Prolaktin yüksekliği

Merhaba kızlar aranızda prolaktin hormonunda (süt hormonu diye geçiyor) yükseklik yaşayan var mı ne sebepten yükseliyor nasıl düşer bilgi verir misiniz acaba ?

1 Beğeni

Ne kadar bir yükseklikten bahsediyorsunuz

2 Beğeni

38.87 benimki sizce nasıl

1 Beğeni

Bu benim geçen seneki sonucum o zaman evli değildim ve amh değerim de çok düşüktü ama prolaktin için doktora sordugumda bana demişti ki bir gün önce duşa girdiysen veya cinsellik yasadiysan da etkiler düşüp yukselebilen bir değer demişti ben de duşa girmiştim ama etkisi var mı bilmiyorum.

2 Beğeni

Benimde Mart ayında çıkmıştı sonucum ciddi bişey değil yani

1 Beğeni

Ama yine de doktorunuza sonucunuzu gösterin bence herkeste aynı olmayabilir.

2 Beğeni

Ben aslında Mart ayında adetim düzensiz mi diye merak ettiğim için gitmiştim ultasonla bakıldı bişey çıkmadı hormon testi yapıldı sonra ben hastaneye gitmeden önce e nabizdan baktım prolaktin kırmızı yanıyordu araştırdım süt hormonuymuş ama neden yükselir yükselirse nolur bilmiyordum ertesi gün sonuç için gittiğimde doktor sonuçların temiz dedi prolaktini sordum net bişey söylemedi bir kaç defa sorun yok dimi diye sordum hayır yok dedi o yüzden üstüne düşmemiştim

2 Beğeni

Evet eğer diğer degerlerinizde bir sorun olsa zaten söylerdi benim de düzensiz diye gitmiştim ve hormon testi yapmıştı FSH değerim yüksek çıkınca bir de Amh testi istedi benden ve yumurtalık rezervin çok az erken menopoz dedi. Ben de sizin gibi prolaktin sordum ve değişebilen bir değer olduğunu önemli olmadığını söylemişti :smiling_face: zaten bir sorun görünce tekrar test istiyorlar içiniz ferah olsun

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim daha çok rahatladım :smiling_face_with_three_hearts::heart:

2 Beğeni

Ben canim ben ploraktin denince benim adim cikar benim yüksek ve her ilac tedavisi sonrasi bir sure gectikten sonra tekrar yukseldi hep

Bnmde evlnmeden önce çok yüksekti 49larda hep çıktı evlndikten sonra özele gittim orda bana bı tane ilaç verdiler kutunun içinde sadece iki tane vardı küçücüktu ilaçları bölüp iki gün arayla kullan dedi kullandım ve bana bunun düşmesi için çocuk yap dedi o prolaktin yüksekliği dar sütyen giyiminden daha çok kaynaklaniyo