Polikistik over

Polikistik over 4 cm kist var 1 senedir gebe kalamiyir arkadaşım doktor doktor gezdi ama bı çare bulamadi aynı durumu yaşayan varmı yaşayan var ise neler yaptılar neler yapılabilir yazarmisiniz

1 Beğeni

Benim evlenmeden önce regl olurken aşırı ağrıdan dolayı doktora gitmistim 5 cm kistim vardı doktor ameliyat gerekecek demişti doğum kontrol hapı yazdı ve 15 gün sonra emar çekip gel demişti.Dogum kontrol hapini kullandım adetimden bı 2 hafta sonra tekrar regl oldum emar çekilince kistimin atıldığını gördüm ameliyata gerek kalmamıştı

1 Beğeni

Doğum kontrol hapı da kullandı ama fayda etmedi her seferinde büyüyor kist

1 Beğeni

Rabbim yar ve yardımcısı olsun inşallah :cherry_blossom:bence bu durumda stresten uzak dursun biliyorum takiyoruz ama ne kadar az takarsa o kadar güzel yol alır,pcos bende de var kiloma falan hâlâ çok dikkat ediyorum inşallah arkadaşınız da tez zamanda bebek sahibi olur​:palms_up_together:

1 Beğeni

İnşallah çok sagolun

2 Beğeni

Bende de evlenmeden öncesinde sürekli polikistik over vardı. Hatta yumurtalıklarım full dolmuştu ama hiç bir belirtisini göstermediğim için hiç bi dr ilaç vs başlatmadı yani bi tedavi görmedim. Sonra evlwndikten sonra kendiliğinden geçti benim nasıl olduysa. Ama tüpler kapalı denmişti bana hatta tüp bebek yaptırdım tutmadı. Sonra Allahın izniyle kendiliğinden hamile kaldım ben şimdi daha 27 günlük olan çok tatlı bir oğlum var. Allah inşallah en kısa sürede seninde kucağını doldurur.

2 Beğeni

Oy maşallah Allah analı babalı büyütsün İnşallah çok sağolun

1 Beğeni

Bendede var yaklaşık 2 yıldır hamilee kalamiyorum 7 haftalık hamileyim şuan çok şükür . Herhangi bi tedavide görmedim. Aşılama için evrak toparliyoduk o ara hamile kalmışım . Size önerim çocuk düşüncesini bı sure aklinizdan çıkarmanız akılda sürekli olunca farkında olmadan sitres oluyo insan. Biz eşimle farklı bisiy üzerine yogunlasmistik kafamizdan bebek düşüncesi gitti an hamile kalmışım. Ne kadar sitres yapmıyorum sadece istiyorum desende beyin demekki öyle sinyal göndermiyor . Bu düşünce erkek içinde kadın içinde kesinlikle önemli bence .

2 Beğeni

Teşekkür ederim @Aylinkula3 Allah isteywn herkese nasip etsin inşallah.

1 Beğeni

Polikistik over parmak izi gibi malesef. Her kadında farklılık gösteriyor neredeyse. Bende de var iki yumurtalığımda da ufak ufak kistler olduğu söylendi kaç doktora gittiysem kilo problemi kıllanma saç dökülmesi vs vs en belirgin olarak bu belirtileri de var üstelik. 7 aylık evliyim Eylül 2023 te kimyasal geçirdim Aralık 2023 te tekrar hamile kaldım ve şu an yeni de olsa sıkıntısız ilerliyor şükür. Bana sürekli sağlıklı beslen ve kesinlikle zayıfla dendi. Evlendikten sonra aksine biraz daha kilo aldım ama nasip mi diyelim yoksa başka bir şey mi bilemem. Tavsiyem iyi bir doktor olur sadece. Pcos ta bir çok doktor önemsemiyor ezbere konuşuyor iyi bir doktora denk gelmek önemli. Doğum kontrol hapı da kullanmasın hiç bir faydası yok bunu kafadan atmıyorum bilgili doktorlar araştırdım dinledim bu hastalıkla ilgili çok kafa yordum ve hayatım boyunca hiç doğum kontrol hapı kullanmadım. Vücuda sürekli ilaç almak doğal yollardan daha sağlıklı olamaz. Zararlı şeyleri özellikle hayatımdan çıkardım kilo veremesem de işlenmiş gıda katı yağ kullanmadım zeytinyağ dışında yağ kullanmıyorum bazen tereyağı işte. Ne yediği çok önemli insanın hormonlarının düzene girmesi için

1 Beğeni

Ayrıca tedavisi yok bu hormonal bir bozukluk sadece kontrol altına alınabilir ne yazık ki kaliteli bir beslenme ile. Ve gerçekten kilo vererek… iyi bir doktora denk gelmeli dememin sebebi bazı hormonal testler için. Sorunun nerde olduğunu anlamak için hangi hormonlarda dengesizlik olduğu çok önemli yumurtlamayı engelleyen hormonlardan tedaviye başlanmalı

2 Beğeni

Teşekkür ederim açıkladığıniz için İnşallah bebisinizide sağ salim kucağınıza alırsınız

Teşekkür ederim bilgileri paylaştığıniz için İnşallah bebisinizide sağ salim kucağınıza alırsınız

1 Beğeni

Bende de pcos vardı maalesef düşük yaptıktan sonra5cm kist oluştu adet görememiştim önce bir söktürücü ardından da duphaston diye bir ilaç verdi 3 ay kullandım çok şükür şu an oğlum kucağımda :innocent: pcosu olanlar rafine şeker ve işlenmiş şekerli gıdalar tüketmeyecek pakete girmiş bisküvi dahi zararlı ve fazla kilolar verilmeli bunlar çok çok önemli

Benimde kist vardı ve soğan suyu ile tedavi oldum ve geçti şimdi hamileyim inşallah Allah sizede şifa verir