam bilmiyorum. Sizde sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağınıza alırsınız inşaallah yavrunuzu​:palms_up_together: Cevabınız çok açıklayıcı oldu, çok teşekkür ediyorum.

1 Beğeni

Vajinadan mi ölçüyor,normal bebeğe bakılan ultrasonla mi

1 Beğeni

Teşekkür ederim,amin hepimiz inşAllah.:blush::palms_up_together:t2: Vajinadan ölçüm yapılıyor evet.Normal ultrason cihazı ile ama alet birazcık farklı nasıl anlatsam, erkeğin organı gibi. (Kusura bakmayın)

2 Beğeni

Sopa gibi bisey

3 Beğeni

Ben 23 haftamda dustum doplere bende 39mm iyi oldugunu soyledi

1 Beğeni
  1. Haftalarımda normal ultrason ile bakıldı üstten
1 Beğeni

Vajinal yolla ölçüm daha doğru sanırım benim ilk normal karından baktı kısa görünce bu her zaman tam ölçmeyebilir diyerek müsaadenle vajinal bakıcam demişti. Riskli gördüğü durumlarda doktor zaten vajinal yolla bakacaktır. Benim şu an hep normal bakıyor

1 Beğeni

Benim 29. Haftamda karın ağrısı şikayetimle gitmiştim acile. Bebek dönüyormuş o yüzdenmiş ama yine de rahim ağzını ölçelim demişti normal ultrasonla karnımdan baktı ve 46 mm çıkmıştı normalden de uzun endişe etmene gerek yok demişti.

2 Beğeni

Benim de 32+5 iken kontrole gittiğimde bakmıştı doktor. Ben istemiştim bakmasını. 37 mm demişti

1 Beğeni

Doktor her gittiğimde ultrason ile rahin ağzına bakıyordu

1 Beğeni

Anladım, çok teşekkür ediyorum, ne kusuru estağfurullah :blush:

1 Beğeni

Her doktor farklı zamanda bakıyor anladığım kadarıyla , bakalım bugün sorucam bakar.mi

1 Beğeni

İlk gebeligimde hiç bakmamisti doktor sanırım, doktordan doktora ne kadar fark var, bugün bakılmasını isticem bakalım ne dicem, teşekkür ediyorum, cevaplarınız için.

2 Beğeni

Arkadaşlar bugün ben söylemeden dokttor uzunluğa baktı .38 mm dedi, 16 haftalık oldum bu arada, bu zamana kadar genelde yattım, onunda etkisi vardir.mutlaka, birkac haftaya ise baslicam, inşallah sorun olmaz.Rabbim herkese sağlıkla sihhatle yavrularına kavuşmayı nasip etsin,:palms_up_together:

1 Beğeni