Kızlar aranızda benim gibi perinatoloji ye yonlendirilen var mı? Yaştan dolayı risk olur diye gitmemi istedi doktor.
Ben de perinatolojiye gidiyorum riskli gebeliğim var diye.
İlk gebeliğimde son 3 ay oraya gitmistim kizim iri bebekti kontrol amacli oraya yönlendirmislerdi daha ayrintili ilgileniyorlar orada
Bebeğin iç organlarına bakılacak mis detaylı olarak. 19-20 haftalık olunca önce perinatoloji ye ordan kendisine tekrar gelmemi istedi doktor
@FidanUğur @ezgi-y tam olarak o bölümde ne yapılıyor . Sadece 1 defa gitmemi istedi doktor. 1 buçuk saat alıyormuş bakması
Canım merak etme bir hastane çalışanı olarak sana garanti verebilirim deneyimlerimden yoka çıkarak söylüyorum perinatoloji bölümüne sadece riskli gebeler gitmez o bölüm tüm gebeler için anne adayı 12. Haftada 2li tarama testi ve ilerleyen haftalarda da 3lü ve 4lü tarama testi ile detaylı ultrason için gider ben daha geçtiğimiz bi kaç gün önce gidip detaylı ultrason yaptım hatta ayın 16ında tekrar randevum var . Ha bazen yapılan test sonuçları iyi gelmeyip bu seferde dna testi ve amniyon sıvı testi istenir. Ama gönlünü ferah tut o bölüm tüm anne adayları için @Flz
@Flz Sizlerde nasıl bilmiyorum ama bizde orada hem riskli hem de normal hamilelik geçiren herkese bakılıyor.Benim kendi doktorum başka hastanede çalışıyor ve çalıştığı hastanede küveyz yok.Pernatoljiye onub için gönderiyor ki,erken doğum olursa hemen küveyze alınsın diye.Azerbaycanın en güçlü küveyzi orada.
Canim ayrintili ultrason icin yada 3lü tarama icinde göndermis olabilir çünkü bende 2li ve 3lü tarama icin oraya gittim 1 bucuk saat aliyor dediyse ayrintili da olabilir yani her gebeye yapilan islemler bunlar ben bi an gebelik haftani ilerde diye hatirladim sonradan aklima geldi senin 3lü tarama ve ayrintili ultrason zamanin geliyor o yüzden oraya yönlendirmistie doktor zaten orda kontrol edilip kendi doktoruna gidiyorsun sonuc icin
Ben de perinatolojiye gidiyorum 29 haftadan beri. Erken doğum riskim var diye oradan kontrol ediliyorum
@Gulsen95 hanıma katılıyorum, tüm gebeler gidiyor aslında benim gittiğim fakülte hastanesinde
@Gulsen95 çok teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için yaş tan dolayı mutlaka gitmen gerekiyor dedi doktor diğer testler iyi şükür. Ne olur ne olmaz gideceğim tedbir için.Dna testi istersen yapabiliriz dedi kabul etmedim . Fakat perinatoloji ye gideceğim inşallah
@ezgi-y evet dedigin gibi detaylı ultrason için gönderiyor sanırım çünkü bebeğin iç organ gelişimine bakılacak dendi. Birde kan uyuşmazlığı testi de ilerde yapılacakmış.
@NURAN Diyarbakır da sadece 3 doktor bakıyormuş bu bölüme . Onlarda özelde bakıyorlar. 1500tl gibi bir ücret alınıyormuş. Ücret biraz fazla deyince ben 10 bin zannettim . Bir an aklıma gidip kredi çekmek bile geldi neyseki çok pahalı değilmiş artan fiyatlar içinde bu önemli değil
37 yaşına girdigimden dolayı her ihtimale karşı gitmemi istedi doktorum. Bu arada doktorumu değiştirdim. Eski doktorum bana bilgi vermiyordu konuşmuyordu bir şey sorulmuyordu. Özelde hemde . Hem paramı veriyordum hemde azarlanmadigim kalıyordu. Yanında çalışan personelide kendisi gibiydi
@Flz Ne yazık ki,var öyle doktorlar.İyi olmuş değiştirmen.
@Flz Yaaa kıyamam sana İnsan çocuğu için herşeyi yapar noktaya geliyor
Kendiniz üzmeyin. Hepimiz gidiyoruz. Hatta tedbir amaçlı tekrar perinatolojiye git derlerse bile üzülme ne kadar ilgili hekim diye sevin
İyiki değiştirdim kadın moralimi bozuyordu kendi bişi anlatmadigindan eve gelince Google den merak ettiğim konulara bakiyordum
Dün renkli ultrason da gördüm miniğimi artık tam bebek olmuş maşallah. Bazen inanamıyorum benim mi diye. Doktor detaylıca baktı güzel güzel konuştu çok memnun ayrıldım klinikten
Detaylı ultrason bakiliyormus sanırım beni yönlendirdiginiz konuya yazılanlara baktım korkularim geçti. Bebeğimi her ayrıntısını şuan görmek için sabırsızlanıyorum
@Flz Yaaa harika
Mutluluğunuzu derinden hissettim emin olun