Plasentaaaa

Bugün doktora gittim plasenta rahmin üstünde dedi bı sıkıntı olur mu ? Yaşayan varmı

1 Beğeni

Galiba aynısı bana da geçen gün dediler plesanta rahme yakın aşağıda kalmış denildi 22 haftalığım bende

1 Beğeni

İnşallah sıkıntılı bı durum değildir ben 30 haftaligim karın çevresi 1 hafta geride diyince plasentayi sormayı unuttum

Geçmiş olsun. Peki doğuma engel bir durum muymuş ?

1 Beğeni

Benim bildiğim kadarıyla bu durum normal doğuma engel diye biliyorum.Ve erken doğum problemi olabiliyor. Bence diğer kontrolünüzde doktorunuza bu durumu çok detaylı sorun . Karın çevresi için 1 hafta gerilik gelişme geriliği var demek değildir. Muhtemelen iyi beslenme ve dinlenme ile diğer kontrolünüzde haftasına yetişir.

1 Beğeni

Yok not alalım doğumda aklımızda olsun dedi sadece

1 Beğeni

Evet aklımda sorucam onu zaten sezeryan olucam ama kafama takıldı teşekkürler cevap için :heavy_heart_exclamation:

2 Beğeni

Bu da güzel bir şey

1 Beğeni

Bu gun kontrole geldim 37+5 ve plesanta yaşlanmaya baslamis normal dogumdu sezaryene alicaklar

Zaten yukarida olmasi lazim eger rahim agzini tikarsa o zaman sorun.

1 Beğeni

Rahmin üstünde den kasıt eğer benim anladığım şekilde ve karninin üst tarafinda kalıyorsa bi önemi yok. Ancak rahim agzina yakin yerleşmiş olarak anlattıysa direkt sezaryen sebebidir. Tabiki erken haftalarda plasenta geri yukarı doğru çekilebiliyo her zaman aşağıda kalmayabilir ilerleyen usg takibinde doktorunuz bilgi verir.

1 Beğeni

Benimki cikmadi sezeryan dikisim icibr kaynadi

Allah kolaylık versn sağlıkla al kucağına. :palms_up_together:

2 Beğeni

Yukarı çıkması gerekiyor benimde 9. Haftamda aşşağıdaydı 12de gittim yukarı çıkmış . Dikkat edin plesanta aşşağıdayken doktorlar genelde birlikte olmayı yasaklıyorlar düşük riskine karşı :pray:

1 Beğeni

Amin saol canim dogdu

1 Beğeni

Öyle mi biseu demedi ama ben dikkat ediyorum sağlık. Ocağındaki hemsiremiz dedi 3 tirenesterda ilişkiye girmeyin dye