Prima bebek bezindeki zararlı maddeler

:x: PRİMA BEBEK BEZLERİNDEKİ TEHLİKE :x:

:cherry_blossom: Prima bebek bezlerinde bezlerin yumuşak dokusunu sağlaması için petrolatum ve paraffinum maddelerinin kullanıldığını biliyor muydunuz ?

:star: Peki bu maddeler nedir ve ne gibi tehlikeler taşır ?

:cherry_blossom: Cildin gözeneklerini tıkayan ve cilde plastik görüntüsü veren bir petrol türevidir. Akne ve diğer bozuklukları destekleyen toksitlerin cilt tarafından elimine edilmesini engeller.
:cherry_blossom: Cilt fonksiyonunun ve hücre gelişiminin hızını düşürür.
:cherry_blossom: Pek çok üründe kullanılıyor. ( Bebek yağları, bebek bezleri vs. )
:cherry_blossom: Üreticilerin bu maddeyi kullanmasının sebebi de bulunması çok ucuz olan bir madde olmasıdır.
:cherry_blossom: Bu iki madde cildin daha yumuşak ve parlak görünmesi için kullanılıyor. Bebeklerin hassas cildindeki gözenekleri tıkıyor ve bu nedenle toksinlerin deri yoluyla vücuttan atılmasını engelliyor. Toksik, alerjik ve kanserojen etki yapıyor.

:star: Detaylı araştırıp da bunları okuyunca kanım dondu gerçekten. Bu iki madde söylenildiği kadar zararlıymış.

:cherry_blossom: Sizler bebeğinize hangi bez markasını kullanmayı düşünüyorsunuz ya da daha önce bebek sahibi olanlar hangi markayı kullandınız ?

:cherry_blossom: Ben Sleepy ve Baby Turco kullandım ilk doğumumda. Çok memnun kaldığım markalar oldu. Bu bebişte de bunlardan birini tercih edeceğim :blush:

1 Beğeni

Evet primanın bu zararını okumuştum.
Kimi çocuk uzmanları da tüm bezlerde naylon olduğu için zararlı diyor :unamused:
Ben sleepy ya da molfix düşünüyorum.
Hala bir beza karar veremedim. Kafamın içinde memleket meselesine döndü.
Tek derdim de bu olsun :sweat_smile:
Sleepy ve molfix bebekte alerji yaparsa mecbur prima dicem
Dedemiz ve ebemiz primacı bebek prima kullansın diyorlar. :sweat_smile:

2 Beğeni

Molfix’in iç kısmı çok kalın geldi bana, ilk kızımda da deneme amaçlı eşim almıştı ve kızımda pişik yapmıştı. Sonra da Sleepy ve Baby Turco’dan şaşmadık. Baby Turco’nun içinde zeytinyağı özü olduğu için çok gönül rahatlığıyla kullanmıştım açıkçası ve Baby Turco’nun üretim deposunda çok yakın bir mühendis arkadaşım çalışıyordu. Bana deponun ve üretim yerinin videolarını göndermişti hep, gerçekten tertemizdi. Bezin içine herhangi bir kimyasal koyulmadığından emindim o yüzden :blush: Ahh bu büyükler, reklamı çok yapıldığı için iyi bir bez sanıyorlar :grin::grin:

1 Beğeni

Azerbaycanda Pampers var birde predo düşünüyorum pampers bebek bezi anlamında​:rofl:

2 Beğeni