Gelecek hafta Perinatoloji bölümüne randevu aldım. Doktorum yönlendirdi. Her hamile kadın bu bölümde muayene oluyor mu? Yoksa riskli gebelikler için mi geçerli?Bildiklerinizi benimle paylaşır mısınız? Sanırsam biraz endişelendim.
Hamile bir kadın, çeşitli sebeplerle Perinatoloji Polikliniği’ne yönlendirilebilir. Perinatoloji, özellikle yüksek riskli gebeliklerde uzmanlaşmış bir alan olduğu için, bir kadının bu bölüme yönlendirilmesinin başlıca sebepleri şunlar olabilir:
- Yüksek Riskli Gebelik: Gebelik sırasında ortaya çıkan veya var olan sağlık problemleri (örneğin yüksek tansiyon, diyabet, böbrek hastalığı) gibi durumlar yüksek riskli olarak kabul edilir.
- Gebelik Sırasında Ortaya Çıkan Komplikasyonlar: Erken doğum riski, preeklampsi, gebelik diyabeti gibi durumlar perinatoloji uzmanlarının değerlendirmesini gerektirebilir.
- Bebekte Anomaliler veya Riskler: Ultrason taramalarında bebekte anomalilerin saptanması veya genetik testlerde riskli bulguların çıkması durumunda perinatoloji uzmanlarına başvurulabilir.
- Çoğul Gebelikler: İkiz veya daha fazla bebek taşıyan kadınların takibi, perinatoloji uzmanlarının deneyimine ihtiyaç duyar.
- Geçmişte Yaşanan Sorunlu Gebelikler: Daha önce erken doğum, düşük yapma veya ölü doğum gibi sorunlar yaşamış kadınlar, takip ve değerlendirme için perinatoloji polikliniğine yönlendirilebilir.
- İleri Yaş Gebelikleri: Özellikle 35 yaş üstü gebelikler, daha yüksek risk taşıdığı için perinatoloji uzmanının takibini gerektirebilir.
Bu durumlar, perinatoloji polikliniğine sevk edilme nedenlerinden bazılarıdır. Her gebelik benzersiz olduğundan, spesifik bir durumun değerlendirilmesi için bir sağlık profesyoneline danışılması en doğru yaklaşımdır.
Bende bugün kan verdim ve kan sonucumda virüs olduğunu söyledi ve beni de perinatolojiye yönlendirdi randevu aldım pazartesi gidecem inşallah bende çok endişelendim peki sizin bebek kaç haftalik
19 haftalık gebeyim. Doktor bana bir şey demedi. Kötü bir şey yoktur İNŞALLAH
Her hamile kadın gidiyor ben de 21. Haftamda gittim
Ayy içim rahatladı. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Çok endişelenmiştim
Ben de 29. haftamdan itibaren hep o bölüme gittim. Endişe etmeyin. Genelde her gebe gidiyor
Detayli ultrason icin yonlendirmis olabilir .Perinatoloji bolumunde cihazlar daha net ve alaninda uzman doktorlar var .İciniz rahat olsun genelde herkes gidiyor.
Nursin hanim merhaba, ne virusu acaba tam olarak bilgi aldiniz mi?
Tam bilgi alamadim ama çocuğa geçme ihtimali olan bi virusmus