Plasenta previa

Merhaba. 22 haftalık gebeyim. Ayrıntılı ultrasonda plesentanın aşağıda olduğunu öğrendim. Doktor bu saatten sonra yukarı çıkmaz yüksek riskli gebelik dedi. Bu durumu yaşayanlar varmış forumda birkaç kişi denk geldi. Benim merak ettiğim böyle bir tanıdığı olup zamanında sağlıklı şekilde doğum yapan var mı? Moral olsun diye bilmek istiyorum

1 Beğeni

Merhaba @Melikefdn hoşgeldiniz :bouquet: annemde ve arkadaşımda vardı ikisi de sağlıklı doğum yaptı tabi hep yatak istirahatinde kalmak gerekiyor

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim yüreğime su serptiniz. Ben memurum sorduğumda doktor çalşmanda bi sakınca yok ama kendini çok yorma ağır kaldırma dedi.

galiba genellikle sezeryanla alabiliyolar duruma göre

Evet zaten ilk doğumum sezeryan bu da büyük ihtimal öyle olacaktı ama doğumda sıkıntı yaşanabiliyormuş aşırı kanama ya da erken doğum gibi bunları duyunca çok korktum o yüzden buraya yazmak istedim cevaplarınız desteğiniz için teşekkür ederim :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Benimde 20 haftalık ikiz gebelik.Maalesef banada plesantanin rahim ağzında olduğu söylendi.Doktor bana sadece cinsel ilişkiyi yasakladı.Ama internette okuyunca bı sürü yasaklar var ve hiç iyi şeyler yazmıyor.Bende çok korkuyorum ama düşünmemeye çalışıyorum.Elimden geldiği kadar ev işlerimi yapmaya çalışıyorum.Rabbim yawrularimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin.:palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together:

Amin inşallah… İyi düşünelim iyi olsun tabii internette her türlü risk ve ihtimal yazıyor ama hiç sorun yaşamadan doğum yapanlar da varmış biz onları düşünelim içimizi ferah tutalım. Desteğiniz içim teşekkür ederim. Siz de ikizlerinize sağ salim kavuşun dua edelim birbirimize :blush:

1 Beğeni

AMİNNN İNŞALLAH :palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together: canım.İyi düşünelim iyi olsun.Rabbim hiçbir anneye evlat acısı göstermesin :palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together:

2 Beğeni

Banada aynısını dediler şuan 36 haftalık olacam Allah’ın izniyle bir sıkıntı yaşamadım sadece çok sancım oluyordu ama ben çok fazla dilat ettim eğilip ani kalkışlar yapmadım yatak istirahatı yaptim şimdi doktorum 37 38 haftada doğum bekleniyor dedi normal doğum olacakmış Allah şifalar versin Hayırlısı sağlıklıca bebeklerimizi kucağımıza almaya nasip etsin inşallah :palms_up_together:

3 Beğeni

Çok mutlu oldum sizin adınıza. Biz de o haftaları görürüz umarım :smiling_face: Bana ümit verdiniz teşekkür ederim yavrunuzu sağlıkla kucağınıza alın inşallah :palms_up_together:

1 Beğeni

Bende de aşağıdaydl zamanla yukarı yani normale döneceğni söylemşdi doktorum.İnşaAllah sizinki de normale döner sağlıklı doğum yaparsınız.Ben de kendimi çok yormazdım uzanırdım bide ilişki yasaktı ağır fln da kaldırmak olmazdı doğurdum sağ salim 7aylık şimdi​:no_mouth:.inşaAllah sağlıklı şekilde kolay doğum yaparsınız.

3 Beğeni

AMİNNN İNŞALLAH.Rabbim bizede o haftalara gelmeyi ve bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin.Ben maalesef hiç dikkat edemiyorum.Kendi işimi kendim yapıyorum.Egilip kalkmak sakıncalı mı.Bana doktor cinsellik yasak dedi sadece onun haricinde hiçbir bilgi vermedi.Ayin 14 detaylı ultrasona gircem bakalım.

3 Beğeni

Maşallah maşallah Allah bağışlasın çok mutlu oldum.İnsallah bizim çıkar yukarı ve bizde sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız bebişlerimizi.:smiling_face:

2 Beğeni

Alırsınız tabii Allah nasib edecektir​:blush: Kendinize dikkat edin önemli olan o​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Edebildiğimiz kadar dikkat edelim inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebişleri :smiling_face: cevp için teşekkürler 🩷

1 Beğeni

Doktor bana yatak istirahatı ve kesinlikle ani kalma eğilme demişti plesenta koparsa annenin hayati tehlikesi olur dedi ve 9 ayıma girdim hiç bir iş temizlik yapmadım Allah eşimden razı olsun bütün ev işi temizlik 4 yaşında kızım var onunla ilgilenmesi ve yemek birde çalışıyor bütün hepsini tek başına yaptı birde görümcem in kızı ebe ondanda iyi bilgiler ve destek aldım Allah sizden ve bana destek olan herkesten razı olsun

2 Beğeni

Şanslıymışsınız ne güzel :smiling_face: benim de 3 buçuk yaşında bi kızım var dikkat etmeye çalışıyorum ama çalışıyorum. Doktor çalşmanda bi sakınca yok dedi ama başka bi doktora daha soracağım büyük şehirdeyiz yoğun bir hayat tempomuz var umarım sağlıklı bir gebelik süreci geçirebilirim

1 Beğeni

Benimde 16 haftalık tamamen kapalı durumda şuanda riskli gebeliktesin dedi hiç kanamam olmadı sadece karın ağrım var biraz ama ilaç iyi geldi acaba düzelir mi kesin sezaryan olman gerekir dedi çok iş yapmıyorum yemeğimi yapıp dinleniyorum 2hafta sonra kontrolüm var inşallah düzeliriz :pray:t2:

1 Beğeni

Sizinki henüz erkenmiş umarım zamanla yukarı çıkar :smiling_face: ben 22 haftalığım bu saatten sonra yukarı çıkmaz dedi :disappointed: