Merhaba detaylı ultrasonda plesenta previa denildi. Ben gibi aynı durumda olan varmı ?
Merhaba canim plesanta previa bebeğin eşinin rahim agzi yolunu kapatmasina denir bu şekilde normal doğum mümkün olmuyor sezeryan gerekiyor ve 20 inci 24 uncu haftalardan sonra vajinal kanama meydana gelebiliyo biraz tehlikeli bir durum erken doğuma sebeb olabilir kan grubunuz neydi bide yaşinizi ve kaç haftalik oldunuzu öğrenebilirmiyim
27 yaşındayım. 22 haftalığın şuan arh+ kan grubum
Kan gurubunuz kolay bulunabilen bi kan olmasi güzel 24 haftaya kadar yukari cikmazsa plesanta sonra çikmasi mümkün olmuyo size muhtemelen 34 uncu haftanizda bebek için ciger geliştirme iğnesi yapilir çünkü erken dogum riski yüksek oluyo bu durumda sezeryan doğum olur ama her hangi bir şikayet durumunuz olursa doguma kadar mutlaka doktorunuza sorun görünün ihmal etmeyin
Evet kanama olursa erken doğum dedi doktor. İnşallah bir sıkıntı olmaz. Yolculuk sorun yaratrmı bu duruma ?
Yani 5 6 saati geçmicek ve her molada yürüyüş yapmanizi gerektiricek 30 haftadan sonra kesinlikle yolculuk yasak ve mümkün mertebe dinlenin yormayin kendinizi agir şeyler yapmayin
Yine genel takibinizi yapan doktorunuza danişin
Bnde 20.haftadayım aynı akreata dedi bna yapışık oluyormuş ama 34.haftaya kadar izliycez dedi yukarı çıkma şansı varmış bu durumu yaşayan var mı sonradan yukarı çıkan?
Canim merhaba. Benim 12. Haftada doktor cok asagida demisti. Progestan verdi. Vajinal yoldan sabah aksam kullandim. 17.haftada yani bugun yukari cikmis biraz dedi. 1 ay daha kullanacagim progestani
Ben de daha önce ağızdan kullandırdı ama artık kullanmayı kesti bilmiyorum ya
Benim için dua eder misiniz plesenta aşagı yerlesmiş yukarı cıkması için dua lütfen
Tabi canim benim. Ama stres yapma cekiliyor yukarı. Doktorum baya tecrubeli. Kanama olmadigi surece korkulacak bir sey yok dedi. Kanaman yok dimi
Hayır hiç olmadı benim ikinci hamileliligim daha önceki sezeryan dı o yüzden dedi
Benimde ayni durum ama bana ilac falan vermedi .sizin kanamaniz mi oldu acaba o yuzden mi verdiler
Merhaba canim cıktı mi yukari seninki merak ettin bende su an seninle ayni durumdayim 23 haftadayim
- Haftada oldu ama bu ilac veren doktora girmiyordum o zaman. 12 haftada bu doktora gittim iste o soyledi zaten. Asagida progestan kulalnamaya baslayalim diye. 17 hafatda tekrat gittim bi tık yukari cikmis dedi
Benim 20 hafta çıkmadı 12.haftadan beri aşağıda
Canim istersen progestan kullanayim mi diye sor doktoruna. Vajinal yoldan sabah aksam kullaniyorum ben
Yarın kan idrar sonucu almaya gideceğim sorarım